Del

I Billund Lufthavn og Trekantområdet kan du opleve Det Flyvende Teater optræde som et særligt, lidt alternativt flyselskab. De byder på underholdende oplevelser under rejsen og vil lave aktiviteter i ’Lav og Høj Højde’, hvor de inddrager publikum og forbipasserende.

“Vi flyver højt med fantasi, som altid er CO2-fri,” lyder Det Flyvende Teaters motto. Og fra den 26. august – 4. september 2022 kan man som en del af Trekantsområdets Festuge opleve dem rundt om i Vejle, Middelfart, Fredericia, Haderslev, Vejen, Kolding og Billund, hvor teatret har deres faste base.

Workshops og happenings

Programmet er inddelt i to dele. Første del er fra 26. august – 2. september og byder på workshops på skoler og aktioner med børnene: Børn, kunstnere og kreative planlægger, designer og bygger vinger af pap. Det Flyvende Teaters besætning vil flyve lavt over byen og optræde i byrummet, på plejecentre, i gader.

Der vil være opera-besøg på kontorer, virksomheder og arbejdspladser, hvor teatret overrasker med opera-øjeblikke i løbet af arbejdsdagen eller under en pause. Det Flyvende Teaters crew vil intervenere i den daglige rutine – også på gågaden, i butikker m.v.

Desuden vil der være dansehappenings og performance i byrummet, hvor besætningen vil uddele boardingpass til lokale borgere og invitere dem til at tage stole med, som skal placeres på offentlige pladser som ombord på et fly. Alle passagerer vil danse under ledelse af danseren Milan Ujvari.

 Det Flyvende Teater.
Mågen, Det Flyvende Teater. Pressefoto

Luftfartsudgave af Mågen

De sidste to dage af perioden – altså 3.-4. september – byder programmet på en alternativ version af Anton Tjekhov Mågen, som udspilles i JoinJet Hangaren i Billund Airport.

Det er den første flyvning for selskabet Seagull Airlines ®. Inden boarding vil Trigorin, selskabets direktør holde en indvielsestale efterfulgt af piloten Treplev, som er på sin første flyvning. Arkadina, seniorassistent, afbryder talen og kalder piloten indenfor. Der er et problem: en måge sidder fast inde i flyet, og den vil ikke flyve ud. Seagull Airlines’ flyafgang er 1 time forsinket. Nina, den unge stewardesse skal underholde passagererne med et nyt teaterstykke skrevet af piloten, som i øvrigt også er amatørdramatiker…

Mågen er resultatet af Det Flyvende Teaters kunstneriske residens i Billund Airport. Forestillingen er en del af signaturprojektet 7 Himle i Trekantområdet, specielt skabt for Trekantområdets Festuge i samarbejde med alle syv kommuner i regionen, men den vil også blive vist i en hangar i Bornholms Lufthavn, i rammen af Bornholms Kulturuge den 22. september.

Læs mere om Det Flyvende Teater og deres projekter her.