Del

Sammen med den internationale kendte koreograf Tim Rushton, original livemusik komponeret af Gert Østergaard og bæredygtige, recycled kostumer af Maja Brix, indtager 28 unge mennesker fra hovedstadsområdet scenen på Det Kongelige Teater i en samlende kreativ kraft. I Projekt Dansedrømme har de sammen skabt en rørende forestilling udfra de unges egne fortællinger om Frihed.

Forestillingen er et tidsbillede på en generation af unge mennesker, der møder konstante sociale udfordringer, restriktioner og eksistentielle dilemmaer i en verden i hastig forandring med de mange krav og forventninger, de bliver mødt med i deres hverdag.

Forestillingen skildrer gennem dans og musik, hvad det vil sige at være ung i dag – på godt og ondt. Om hvordan det som ung er at stå over for udfordringer, der synes uoverkommelige – og om at samle mod til at kæmpe for det man tror på – trods alle odds

”Vi er mellem 14 og 22 år. Vi kommer fra øst og vest. Vores liv og historier er vidt forskellige. Vi har lært af hinanden undervejs i projektet, udfordret vores grænser og udviklet sider af os selv, vi ikke anede eksisterede. Ingenting er som før,” udtaler en af de unge i en pressemeddelelse.

Social inklusion med kunstnerisk kvalitet

Gennem 3 måneders workshops og prøver har de unge i et samarbejde med det kunstneriske hold været på en mental rejse ind i sindet og ud i kroppen og udforsket deres forskellige oplevelser over temaet Frihed.

Som i de fem foregående Projekt DanseDrømme bliver forestillingen og projektets resultat en tour de force af ungdommens kraft, energi og nærvær, der sammen med både de unge og de erfarne musikere kommer ud over rampen som en uforglemmelig, skarp og medrivende totaloplevelse.

Projekt DanseDrømme stræber efter social inklusion med kunstnerisk kvalitet og er et gennemprøvet og bæredygtigt talentudviklingsprojekt med et socialt sigte. Et eksperimenterende scenekunstprojekt, hvor vidt forskellige unge med stor diversitet i alderen 14-22 år gennem et 3 mdr. langt forløb får chancen for at deltage i et kunstnerisk og udviklende projekt.

Bæredygtige kostumer

Projekt DanseDrømme ønsker at kvalificere, inspirere og understøtte unge i deres drømme og bidrage til højere livskvalitet, bedre livsduelighed og være med til at ruste dem til velfærdssamfundets udfordringer i fremtiden samt øge de unges interesse for og kendskab til scenekunst. 

”Flere og flere unge føler ensomhed, utilstrækkelighed, præstationsangst og ondt i livet. Unge vil få mod og tro på at forfølge deres drømme og komme i gang med at skabe sig meningsfuld beskæftigelse eller egne kunstneriske projekter. Vi tror på, at der i ethvert ungt menneske en stemme, der vil ses og høres,” fortæller den kunstneriske leder Anette Abildgaard.

Kostumerne er skabt af designeren Maja Brix i samarbejde med et hold designelever. De har gennem forløbet indsamlet brugte vintage jakkesæt, som blandt andet de unge selv har doneret til formålet. Jakkesættene er blevet rekonstrueret og tilpasset de unge og har på den måde et bæredygtigt formål, der skaber en særlig dynamisk og personlig effekt på scenen.

Forestillingen spiller 5. – 7. august på Det Kongelige Teater. Den 8. august vil Frihed også kunne ses på Kunstmuseet ARKEN. Forestillingen varer ca. 1 time – der er bagefter mulighed for dialog med de medvirkende og det kunstneriske team.

Læs mere her.