Del

Hvidovre Teaterfestival for børn og unge måtte sidste år lukke ned blot 14 dage før premieren. I år er festivalen blandt de første, der åbner og gennemfører efter Corona-nedlukningen. Men hvad betyder det for en festival, og hvordan ser fremtiden ud? Teaterchef Stephan Pollner fortæller her om visioner og fakta for årets festival.

”Sidste års Hvidovre Teaterfestival blev desværre aflyst små 14 dage før premieren, da Corona lukkede landet ned første gang. Men i år gennemfører vi”, lyder det fra Stephan Pollner, teaterchef for Teater Vestvolden, der står bag festivalen.

Rift om billetterne

Der er kun få dage, til Hvidovre Teaterfestival åbner med deres 14 forestillinger på programmet, som er blevet tilpasset de aktuelle Corona-restriktioner og dermed giver mulighed for at gennemføre festivalen, som Stephan Pollner forklarer: 

”I år har vi gjort alt, hvad vi kan, for at gennemføre denne udgave, så vi ikke igen skulle til at aflyse. Vi har fravalgt workshops pga. afstandskrav m.m. Vi har heller ikke frivillige hjælpere tilknyttet – igen for at undgå for mange mennesker samlet på et sted af gangen. To af spillestederne på Avedøre bibliotek og medborgersalen ”Kometen” er blevet inddraget til testcentre. Hvidovre bibliotek har valgt at gennemføre to af deres forestillingerne udendørs, og resten afvikles i denne omgang kun på Teater Vestvolden med de gældende regler for afstand, Coronapas og hvor mange tilskuere, vi må lukke ind osv. To forestillinger har vi desværre ikke kunnet finde egnet plads til, så de er blevet aflyst og flyttet til andre tidspunkter uden for festivalugen. Forestillingerne i programmet til skolerne er blevet afsat, skønt det i år selvfølgelig er med begrænset antal elever. Men heldigvis er der ligesom sidste år rift om billetterne og stor interesse for festivalen til løssalgsforestillingerne, som snart kan melde alt udsolgt.”

Fokus på dansk børne- og ungdomsteater

Særligt for Hvidovre Teaterfestival er muligheden for at se en bredt udpluk af dansk børne- og ungdomsteater, som naturligvis de billige billetpriser, som kan give en bredere del af befolkningen mulighed for at komme i teatret. Stephan Pollner forklarer: 

”Ideen med festivalen er at sætte fokus på det gode børne- og ungdomsteater, der er i Danmark og vise den diversitet, der er. Sagt på en anden måde præsenterer vi noget for enhver smag til priser, hvor alle kan være med. Børn og unge kan komme gratis ind, mens voksne betaler en mindre entre. Det kan kun lade sig gøre, fordi vi er tre arrangører, der løfter økonomien.”

Og det med at stå sammen er helt afgørende for, at teatret når ud til mange. ”Udover Teater Vestvolden, der selv producerer 2-3 nye forestillinger om året stationært i Hvidovre, præsenterer både teatret, bibliotekerne og kultur og fritid i Hvidovre gæstespil fra andre teatre. Oftest hver for sig men andre gange har vi også fælles arrangementer, og festivalen er en god anledning til at slå på tromme for det samarbejde. Så selvom det måske nok er en noget udfordret festival i år i forhold til drømmen, håber vi i fremtiden at kunne præsentere et endnu større program, samt at festivalen bliver en årlig tilbagevendende begivenhed med masser af teater lokalt i byen”, fortæller Stephan Pollner og tilføjer: “Vi vil rigtig gerne gerne åbne op for frivillige, der synes, det er spændende at være medarrangør på festivalen og hjælpe til. Og i fremtiden kunne invitere interesserede børn og unge med i udvælgelsen af én eller måske flere forestillinger, som de ønsker at se. Alt sammen for at inddrage byens børn, unge og voksne endnu mere og gøre festivalen til andet end ‘bare’ at gå i teatret.”

Læs mere om Hvidovre Teaterfestival her