Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

100 år efter udgivelsen af Ditte Menneskebarn kan historien opleves på teaterscenen for første gang

Det samlede bogværk om Ditte Menneskebarn fylder 100 år i 2021. Historien er blevet filmatiseret, men med den tyske instruktør Mareike Mikats iscenesættelse på Sydhavn Teater er det første gang, at historien træder ind på teaterscenen.

I 2014 gæstede den tyske instruktør Mareike Mikat Danmark, da hun instruerede sin nyfortolkning af Henrik Ibsens klassiker Et dukkehjem for Sydhavn Teater.

Sydhavn Teater fortsætter deres undersøgelse Kvinder i kunsten, som ser nærmere på, hvordan kvinderne i den klassiske kanon kan fortolkes i dag. Derfor er Mareike Mikat nu tilbage i Danmark, hvor hun sammen med teaterleder Mille Maria Dalsgaard står bag tekstbearbejdelsen af Ditte Menneskebarn, som hun også instruerer.

Fokus på den voksne Ditte

Martin Andersen Nexøs historie om Ditte Menneskebarn, der følger Dittes liv fra barn til voksen kvinde, udkom i fem selvstændige bind i årene 1917-1921. Den nyeste af bøgerne, der har titlen Mod Stjærnerne, fylder altså 100 år i 2021. Og hvor filmatiseringen af historien har fokuseret på barnets historie fra de første to bind, er det den voksne Dittes liv, Sydhavn Teater dramatiserer i deres iscenesættelse.

Gennem Ditte fortælles om elendigheden i Danmark blandt fattige og især blandt kvinder. Sydhavn Teater ønsker at fortælle historien med moderne virkemidler og humor for at gøre den relevant anno 2021 – med tanke på den udvikling, vores verden har gennemgået i de forgangne 100 år, og de udfordringer, vi stadig står med i dag.

Ditte Menneskebarn spiller i det intime rum i Østre Kapel på Vestre Kirkegård 4. – 25. september 2021. Læs mere her.

sydhavn teater logo

Denne artikel er udgivet i et mediesamarbejde med Sydhavn Teater med fuld redaktionel frihed for ISCENE.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde torsdag aften premiere på Bone Whispers og Urbane Saints på Aveny-T. Syv forskellige dansere hvirvler,...