Del

Instruktør Sargun Oshana tiltræder stillingen som direktør for Teater Grob 18. januar 2021.

36-årige Sargun Oshana er en af sin generations mest talentfulde teaterinstruktører herhjemme. I 2018 modtog han Teaterkatten, inden han i 2019 modtog en Reumert som Årets Instruktør for forestillingen ’4:48 Psychosis på Aarhus Teater. Han gentog bedriften ved Årets Reumert 2020, hvor han modtog sin anden Reumert som Årets Instruktør for denungewertherslidelser på Aarhus Teater og Sort/Hvid.

Sargun Oshana udtaler:
”Min vision for Grob er at samle det globale og det lokale i et og samme sted – og give det scenisk liv på scenen. Jeg er vild med, at teatret ligger i hjertet af Nørrebro. Når man bevæger sig rundt i området omkring teatret, oplever man rig diversitet af mennesker, og det skal teatret favne. Der er rigtig mange stærke stemmer i samfundet, som fortjener at blive hørt. Jeg vil gøre brug af stemmer, som kommer fra subkulturer, og de progressive strømninger, som findes i samtiden. Fordi jeg selv har en baggrund som flygtning, så ved jeg, hvad det betyder at træde ind på et teater for første gang. At føle sig udenfor. For mig er teatret jo det modsatte. En velkomst. Der skal ikke være en fremmedhed forbundet med kunsten. Kunsten skal tværtimod belyse det fremmede og det ukendte.”

På vegne af Teater Grobs bestyrelse siger bestyrelsesformand, Martin Bender:
”Vi er både glade og stolte over, at en så talentfuld og anerkendt profil som Sargun Oshana vil være med til at sætte en ny standard for teatret og give Nørrebro endnu flere store teateroplevelser. Sargun Oshana tør og formår at forny moderne teater og genren ’ny dramatik’, og vi glæder os over, at han sammen med sit dygtige team skal være med til sætte retningen for Teater Grob fremover. I bestyrelsen er vi samtidig rigtig glade for, at Maja Ries, som har været konstitueret chef og står for den administrative drift, fortsætter på Grob.”

Sargun Oshana tiltræder stillingen som direktør for Teater Grob 18. januar 2021.