Del

Tarzan
5. okt - 15. dec 2018
Fredericia Teater

Tarzan på Fredericia Teater sætter helt ny standard for, hvad musical kan i Danmark – det er mesterligt.

Tarzan er ren musical-magi. Fredericia Teater har for længst lagt sig i førertrøjen og vist deres suveræne overlegenhed i forhold til at modernisere det danske musical-landskab – og denne gang løfter de genren op til nye sanselige højder. For Tarzan er mesterlig.

Her er fortællingen om drengen, der vokser op hos aberne, en flok individer, som måske nok støtter på knoerne når de går, men ellers er mest beslægtede med menneskene når de med rørende omsorg, legesyge drillerier, dreadlocks og naturfarvede ”pludderbukser” kaster sig rundt i junglen og værner om deres families sikkerhed. Så når Tarzan møder sine biologiske artsfæller i skikkelse af Jane Porter – en moderne kvinde med fyrigt temperament og lystig adgang til sine drifter, hendes professor-far og de dyrisk drabelige vagter – bliver konfliktens fokus flyttet fra splittelsen mellem natur og civilisation, til en fortælling om at være fanget mellem to kulturer, hvor hverken ’naturfolket’ eller ’de pulsere storbyborgere’ er sande helte, men begge komplekse ’grupper’ som rummer lidt af det hele.

Tarzan
Tarzan på Fredericia Teater. Foto: Søren Malmose

Det er flot fortalt, og det moderne blik på den menneskelige konflikt løfter elegant fortællingen ind i nutiden med dens vedkommende historie.

Men Fredericia Teater har ikke kun blik for det vedkommende, de er også mester i underholdning og der er fart på fortællingen, som forløses suverænt med skarp forkant på musikkens percussive elementer, som driver rytmerne frem til holdet af suveræne skuespillere. For sangerne kan både spille skuespil og fylde musikken med store stemmer og stærke følelser, mens de med fængende akrobatik og forrygende parkour-sving slynger sig lystigt i de lange lianer. Det er fortryllende at se på, og understøttes suverænt oplevelsesmæssigt, når de tekniske effekter med surroundlyd og filmisk levende animations-projektioner på forskudte bagskærme får universet til at folde sig ud med billedstærkt jungle-magi og et nærmest uendeligt forsvindingspunkt i horisonten for ikke at forglemme den mageløst flotte rutchetur fra junglens fod til solnedgangens top – man bliver jo nærmest helt lykkelig som publikum, af at få de oplevelser.

Tarzan
Tarzan på Fredericia Teater. Foto: Søren Malmose

Og som om det ikke er nok, så har scenografien fået endnu et sansemættet pift i form af de orange-varme stoffer, der som menneskestore sommerfugle elegant svæver omkring.

Det er vildt at opleve, hvad de kan folde ud i Fredericia. Her er en musical, hvor alt spiller sammen og løfter forestilling op til en mesterlig publikumsoplevelse – hvad skal man sige: ”Det er fabelagtigt”!

Tarzan
Tarzan på Fredericia Teater. Foto: Søren Malmose

Kim Ace Nielsen har hovedrollen som Tarzan. Bjørg Gamst spiller rollen som Jane, mens rollelisten også tæller bl.a. Maria Skuladottir, Diluckshan Jeyaratnam, Teit Samsø, Anders Bircow og Jacob Prüser.
Se hele holdet her: www.fredericiateater.dk/tarzan

Fredericia Teaters produktion af Disneys Musical TARZAN