Populært lige nu

Her er de otte nominerede skuespillere til Teaterflisen 2024

Nu kan hele landet igen være med til at afgøre, hvilken kendt skuespiller, der i år skal have sin bronzekarikatur støbt ned i en...

Bud på ny scenekunstreform: Seks indsatsområder skal bringe scenekunsten ind i fremtiden 

Dansk Teater fremlagde mandag deres forslag til en eventuelt kommende scenekunstreform, da Scenekunstens Årsmøde løb af stablen i Skuespilhuset under CPH STAGE.  Dansk Teater har...
Annoncespot_imgspot_img

Fire år mere til direktørduoen på Betty Nansen Teatret

Betty Nansen Teatrets bestyrelse har netop vedtaget, at Elisa Kragerup og Eva Præstiin fortsætter som direktørduo for teatret i endnu en 4-årig periode.

Da Eva Præstiin og Elisa Kragerup tiltrådte som direktører for Betty Nansen Teatret i 2018 var det med en vision om at udforske scenekunstens kollektive potentiale. Det arbejde kan nu gå ind i en ny fase, da teaterets bestyrelse netop har forlænget de tos kontrakt frem til 2026.

”Bestyrelsen har med stor glæde forlænget vores to fremragende direktører Elisa Kragerup og Eva Præstiins ansættelse. Makkerparret har virkeliggjort en kunstnerisk fornyelse af Betty Nansen Teatret, der giver nye og klassiske fortællinger et spændende liv bl.a. ved at inddrage flere kunstarter på teaterscenen. Det har skabt stor succes hos publikum og sikret en solid økonomi på teatret,” siger bestyrelsens formand Erik Jacobsen.

I deres første periode på teatret har publikum kunnet opleve titler som I Et Forhold, En Skærsommernatsdrøm og Bonnie & Clyde. Forestillinger, der på forskellig vis mikser ord, krop og musik som ligeværdige sprog, der kan skrues op og ned for. Det er det genremix og sanselige spor, som vil blive endnu mere markant de næste fire år.

”Vi har masser af drømme og ideer! Og med bestyrelsens tillidserklæring og opbakning kan vi nu fortsætte teatrets pionerarbejde med kunstnerisk udvikling og samskabelse. Vi har de sidste fire år arbejdet med fantastiske kunstnere og glæder os til, at vi med den nye periode får tiden til at igangsætte nye store ambitiøse projekter,” siger Eva Præstiin, direktør og Elisa Kragerup, teaterdirektør.

Betty Udvikler udvikler videre

Særligt arbejdet med at skabe en mere kollektiv produktionsform, hvor flere fagligheder inddrages tidligt i produktionsprocessen, har været i fokus de seneste fire år. I 2019 modtog teatret en stor bevilling fra Bikubenfonden til at udvikle en egentlig kollektiv metode. Bevillingen har blandt andet finansieret afdelingen Betty Udvikler, der driver og udvikler teatrets kollektive indsats. I 2022 udløber bevillingen, men Betty Udvikler har givet teatret så godt et fundament, at teatret fremover investerer en del af sin egenkapital i at drive metoden og de unikke formater, som udspringer af den, videre.

”I en tid, som må siges at være meget individorienteret, er det netop teatrets største force, at afsenderen af vores kunstart er et fællesskab. Det er i teatrets sjæl, at vi ikke kan gøre det alene. En del af vores forpligtelse som kunstart er også at formidle teater som et rum for fællesskab. Også i forhold til publikum. I fremtiden vil det være endnu tydeligere, at teater er et sprog, som skabes og opleves kollektivt,” siger Eva Præstiin og Elisa Kragerup.

Elisa Kragerup og Eva Præstiin tiltrådte som direktører i 2018. De har tidligere arbejdet sammen som en del af Det Kongelige Teaters ensemble Det Røde Rum.

Kilde: Pressemeddelelse Betty Nansen Teatret.

Læs også ISCENEs artikel om Betty Nansen Teatrets arbejde med fællesskaber.

Seneste

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde...

Dukkeværkstedets magiske univers

Interview med dukkemager Amanda Axelsen Sigaard

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde...

Dukkeværkstedets magiske univers

Interview med dukkemager Amanda Axelsen Sigaard

Cikaros i Tid i rum – interview med Signe Løve Anderskov

Der mangler ikke kun scener, men også prøvelokaler til...

Revy Danmark modtager midler til fejring af revyens 175 år 

Kulturministeriet meddeler i en pressemeddelelse i dag, at et...
Annonce
Annonce

To scenekunstnere blandt de nominerede til Kulturministeriets ligestillingspris- og diversitetspris

Der er i alt 12 nominerede til årets Bodil Koch pris, som er Kulturministeriets ligestillings- og diversitetspris. Blandt årets nominerede er skuespiller Marie-Lydie Nokouda og...

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde og samarbejde med lokale kunstnere, inddragelse af lokale unge og en meget stor mængde hjemstavnspoesi...

Dukkeværkstedets magiske univers

Interview med dukkemager Amanda Axelsen Sigaard