Populært lige nu

Nathalie Mellbye: ”Vi skal eksperimentere endnu mere radikalt med, hvad scenekunst kan være” 

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte teaterchefer over hele landet. Under temaet Nye chefer – nye visioner tager ISCENE pulsen på, hvad der...

Bikubenfonden søger en senior udviklingspartner

Ansøgningsfrist: 6. december 2023
Annoncespot_imgspot_img

Østre Gasværk Teater vil gøre musicalen Hair højaktuel i 2023

Er musicalen Hair fra 1968 højaktuel i dag? Det mener Østre Gasværk Teater, der i 2023 opsætter en ny spektakulær udgave i samarbejde med Musikhuset Aarhus. Den ikoniske forestilling, der er spækket med hits, får premiere i februar i 2023.

Race. Seksualitet. Diversitet. Inklusion. Religion. Krig og fred. Man kunne fristes til at tro, at en mere end 50 år gammel musical, der skabte furore til Broadwaypremieren, ville have mistet sin aktualitet. Men Østre Gasværk Teater mener, at Hairs temaer er mere aktuelle i dag, end de længe har været.

Væsentlige emner i samtiden

Med de seneste års strøm af flygtninge og immigranter har spørgsmål om diversitet, race og religion fyldt i medierne. Den yngre generation har sat spørgsmålstegn ved vores forbrugskultur, samt måden vi definerer vores seksualitet og køn på. Og med Inklusionsloven fra 2012 er inklusion både kommet på skoleskemaerne og på dagsordenen i Folketinget og kommunerne. Senest er temaer som krig og fred rykket uhyggeligt tæt på med krigen i Ukraine.

Hair beskæftiger sig med og sætter spørgsmålstegn ved store, væsentlige emner, som fylder meget i vores samtid. Desuden findes der ikke mange værker med så stor musikalsk tyngde og holdbarhed. Hit efter hit og den stærke relevans sikrer, at vi forlader teatret med både sange i hjertet og noget at reflektere over til hovedet. Jeg kan ikke komme på en bedre og mere aktuel titel at spille lige nu, når vi både vil underholde og skabe eftertænksomhed,” siger teaterchef ved Østre Gasværk Teater, Søren Møller.

Nyt partnerskab med Musikhuset Aarhus

Østre Gasværk Teater har indgået et samarbejde med Musikhuset Aarhus for at sikre, at hele landet får glæde af spektakulære musicals fra øverste hylde. Hair bliver den første i en række forestillinger, som både kan opleves i København og i Aarhus.

”Vi har en ambition om at præsentere landets bedste musicals på scenen i Musikhuset og glæder os enormt til samarbejdet med Østre Gasværk Teater, der har en lang tradition for at skabe store og flotte musicalsucceser. Og så ser vi frem til at genoptage samarbejdet med teaterchef Søren Møller, der har været med til at hæve barren og sætte et tårnhøjt niveau for danske musicals,” siger Musikhusets kunstneriske chef, Jeppe Uggerhøj.

En musical for flere generationer

Da Hair fik premiere på Broadway i 1968, rasede Vietnamkrigen. Det var kun 25 dage siden, frontfiguren i den amerikanske borgerrettighedsbevægelse, Martin Luther King, var blevet myrdet. Og hippiebevægelsen, der kæmpede for seksuel frigørelse og fri kærlighed og imod materiel grådighed, krig og vold, var på sit højeste. Musicalens tematikker fænger derfor på tværs af generationer; lige fra 68’er-generationen, der husker hippietiden og Vietnamkrigen, til nutidens unge, der er optaget af mange af de samme emner, som man var optaget af dengang.

Samtidig er Hair spækket med en perlerække af hits; Let the Sunshine In, Easy to Be Hard, Aquarius, Good Morning Starshine, Hair, I Got Life m.fl. Så man kan ikke undgå at blive løftet med ind i historien om Claude, Sheila, Berger og gruppen af hippier, der sætter spørgsmålstegn, ved den måde vores liv og verden er indrettet på.

Forestillingen instrueres og koreograferes af Lynne Formato (US), som har instrueret en lang række store musicalsuccesser i Danmark. Senest Reumertvinderen fra 2019 – Disneys Tarzan.

Hair har premiere på Østre Gasværk Teater d. 23. februar 2023 samt i Musikhuset Aarhus d. 11. maj 2023. Læs mere her.

Kilde: Pressemeddelelse, Østre Gasværk Teater

Seneste

★★★★★☆ Nina er sjov – queer standup med nærvær og blæret punch

Det Kongelige Teater og Blaagaard Teater er gået sammen...

★★★★☆☆ 90-årsfødselsdagen – særdeles underholdende genrehybrid

Nytårsklassikeren 90-årsfødselsdagen bliver på Odsherred Teater genskabt til en...

Nyhedsbrev

Annoncespot_imgspot_img

Udforsk videre

★★★★★☆ Nina er sjov – queer standup med nærvær og blæret punch

Det Kongelige Teater og Blaagaard Teater er gået sammen...

★★★★☆☆ 90-årsfødselsdagen – særdeles underholdende genrehybrid

Nytårsklassikeren 90-årsfødselsdagen bliver på Odsherred Teater genskabt til en...

Dramatikken findes

Holdet på Dramatikkens Hus har sendt denne replik til...
Annonce
Annonce

★★★★★☆ Nina er sjov – queer standup med nærvær og blæret punch

Det Kongelige Teater og Blaagaard Teater er gået sammen om at producere standup-forestillingen Nina er sjov. Og Nina Rask er ikke bare virkelig sjov,...

★★★★☆☆ 90-årsfødselsdagen – særdeles underholdende genrehybrid

Nytårsklassikeren 90-årsfødselsdagen bliver på Odsherred Teater genskabt til en forrygende udgave af en juleforestilling, der både vækker genkendelsens glæde og samtidig folder sig ud...