Del

One and Only Musical Teater offentliggør i dag, at den tidligere internationale balletstjerne Alban Lendorf skal danse og spille sammen med Silas Holst, når han bliver en del af castet til Den skaldede frisør – the musical, der får repremiere til september i Scandic Falkoner, efter covid-19 satte en stopper for den blot få dage efter premieren i marts 2020.

I Den skaldede frisør – the musical kan Alban Lendorf opleves i rollen som Alessandro og kommer dermed til at spille – og danse – sammen med Silas Holst i hovedrollen som Patrick.

Alessandro og Patrick er i musicalen gamle barndomsvenner, der møder hinanden igen til Patricks bryllup. Her slår det pludseligt gnister mellem de to, og Patrick kommer i tvivl om brylluppet.

”Det er et forrygende match at sætte de to store og udtryksfulde dansestjerner over for hinanden. Alban Lendorf er virkelig spændende, en karismatisk danser af international klasse som jeg synes kan tilføje rollen som Alessandro noget virkelig interessant. Og overfor ham Silas Holst, førsteklasses danser, sanger og musicalstjerne, som har udviklet sig fantastisk meget – også som skuespiller de seneste år. De to kommer virkelig til at slå gnister sammen på scenen, og jeg glæder mig vildt meget til at se dem,” udtaler Susanne Bier, den ene manuskriptforfatter samt executive producer på forestillingen, om musicalens nye dansepar.

Den skaldede frisør the musical
Alban Lendorf, Susanne Bier og Silas Holst, Foto: Miklos Szabo

Alban Lendorf er beæret over muligheden og glæder sig også:

”Det bliver helt vildt spændende at danse med Silas. Jeg glæder mig sindssygt meget. Jeg har jo set ham i mange år, men ikke arbejdet sammen med ham. Jeg tror, der er mega fede muligheder koreografisk, og når vi skal danse sammen. Jeg har jo sneakpeaket på forestillingen, og det ser vildt fedt ud!” udtaler Lendorf.

”Alban er en af de fineste balletdansere, vi har herhjemme, og han er indbegrebet af en fuldstændig utrolig danser. Vi kommer fra meget forskellige dele af danseverdenen. Men hvis man kan mixe det sammen og finde koblingspunktet i det, så tror jeg, det bliver et helt sindssygt forløb. Jeg har altid kun set ham på teaterscenen og været kæmpe fan! Så jeg skal også lige lære at gå fra at være fan til at være kollega. Det skal lige lande i min mave,” siger Silas Holst om valget af Alban Lendorf.

Fra ballet til teater

Alban Lendorf har gjort stor international karriere og har været et af de hotteste navne på den internationale balletscene. Som 21-årig blev han solodanser på Den Kongelige Ballet, hvor han fik hovedroller i de største balletter. Albans internationale karriere startede hurtigt herefter, hvor han som 25-årig blev solodanser på American Ballet Theatre i New York. En knæskade satte en stopper for balletten i 2019, hvorefter han flyttede til Danmark og startede en karriere som skuespiller, hvor han har haft roller i filmene De Standhaftige og den biografaktuelle Skyggen i mit øje. I sommer havde Alban Lendorf en hovedrolle i Bellevue Teatrets forestilling Frk. Julie.

Alban Lendorf Den skaldede frisør the musical
Alban Lendorf. Foto: Miklos Szabo

Silas Holst har haft travlt i den seneste tid. Hele efteråret medvirkede han i Vild med dans på TV 2, hvor han sluttede med en flot andenplads i finalen sammen med sin dansepartner Lise Rønne. Og netop nu er han i fuld gang med prøverne til musicalen Kinky Boots på Det Ny Teater, hvor han skal spille dragqueenen Lola.

Foruden Alban Lendorf og Silas Holst medvirker et stjernecast, der bl.a. tæller Niels Olsen, Xenia Lach-Nielsen, Maria Lucia og Bodil Jørgensen samt Benjamin Boe Rasmussen, Frederikke Vedel, Nanna Rossen og mange flere.

Læs mere om Den skaldede frisør – the musical her.

Kilde: Pressemeddelelse, HAVE

Den skaldede frisør - the musical er baseret på Susanne Biers filmhit Den skaldede frisør fra 2012. Det er Susanne Bier selv, der er executive producer og har skrevet manuskriptet til musicalen sammen med sin faste manuskriptmakker Anders Thomas Jensen. Musikken til musicalen er skrevet af landets vel nok største sangskriverikon gennem de sidste 30 år, Thomas Helmig.

Den skaldede frisør - the musical får premiere i Scandic Falkoner på Frederiksberg den 11. september 2022 og i Musikhuset Aarhus den 28. oktober 2022.