Populært lige nu

★★★★☆☆ Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet – råt, scenisk opråb

Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet på Aalborg Teater giver krop til Glenn Bechs manifest i en poetisk, rørende og kompromisløs forestilling forløst af...

The female gaze i horrorformat – interview om Den anden på Sydhavn Teater

Performer Katrine Leth og scenograf Freya Sif Hestnes undersøger kærlighedens komplekse natur i deres horror-inspirerede forestilling DEN ANDEN, der er aktuel på Sydhavn Teater....

Open call – Teater Får302

Deadline: 2. januar 2024
Annoncespot_imgspot_img

How To Kill A Dog: ”Vi gør det intime politisk”

I Bikubenfondens serie med Artistic Practice-videoer er turen nu kommet til artiststudio How To Kill A Dog, der har en udtalt mission om at indtage teaterscenernes nærværende rum, så det intime bliver politisk. 

How To Kill A Dog skaber metaforer, som befrier myterne om kvinder, og gennem insisterende humor, musikalsk intensitet og konfrontatorisk politisk bevægelse vil de forandre noget i publikum, så der bliver plads til den unge kvindes stemme.

I front står Jennifer Vedsted Christiansen og Emma Sehested Høeg. De er udvalgt til Bikubenfondens ”Artistic Practice” for særligt lovende kunstneriske praksisser. De to kunstnere insisterer på at have det sjovt, mens de gennem deres koncertperformances både nedbryder grænserne for, hvordan man plejer at lave scenekunst og hvad man kan tillade sig som samtidskvinde.

LÆS OGSÅ: Instruktør Jennifer Vedsted Christiansen: ”Det er jo absurd at forestille sig samme mængde ondskab gå ud over mænd og drenge!”

Fokus på How To Kill A Dog


”Det, som vi konsekvent trækker på, er en stor interesse for at forandre noget i publikum. Derfor er vores kunstneriske praksis meget optaget af udtryk og særligt det indtryk, vores værker gør. Pop og humor er en del af vores metode, men målet er altid festlig og sexet scenekunst, der kan skabe seriøs politisk forandring,” fortæller Jennifer Vedsted Christiansen, instruktør.

LÆS OGSÅ: Hvad er den unge pige værd i dag? Kunstsalon VISION

”Den unge kvinde kæmper med meget og har det svært i vores verden. Vi genkender både os selv og mange piger og kvinder omkring os i problemerne. Derfor synes vi, det er interessant at arbejde med den unge kvinde som metafor og sætte hende endegyldigt fri gennem kunstens kraft,” siger Emma Sehested Høeg, skuespiller og komponist.

Se den nye film her.

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_imgspot_img

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Dansk Teater 300 År lukker og slukker

Efter en veloverstået fejring af 300-året for dansk scenekunst i efteråret 2022, kunne Foreningen Dansk Teater 300 År endegyldigt lukke ned i den 22....