Populært lige nu

Kristian Grumme: “Publikum får en meget intim oplevelse, når skuespilleren er under en meter fra dem”

I 2021 kunne publikum for første gang officielt opleve Grummes Teater, da der var premiere på den stedsspecifikke vandreforestilling Baldersbæks Stemmer. ISCENE tog en...

★★★★☆☆ Familien Addams – visuelt overflødighedshorn i morbidt-charmerende musical 

Uhyggen er løs på den sjove måde på NørregadeTeatret i Maribo, der har inviteret den gale Familien Addams indenfor i en billedskøn og topmusikalsk...

Kære branche, vi har et fundamentalt problem!

Jeg vil gerne sige undskyld. Undskyld til min branche og mine kollegaer. Dem jeg har gået i skole med, dem jeg har arbejdet med,...
Annoncespot_imgspot_img

Marianne Klint – ny teaterdirektør på Aveny-T

Aveny-T har netop offentliggjort, at Marianne Klint bliver ny teaterdirektør. Marianne Klint kommer fra en stilling som direktør for Teater Momentum i Odense som hun har stået i spidsen for siden 2009. Hun tager over efter Thomas Levin, der har været konstitueret direktør for teatret siden starten af juni.

Foruden sin tid på Teater Momentum har Marianne Klint også været teaterleder for Den Fynske Opera fra 2016 til 2018 – sideløbende med sit arbejde som direktør for Teater Momentum. Her sikrede hun, at Den Fynske Opera fandt fodfæste igen efter en større økonomisk og ledelsesmæssig krise.

Annonce

Dygtig, visionær og ambitiøs

Aveny-Ts bestyrelsesformand Henning Dyremose udtaler:

”Først og fremmest vil jeg gerne sige en stor tak til Thomas Levin for et helt uvurderligt stykke arbejde for Aveny-T i de forgangne måneder. Teatret har haft enorm glæde af hans kunstneriske indsigt og udsyn samt hans helt indiskutable lederevner. Han har formået at samle teatret og dets personale på et kritisk tidspunkt og ruste Aveny-T godt til at tage imod sin nye direktør. 

Dernæst vil jeg byde et varmt velkommen til Marianne Klint som vores kommende teaterdirektør. Hun er en virkelig dygtig, visionær og ambitiøs teaterproducent med en sikker finger på tidens puls og et stærkt greb om vækstlaget i dansk teater, og hun har stærke forudsætninger for at videreføre teatrets ungdomsprofil. Dertil har hun et vindende væsen, som vi i bestyrelsen er overbeviste om vil klæde teatret fantastisk godt.”

Henning Dyremose hæfter sig ligeledes ved Mariannes Klints stærke resultater på Teater Momentum:

”Hun er lykkedes med at tredoble omsætningen fra tre til ni mio. kr., samtidig med, at hun har udviklet en af landets førende scener for eksperimenterende scenekunst og musik. Hun har haft ansvaret for typisk 300-350 programsatte events pr. sæson, og så sent som sidste år blev Teater Momentum kåret til Årets Teater ved Årets Reumert”, udtaler han.

En drøm går i opfyldelse

Marianne Klint er stolt over udnævnelsen og udtaler:

”Det er simpelthen en drøm, der går i opfyldelse, at jeg nu kan tiltræde som direktør for Aveny-T, og jeg takker bestyrelsen mange gange for at pege på mig. Jeg er stolt af, at man har set mig som den rette til både at få skabt ro og et sikkert fundament for dette væsentlige teaterhus. Det er vigtigt, at der er trivsel og at vi har det sjovt, når vi producerer scenekunst. Samtidigt vil jeg ydmygt og efter bedste evne forsøge at videreføre en afprøvet model for at drive et alsidigt teater- og kulturhus, hvor ikke kunstneren – men kunsten – er chefen og som appellerer til såvel yngre som modne publikummer, men fremfor alt et moderne og dedikeret publikumssegment.”

