Del

Onsdag besluttede Københavns Borgerrepræsentation at bevilge 1,6 mio på overførselssagen til planlægningsfasen til renovering og modernisering af Østre Kapel. 

Sydhavn Teater har spillet i Østre Kapel siden sommeren 2016 og har endnu længere arbejdet for at inddrage kapellet i det lokale kulturliv. Onsdag blev næste skridt taget, da Københavns Borgerrepræsentation besluttede at følge Kultur- og Fritidsudvalgets indstilling om at bevilge 1,6 mio til planlægningsfasen for renovering og modernisering af kapellet. 

østre kapel sydhavn teater
Maria Stuart, Sydhavn Teater. Foto: Lars Grunwald

LÆS OGSÅ: Sydhavn Teater – Kunsten er det kulturelle kit i Sydhavnen

Teater i Østre Kapel hele året

Teaterleder Mille Marie Dalsgaard glæder sig over beslutningen, der bringer teatret tættere på ønsket om at bruge kapellet og dets udearealer på helårsbasis: 

”Det er fantastisk og viser, at politikerne virkelig støtter op om kulturlivet i Sydhavnen. Først med den øgede bevilling til teatret i Lille Storbyteateraftalen, og nu med denne aftale, der vil sikre tidssvarende rammer om vores aktiviteter. Vi har arbejdet siden 2013 på det her, så bevillingen har afgørende betydning. Det viser, at der er handling bag politikernes ord. Moderniseringen vil gøre en kæmpeforskel for vores aktivitetsniveau i fremtiden og det glæder mig til”. 

Læs aftaleteksten her.

sydhavn teater logo

Nyheden er udgivet i et mediesamarbejde med Sydhavn Teater