Populært lige nu

Hvad nu, hvis Romeo og Julie ikke døde? Ny forestilling giver svaret

I den kommende uge har Københavns Shakespeare Kompagni verdenspremiere på en fortsættelse af William Shakespeares Romeo og Julie, der udspiller sig i en alternativ...
Annoncespot_imgspot_img

Ryan Tomash – ny solodanser i Den Kongelige Ballet

Lørdag aften blev Ryan Tomash udnævnt til solodanser Det Kongelige Teater efter sæsonens sidste opførelse af Don Quixote.

Der spirede en forventningsfuld summen i salen, da klapsalverne fordampede i teatermørket, og Nikolaj Hübbe trådte ud på scenen efter sæsonens sidste opførelse af Don Quixote.

Annonce

Smilene i spotlyset voksede, og salen blev næsten så stille, at man kunne høre hjerterne banke. For når balletmesteren træder op på scenen efter en forestilling, er det som regel med nyheden om, at en danser skal forfremmes til solodanser. Denne aften var ingen undtagelse. Ryan Tomash er ny solodanser ved Den Kongelige Ballet. 

Titlen som solodanser er den fineste, man kan pryde sin balletkarriere med, og den er kun meget få dansere forundt.

Kometkarriere for en begavet rollefortolker

Nikolaj Hübbe begrunder forfremmelsen af Ryan Tomash med disse ord:

“Hvis jeg var en ung balletelev, og så Ryan Tomash danse, så ville han straks blive mit store stjerneidol. Han blander styrke med en nobel følsomhed, og så er han en meget begavet rollefortolker med en sprudlende energi, og hans dans smitter af på alle, han står på scenen med.”

Canadiske Ryan Tomash har gjort kometkarriere, siden han blev ansat i Den Kongelige Ballet tilbage i 2017. På trods af, at han begyndte i kompagniet som korpsdanser, har den 22-årige danser båret solistrollerne helt fra begyndelsen. Han blev udnævnt solist i 2021 og har trods sin unge alder allerede udmærket sig ved at danse flere af de berømte hovedroller i ballettens repertoire. 

Fakta

Ryan Tomash, f. 1999, er uddannet fra Canadas National Ballet School. Han blev ansat ved Den Kongelige Ballet som korpsdanser i 2017 og udnævnt til solist i 2021.

Udvalgte hovedroller: Romeo i Romeo og Julie, Basil i Don Quixote, Junker Ove i Et Folkesagn, havguden Golfo i Napoli, Armand Duval i Kameliadamen, kavaleren i Balanchines Nøddeknækkeren samt solopartier i Juveler, Persistent Persuasion og Mahlers 3. symfoni.

Seneste

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt under overskriften The Regenerative Power of Art. Med en dyster keynote af Mikkel Krause Frantzen...