Del

Teater Solaris i Lejre får en ny afdeling i Krudttønden og Zangenbergs Teater flytter ind hos LitteraturHaus.

Zangenbergs Teater flytter ind hos LitteraturHaus

Zangenbergs Teater, der er et af Københavns ældste børneteatre, fik ny ledelse i 2017 og har siden udviklet sig eksplosivt med fokus på ny dramatik og nye talenter. Publikum har taget godt imod de nye tiltag og har fyldt salen hver gang. Teatret har ydermere vundet priser for deres store indsats for ny dramatik til unge. 

“Zangenbergs Teater har forvandlet sig fra et eventyrligt børnehavebarn til en vild og smuk teenager. Sådan en var der ikke plads til i de gamle lokaler i Pilestræde. Vi har set os omkring, og i LiteraturHaus har vi fundet både luftforandringen og de nye inspirerende rammer, hvor vi kan vokse,” udtaler kunstnerisk leder Thea Kulavig i en pressemeddelelse. 

Også daglig leder i LiteraturHaus, Thorkil Jacobsen, ser frem til det nye samarbejde og siger: “Deres ambitioner, energi og begejstring for at skabe unikke kulturoplevelser passer perfekt ind i det levende kulturhus, vi er ved at skabe her”.

Teater Solaris får ny afdeling i København

Teater Solaris, der skaber teater med udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål, blev etableret i 2013. Bag teatret, der holder til i Lejre Kommune, står kunstnerisk leder, Sananda Solaris, som er en internationalt anerkendt teaterinstruktør med vidtforgrenede internationale kontakter og ambitioner.

Teater Solaris vil fortsat præsentere deres forestillinger i Lejre, men udvider nu med en afdeling på Krudttønden i København, som fremadrettet vil være hjem for teatrets daglige virke og det kunstneriske udviklingsarbejde blandt andet med O-SPACE og festivalen EUPHORIA. 

“Krudttønden skaber rammerne for teatret, der flytter ind med en mission om at give det Københavnske kunst- og kulturliv en saltvandsindsprøjtning,” skriver Teater Solaris i en pressemeddelelse.

Læs mere om Zangenbergs Teater her og om Teater Solaris her.