Del

Når ILT Festival 2021 løber af stablen på de aarhusianske scener i maj, kan publikum blandt andet se frem til en forestilling om Tourettes syndrom, hvor de medvirkede selv er diagnosticeret med lidelsen.

Programmet for ILT Festival 2021 er offentliggjort, og billetsalget er i fuld gang. Festivalen i 2021 er den syvende af slagsen, hvor publikum kan opleve Internationalt Levende Teater.

ILT Festivalen arrangeres af Teatret Svalegangen, Teatret Gruppe 38 og Aarhus Teater i samarbejde med alle byens øvrige scener, der går sammen om at præsentere anerkendte, internationale kunstnere inden for en bred vifte af genrer, der spænder over alt fra klassisk drama til dans, fysisk teater, installationer, dukke- og animationsteater, musik- og teaterkoncerter.

Tourettes syndrom og Gilgamesh-myten

I årets program findes blandt andet forestillingen Chinchilla Arsehole, Eyey fra tyske Rimini Protokoll. Chinchilla Arsehole, Eyey er en forestilling om at tabe kontrollen. Den handler om mennesker med Tourettes syndrom og har personer på scenen, der selv er diagnosticeret med lidelsen. Desuden kan publikum reservere “komfortpladser” med “mere bevægelsesfrihed”, fordi “alle tics er velkomne”.

Chinchilla Arsehole, Eyey ilt festival 2021
Chinchilla Arsehole, Eyey af Rimini Protokoll kan opleves på ILT Festival 2021. Foto: Robert Schittko

Der er stor spændvidde programmet til ILT Festival 2021, og er man mere til dans, så er fortællingen Outwitting the Devil om sagnkongen Gilgamesh måske sagen. Outwitting the Devil, der er skabt af det britiske Akram Khan Company, er en visuelt smuk dansefortælling om livet, døden, venskab og håb. Performerne er mellem 25 og 68 år, og har baggrund i så forskellige dansestilarter som bharata natyam, moderne dans og hip-hop.

LÆS OGSÅ: 10 års ILT Festival: The Show Must Go On

ILT Festivalen, der finder sted 27. – 30. maj 2021, byder desuden på en lang række sideaktiviteter, der henvender sig bredt til både branchen og alle byens borgere – børn som voksne.

Se det fulde program for ILT Festival 2021 her.