Del

Teater V og Vendsyssel Teater har indgået et samarbejde om manuskriptkonkurrencen Dramatisk Debut. Debuterende dramatikere indbydes til at deltage i konkurrencen, hvor hovedprisen er 100.000 kr. og en urpremiere på Vendsyssel Teater i september 2022 med efterfølgende spilleperiode på Teater V.

Teater V og Vendsyssel Teater er gået sammen om manuskriptkonkurrencen Dramatisk Debut, som Teater V har afviklet hvert andet år siden 2010. Det nye samarbejde med teatret i Hjørring bygger bro mellem det østlige og det nordlige Danmark. Vinderen kan således se frem til at få sin tekst opført både øst og vest for Storebælt, og de to teatre håber, at det vil øge interessen for konkurrencen og inspirere flere til at dele deres tekster.

“Det er en vigtig del af vores mission at udvikle og styrke ny dansk dramatik, og Teater V’s manuskriptkonkurrence taler lige ind i det opdrag. Dramatisk Debut giver nye skrivende talenter mulighed for at prøve deres tekster af, imens vi som teater bliver bekendt med nye dramatikerspirer og hvad, der rører sig lige nu. Samtidig giver samarbejdet anledning til en endnu mere nuanceret deltagerrepræsentation og større geografisk spredning”, siger Ditte Bladt-Hansen, dramaturg ved Vendsyssel Teater. 

“Vi er superglade for dette nye samarbejde, der skaber synergi og bygger bro, ikke mindst til glæde og gavn for det jyske publikum, som nu også får mulighed for at være med til at præge udviklingen og resultatet ved at møde op til finalen og stemme på deres favorit og også opleve den færdige vinderforestilling ved urpremieren på Vendsyssel Teater til september 2022”, udtaler Teater V’s direktør Pelle Koppel.

John Lennon er død
Vinder Dramatisk Debut 2018. John Lennon er død, Teater V. Foto: Daniel Buchwald

Konkurrencen er for debutanter

Dramatisk Debut er åben for alle faggrupper – fra skuespillere til politibetjente, fra landmænd til bankdirektører til arbejdsløse. Deltagerne skal blot være debutanter og må altså ikke tidligere have modtaget betaling for et stykke dramatik.

Manuskripterne kan sendes ind fra nu til 6. september 2021. En jury på syv personer fra det professionelle danske teatermiljø læser dem igennem. Det foregår anonymt, så vurderingen er uafhængig af deltagernes navn, alder, køn, etnicitet og profession. Hver deltager kan dog maksimalt sende et manuskript ind. 

10 manuskripter bliver valgt ud, og syv af dem modtager en skriftlig anerkendelse fra juryen, mens tre manuskripter går videre og udtages til workshops lige efter nytår 2022. De tre manuskripter opføres herefter som readings ved finalearrangementet, der finder sted på Teater V lørdag d. 8. januar 2022 og på Vendsyssel Teater søndag d. 9. januar 2022. Vinderen samt 2. og 3. prisen kåres og offentliggøres efter den sidste afstemning.

Førstepræmien er på 100.000 kroner og en professionel debut på begge teatre i september 2022. Andenpræmien er workshop og et arbejdslegat på 10.000 kroner, mens tredjepræmien består af workshop og et arbejdslegat på 5000 kroner. Ved finalearrangementet uddeles også en publikumspris på 15.000 kroner.

Læs mere om konkurrencen på de to teatres respektive hjemmesider.

Læs om sidste års vinder.

Kilde: Pressemeddelelse

Yderligere oplysninger

Dramaturg Ditte Bladt-Hansen ditte@vendsyssel-teater.dk Tlf. 2889 2141

Teaterdirektør Lars Sennels, Vendsyssel Teater lars@vendsyssel-teater.dk Tlf. 2242 7300

Teaterdirektør Pelle Koppel, Teater V Pelle@teater-v.dk  Tlf. 2148 2358