Populært lige nu

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...

HamletScenen søger produktionsansvarlig

Ansøgningsfrist: 28. april 2024.
Annoncespot_imgspot_img

Sargun Oshana bliver ny direktør for Teater Grob

Instruktør Sargun Oshana tiltræder stillingen som direktør for Teater Grob 18. januar 2021.

36-årige Sargun Oshana er en af sin generations mest talentfulde teaterinstruktører herhjemme. I 2018 modtog han Teaterkatten, inden han i 2019 modtog en Reumert som Årets Instruktør for forestillingen ’4:48 Psychosis på Aarhus Teater. Han gentog bedriften ved Årets Reumert 2020, hvor han modtog sin anden Reumert som Årets Instruktør for denungewertherslidelser på Aarhus Teater og Sort/Hvid.

Sargun Oshana udtaler:
”Min vision for Grob er at samle det globale og det lokale i et og samme sted – og give det scenisk liv på scenen. Jeg er vild med, at teatret ligger i hjertet af Nørrebro. Når man bevæger sig rundt i området omkring teatret, oplever man rig diversitet af mennesker, og det skal teatret favne. Der er rigtig mange stærke stemmer i samfundet, som fortjener at blive hørt. Jeg vil gøre brug af stemmer, som kommer fra subkulturer, og de progressive strømninger, som findes i samtiden. Fordi jeg selv har en baggrund som flygtning, så ved jeg, hvad det betyder at træde ind på et teater for første gang. At føle sig udenfor. For mig er teatret jo det modsatte. En velkomst. Der skal ikke være en fremmedhed forbundet med kunsten. Kunsten skal tværtimod belyse det fremmede og det ukendte.”

På vegne af Teater Grobs bestyrelse siger bestyrelsesformand, Martin Bender:
”Vi er både glade og stolte over, at en så talentfuld og anerkendt profil som Sargun Oshana vil være med til at sætte en ny standard for teatret og give Nørrebro endnu flere store teateroplevelser. Sargun Oshana tør og formår at forny moderne teater og genren ’ny dramatik’, og vi glæder os over, at han sammen med sit dygtige team skal være med til sætte retningen for Teater Grob fremover. I bestyrelsen er vi samtidig rigtig glade for, at Maja Ries, som har været konstitueret chef og står for den administrative drift, fortsætter på Grob.”

Sargun Oshana tiltræder stillingen som direktør for Teater Grob 18. januar 2021.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Rie Hammer
Rie Hammer
Rie Hammer, chefredaktør ISCENE. Tidligere ansvarshavende redaktør på teatermagasinet Teater1. Fra 2001-2006 anmelder og skribent på gratisavisen Urban og har sideløbende skrevet stykker for børn og unge. Rie Hammer er formand for Foreningen Danske Teaterjournalister, formand for Forenede Kritikere samt juryformand for Årets Reumert.
Annonce

Scenekunstens Årsmøde 2024 sætter fokus på fremtidens scenekunst

Mandag den 3. juni afholdes Scenekunstens Årsmøde som en del af programmet for CPH Stage 2024. I år er temaet Scenekunstens fremtid og mødet...