Populært lige nu

Her er de otte nominerede skuespillere til Teaterflisen 2024

Nu kan hele landet igen være med til at afgøre, hvilken kendt skuespiller, der i år skal have sin bronzekarikatur støbt ned i en...

Bud på ny scenekunstreform: Seks indsatsområder skal bringe scenekunsten ind i fremtiden 

Dansk Teater fremlagde mandag deres forslag til en eventuelt kommende scenekunstreform, da Scenekunstens Årsmøde løb af stablen i Skuespilhuset under CPH STAGE.  Dansk Teater har...
Annoncespot_imgspot_img

Sydhavn Teaters Østre Kapel får 1,6 mio til modernisering

Onsdag besluttede Københavns Borgerrepræsentation at bevilge 1,6 mio på overførselssagen til planlægningsfasen til renovering og modernisering af Østre Kapel. 

Sydhavn Teater har spillet i Østre Kapel siden sommeren 2016 og har endnu længere arbejdet for at inddrage kapellet i det lokale kulturliv. Onsdag blev næste skridt taget, da Københavns Borgerrepræsentation besluttede at følge Kultur- og Fritidsudvalgets indstilling om at bevilge 1,6 mio til planlægningsfasen for renovering og modernisering af kapellet. 

østre kapel sydhavn teater
Maria Stuart, Sydhavn Teater. Foto: Lars Grunwald

LÆS OGSÅ: Sydhavn Teater – Kunsten er det kulturelle kit i Sydhavnen

Teater i Østre Kapel hele året

Teaterleder Mille Marie Dalsgaard glæder sig over beslutningen, der bringer teatret tættere på ønsket om at bruge kapellet og dets udearealer på helårsbasis: 

”Det er fantastisk og viser, at politikerne virkelig støtter op om kulturlivet i Sydhavnen. Først med den øgede bevilling til teatret i Lille Storbyteateraftalen, og nu med denne aftale, der vil sikre tidssvarende rammer om vores aktiviteter. Vi har arbejdet siden 2013 på det her, så bevillingen har afgørende betydning. Det viser, at der er handling bag politikernes ord. Moderniseringen vil gøre en kæmpeforskel for vores aktivitetsniveau i fremtiden og det glæder mig til”. 

Læs aftaleteksten her.

sydhavn teater logo

Nyheden er udgivet i et mediesamarbejde med Sydhavn Teater

Seneste

Mindeord for teaterdirektør Lars Sennels

Da Lars Sennels sidste år forlod sit job som...

Skal vi nedlægge Statens Kunstfond og lade politikerne uddele kunststøtte?

Kommentar fra Jakob Tekla Jørgensen

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Mindeord for teaterdirektør Lars Sennels

Da Lars Sennels sidste år forlod sit job som...

Skal vi nedlægge Statens Kunstfond og lade politikerne uddele kunststøtte?

Kommentar fra Jakob Tekla Jørgensen

Bevilling til BIRCA kickstarter nyt arkiv for kunstneriske undersøgelsesprocesser

Nyt projekt hos BIRCA skal indsamle og dele viden...
Annonce
Anne Liisberg
Anne Liisberg
Kritik- og debatredaktør ISCENE. Fagansvarlig lex.dk. Cand. mag. i Dansk & Dramaturgi. Har siden 1985 arbejdet som instruktør, forestillingsleder, PR-ansvarlig, underviser, skribent, redaktør og producent af både kulturelle og kommercielle produktioner. Tidligere blandt andet fast anmelder på Teater 1 fra 2011-2016 og på Berlingske fra 2016-2019.
Annonce

Mindeord for teaterdirektør Lars Sennels

Da Lars Sennels sidste år forlod sit job som teaterdirektør ved Vendsyssel Teater i Hjørring, var det for at flytte til København til sin...