Marianne Klint og kunstnerisk råd skal sætte retning for teatret

Marianne Klint har en klar vision for det historiske teater på Frederiksberg. Hun vil sikre en stærk forretning, der samtidigt giver huset til den unge generation af udøvende scenekunstnere. Derfor etableres et kunstnerisk råd bestående af fire yngre teaterprofiler, som sammen med hende skal sætte en retning for Aveny-Ts kunstneriske profil. Det er kongstanken, at rådet skiftes ud jævnligt for at sikre kontinuerligt nye, friske og spændende øjne på teatret. De første navne i rådet vil blive præsenteret i løbet af kort tid. Hun siger endvidere om sin vision for teatret:

”Det er vigtigt med kunstnerisk ventilation, hvis man vil fastholde et yngre publikumssegment. Teatret skal arbejde mere demokratisk med kuratering af både nye produktioner, turnéaktivitet, genopsætning af afprøvede og vellykkede værker og præsentationer af gæsteforestillinger og en masse beslægtede aktiviteter. Der skal skabes et åbent kulturhus, som rigtig mange føler en tilknytning til og der vil blive rakt ud til nye nationale og internationale samarbejdspartnere. Huset skal have lange åbningstimer, og det nybyggede forhus skal – udover at agere væksthus for scenekunstneriske eksperimenter – være et bankende hjerte med en masse populære events og formater som mindre forestillinger, musikevents, comedy, talks, litteraturarrangementer og meget mere. Der skal i det hele taget skrues op for grundene til at lægge vejen forbi Aveny-T”.

Mere om Marianne Klint

I årene før Marianne Klint kom til Teater Momentum, har hun været administrativ leder for aarhusianske Archauz (som i dag hedder Bora Bora), været manager og PR-ansvarlig for Mancopy© Dansekompagni samt administrator og souschef for Den Anden Opera, som opstod som en del af Kulturby ’96-satsningen og endte med at tage navneforandring til Københavns Musikteater.

Hertil kommer bl.a. en post som næstformand i Projektstøtteudvalget for Scenekunst i Statens Kunstfond, som hun bestred fra 2018 til 2021. Hun er cand.phil. i musik fra Københavns Universitet (1994) og har siden suppleret sin grad med en diplomuddannelse i Kunst- og Kulturledelse fra University College Sjælland (2010).

Marianne Klint starter på Aveny-T d. 1. oktober.

Seneste

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på Aprilfestival i Syddjurs Kommune

Aprilfestival i Syddjurs Kommune er kortere end normalt. Festivalen...

★★★★★☆ LIBERTY – højoktanenergisk kropsekstravagance fanger kreativitetens eufori og trummerum

Kristján Ingimarsson fejrer sit 25 års jubilæum på Pavillon...

★★★★☆☆ Elektra – outreret kvindeportræt i tv-thriller-klæder

Richard Strauss’ opera om den hævngerrige Elektra, der sværger...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på Aprilfestival i Syddjurs Kommune

Aprilfestival i Syddjurs Kommune er kortere end normalt. Festivalen...

★★★★★☆ LIBERTY – højoktanenergisk kropsekstravagance fanger kreativitetens eufori og trummerum

Kristján Ingimarsson fejrer sit 25 års jubilæum på Pavillon...

★★★★☆☆ Elektra – outreret kvindeportræt i tv-thriller-klæder

Richard Strauss’ opera om den hævngerrige Elektra, der sværger...

★★★★★☆ Starchitects – højenergisk hyldest til børns kreativitet

Motionhouse er tilbage på Baltoppen LIVE med en højenergisk...

★★★★★☆ Arven – fremragende ensemblespil i stærkt repertoirevalg

Arven på Det Kongelige Teater er magisk teater, man...
Annonce
Annonce

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på Aprilfestival i Syddjurs Kommune

Aprilfestival i Syddjurs Kommune er kortere end normalt. Festivalen løber af stablen 21.-23. april i Rønde og Ebeltoft på Djursland. Men årets program byder...

★★★★★☆ LIBERTY – højoktanenergisk kropsekstravagance fanger kreativitetens eufori og trummerum

Kristján Ingimarsson fejrer sit 25 års jubilæum på Pavillon K med den energifræsende, morsomme og poetiske LIBERTY, der fletter bidder fra hans forestillinger til...

★★★★☆☆ Elektra – outreret kvindeportræt i tv-thriller-klæder

Richard Strauss’ opera om den hævngerrige Elektra, der sværger død over sin mor, er på Det Kongelige Teater blevet til en scenisk tung, men...