Populært lige nu

Hvad nu, hvis Romeo og Julie ikke døde? Ny forestilling giver svaret

I den kommende uge har Københavns Shakespeare Kompagni verdenspremiere på en fortsættelse af William Shakespeares Romeo og Julie, der udspiller sig i en alternativ...
Annoncespot_imgspot_img

Fredericia Musicalteater får 4-årig støtte fra Kulturministeriet

Kulturministeren har sammen med sine politiske kollegaer besluttet at give tilskud til etableringen af et nyt musicalteater i Fredericia de næste 4 år.

Med hjælp fra staten kommer borgere igen til at kunne opleve musicals i Fredericia. I 2021-2024 vil det nye teater få et statsligt udviklingstilskud på 8,7 mio. kr. årligt, skriver Kulturministeriet i dag i en pressemeddelelse.

Annonce

”De store kulturoplevelser er bestemt ikke kun noget, der hører hjemme i hovedstaden. Fredericia har før bevist, at de har været garant for at skabe musicals, der er nået ud til et bredt udsnit af borgere. Det mener jeg og mine politiske kollegaer, at de også skal have mulighed for i fremtiden,” udtaler kulturminister Joy Mogensen i pressemeddelelsen.

Bag beslutningen står regeringen sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance, Alternativet og Frie Grønne.

Om Fredericia Musicalteater

Fredericia Musicalteater blev etableret den 14. januar 2021 med hjælp fra Fredericia Kommune, der yder det største tilskud til det nye teater. Teatret får til huse i teaterbygningen i Fredericia.

Fra 2021 skal teatret producere og præsentere et musicalrepertoire. Forestillingerne kan bestå af både nye produktioner og genopsætninger af repertoiret fra det tidligere Fredericia Teater, og teatret skal også producere musicals for børn.

Som en del af aftalen modtager musicaludviklingscentret Uterus 700.000 kr. i samme periode til videreførelse af sine aktiviteter. Udviklingscentret drives af musicalteatret i samarbejde med Den Danske Scenekunstskole.

Som grundlag for tilskudsudbetalingen i udviklingsperioden 2021-2024 indgås en udviklingsaftale mellem Kulturministeriet, Fredericia Kommune og Fredericia Musicalteater.

I udviklingsperioden vil Kulturministeriet følge teatrets udvikling tæt. I løbet af udviklingsperioden skal det nye musicalteater evalueres med henblik på, at teatret kan blive omfattet af scenekunstlovens § 5.

Kilde: Pressemeddelelse

Læs mere her.

Seneste

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt under overskriften The Regenerative Power of Art. Med en dyster keynote af Mikkel Krause Frantzen...