Populært lige nu

Her er de otte nominerede skuespillere til Teaterflisen 2024

Nu kan hele landet igen være med til at afgøre, hvilken kendt skuespiller, der i år skal have sin bronzekarikatur støbt ned i en...

Bud på ny scenekunstreform: Seks indsatsområder skal bringe scenekunsten ind i fremtiden 

Dansk Teater fremlagde mandag deres forslag til en eventuelt kommende scenekunstreform, da Scenekunstens Årsmøde løb af stablen i Skuespilhuset under CPH STAGE.  Dansk Teater har...
Annoncespot_imgspot_img

Balletstjernen Alban Lendorf skal spille sammen med Silas Holst i Den skaldede frisør – the musical

One and Only Musical Teater offentliggør i dag, at den tidligere internationale balletstjerne Alban Lendorf skal danse og spille sammen med Silas Holst, når han bliver en del af castet til Den skaldede frisør – the musical, der får repremiere til september i Scandic Falkoner, efter covid-19 satte en stopper for den blot få dage efter premieren i marts 2020.

I Den skaldede frisør – the musical kan Alban Lendorf opleves i rollen som Alessandro og kommer dermed til at spille – og danse – sammen med Silas Holst i hovedrollen som Patrick.

Alessandro og Patrick er i musicalen gamle barndomsvenner, der møder hinanden igen til Patricks bryllup. Her slår det pludseligt gnister mellem de to, og Patrick kommer i tvivl om brylluppet.

”Det er et forrygende match at sætte de to store og udtryksfulde dansestjerner over for hinanden. Alban Lendorf er virkelig spændende, en karismatisk danser af international klasse som jeg synes kan tilføje rollen som Alessandro noget virkelig interessant. Og overfor ham Silas Holst, førsteklasses danser, sanger og musicalstjerne, som har udviklet sig fantastisk meget – også som skuespiller de seneste år. De to kommer virkelig til at slå gnister sammen på scenen, og jeg glæder mig vildt meget til at se dem,” udtaler Susanne Bier, den ene manuskriptforfatter samt executive producer på forestillingen, om musicalens nye dansepar.

Den skaldede frisør the musical
Alban Lendorf, Susanne Bier og Silas Holst, Foto: Miklos Szabo

Alban Lendorf er beæret over muligheden og glæder sig også:

”Det bliver helt vildt spændende at danse med Silas. Jeg glæder mig sindssygt meget. Jeg har jo set ham i mange år, men ikke arbejdet sammen med ham. Jeg tror, der er mega fede muligheder koreografisk, og når vi skal danse sammen. Jeg har jo sneakpeaket på forestillingen, og det ser vildt fedt ud!” udtaler Lendorf.

”Alban er en af de fineste balletdansere, vi har herhjemme, og han er indbegrebet af en fuldstændig utrolig danser. Vi kommer fra meget forskellige dele af danseverdenen. Men hvis man kan mixe det sammen og finde koblingspunktet i det, så tror jeg, det bliver et helt sindssygt forløb. Jeg har altid kun set ham på teaterscenen og været kæmpe fan! Så jeg skal også lige lære at gå fra at være fan til at være kollega. Det skal lige lande i min mave,” siger Silas Holst om valget af Alban Lendorf.

Fra ballet til teater

Alban Lendorf har gjort stor international karriere og har været et af de hotteste navne på den internationale balletscene. Som 21-årig blev han solodanser på Den Kongelige Ballet, hvor han fik hovedroller i de største balletter. Albans internationale karriere startede hurtigt herefter, hvor han som 25-årig blev solodanser på American Ballet Theatre i New York. En knæskade satte en stopper for balletten i 2019, hvorefter han flyttede til Danmark og startede en karriere som skuespiller, hvor han har haft roller i filmene De Standhaftige og den biografaktuelle Skyggen i mit øje. I sommer havde Alban Lendorf en hovedrolle i Bellevue Teatrets forestilling Frk. Julie.

Alban Lendorf Den skaldede frisør the musical
Alban Lendorf. Foto: Miklos Szabo

Silas Holst har haft travlt i den seneste tid. Hele efteråret medvirkede han i Vild med dans på TV 2, hvor han sluttede med en flot andenplads i finalen sammen med sin dansepartner Lise Rønne. Og netop nu er han i fuld gang med prøverne til musicalen Kinky Boots på Det Ny Teater, hvor han skal spille dragqueenen Lola.

Foruden Alban Lendorf og Silas Holst medvirker et stjernecast, der bl.a. tæller Niels Olsen, Xenia Lach-Nielsen, Maria Lucia og Bodil Jørgensen samt Benjamin Boe Rasmussen, Frederikke Vedel, Nanna Rossen og mange flere.

Læs mere om Den skaldede frisør – the musical her.

Kilde: Pressemeddelelse, HAVE

Seneste

Skal vi nedlægge Statens Kunstfond og lade politikerne uddele kunststøtte?

Kommentar fra Jakob Tekla Jørgensen

Bevilling til BIRCA kickstarter nyt arkiv for kunstneriske undersøgelsesprocesser

Nyt projekt hos BIRCA skal indsamle og dele viden...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Skal vi nedlægge Statens Kunstfond og lade politikerne uddele kunststøtte?

Kommentar fra Jakob Tekla Jørgensen

Bevilling til BIRCA kickstarter nyt arkiv for kunstneriske undersøgelsesprocesser

Nyt projekt hos BIRCA skal indsamle og dele viden...

Fire nye bud på Musical Reading Festival lover godt for genren

Musical Reading Festival bød på indblik i fire nye...
Annonce
Annonce

Bevilling til BIRCA kickstarter nyt arkiv for kunstneriske undersøgelsesprocesser

Nyt projekt hos BIRCA skal indsamle og dele viden og erfaring, som genereres i den kunstneriske forskning, der går forud for færdige værker og...