Del

Bornholms Internationale Gadeteaterfestival udfolder sig i Rønne, Hasle og Gudhjem i den kommende weekend 22-24. juli 2022 med åbningsshow og forestillinger, der kan ses af alle.

Tre dage i tre byer, ni grupper, 26 opførelser og 25 optrædende fra Danmark, Belgien, Canada, Spanien, Italien og Sverige.

Sådan præsenteres årets Bornholms Internationale Gadeteaterfestival, der arrangeres af Undreværket i samarbejde med Teaterforeningen Bornholm, Passage Festival i Helsingør og Street Cut Festival i Næstved.

Fredag aften er der åbningskabaret i Gudhjem Havn med smagsprøver på de forskellige forestillingen. Festivalen byder blandt andet på Dansk Rakkerpaks Grænsen, som spiller i alle tre byer. En tragikomisk og universel forestilling om flygtninge og grænsevagter spillet i et nonverbalt, musikalsk univers af et internationalt cast bestående af to danskere, en spanier og en italiener.

LÆS OGSÅ: ISCENES anmeldelse af Grænsen

Bornholms Internationale Gadeteaterfestival 2022
Breast in Peace med svenske M.P.A.C. Foto Alex Hinchecliffe.

I Gudhjem kan man se Breast in Peace med svenske M.P.A.C lørdag og søndag. En forestilling om bryster, der som emne er en sand guldmine for fire klovne med punk-cirkus attitude. Klovnene i M.P.A.C opererer i spændingsfeltet mellem det tåkrummende og det virtuose og udforsker herfra brysterne. Hvad siger bryster om den menneskelige tilstand? Hvem kan vise hvad, hvor, hvordan?

BRUTA.L. med spanske HUurycan.
Foto Candelaria Antelo.

I Gudhjem kan man også støde på det spanske kompagni Hurycan, der i BRUTA.L udforsker vores forhold til andre i en blanding af absurd slagsmål og farlig dans. Fire kvinder i en konstant skiftende magtbalance, en brutalitet af kroppe, der kolliderer, falder, støtter og frastøder hinanden. Fra ekstreme tilstande og situationer til det absurde eller latterlige. Her stilles spørgsmålstegn ved tanken om tilknytning, behovet for at dominere gennem fysisk eller psykologisk manipulation. 

Se resten af programmet her.

Kilde: PR-materiale Bornholms Internationale Gadeteaterfestival