Populært lige nu

Her er de otte nominerede skuespillere til Teaterflisen 2024

Nu kan hele landet igen være med til at afgøre, hvilken kendt skuespiller, der i år skal have sin bronzekarikatur støbt ned i en...

Bud på ny scenekunstreform: Seks indsatsområder skal bringe scenekunsten ind i fremtiden 

Dansk Teater fremlagde mandag deres forslag til en eventuelt kommende scenekunstreform, da Scenekunstens Årsmøde løb af stablen i Skuespilhuset under CPH STAGE.  Dansk Teater har...
Annoncespot_imgspot_img

Betty Nansen Teatret modtager Frederiksbergprisen 2022

Frederiksbergprisen tildeles et lokalt initiativ eller organisation, der har formået at udvikle en idé eller et initiativ til at blive en betydningsfuld del af livet på Frederiksberg. I går modtog Betty Nansen Teatret Frederiksbergprisen 2022 og de medfølgende 100.000 kroner.  

Det er i år 26. gang, at Frederiksbergfonden uddeler Frederiksbergpriserne til to prismodtagere, som bestyrelsen ønsker at hædre for en ekstraordinær indsats, og for at have udmærket sig som et kraftfuldt, lokalt omdrejningspunkt til gavn og glæde for mange mennesker. 

Kultur er vigtigt

Teater og kultur er vigtigt i lokalområdet og på Frederiksberg, som bestyrelsesmedlem Mads Lebech pointerede i motivationstalen til prismodtagerne: 

”For et par år siden undersøgte Frederiksbergfonden, hvad byens borgeres opfattelse var af kulturen på Frederiksberg. Hvad betyder kulturen egentlig, og er kulturen i det hele taget relevant lokalt? Svaret var ikke til at tage fejl af: 5 ud af 6 Frederiksbergborgere sagde, at kulturen var vigtig eller endda meget vigtig dér, hvor man bor.” 

frederiksbergprisen frederiksbergfonden betty nansen teatret
Årets prismodtagere, ledelse og repræsentanter fra Frederiksbergfonden. Foto: Lars Schmidt

Stolt, lokalt teater

Betty Nansen Teatret er om noget lokalt på Frederiksberg og bestyrelsens begrundelsen for Betty Nansen Teatret lød bl.a.: 

“Betty Nansen Teatret har formået at udvikle ny dramatik, iscenesættelse, instruktion og nyuddannede skuespillere til at blive fremtidens teaterstjerner. Dette er i år anerkendt med Reumert-prisen Årets Forestilling for opsætningen af Stolthed og Fordom. Endelig er det bestyrelsens opfattelse, at teatret aktivt indgår i byens netværk og samtaler om scenekunstens forhold og gør sit yderste for også at inkludere nye og yngre teatergængere.”

”Vi er utrolig stolte af at modtage Frederiksbergprisen – det er en meget fin anerkendelse af teatrets mangeårige indsats og vildt skønt at få en lokal pris, for vi er enormt glade for at ligge på Frederiksberg og være en del af det lokalmiljø, der findes her. Vi har i høj grad mærket, at der står et lokalmiljø klar, hvis man gerne vil det,” sagde Eva Præstiin, teaterdirektør og producent på Betty Nansen Teatret. 

Prisuddelingen blev afholdt på Allegade 7, hvor Riddersalens kabaretscene bød ind med numre fra forestillingen Jolly Weltschmerz. 

Fakta

Frederiksbergfonden er en velgørende, erhvervsdrivende fond, som har til formål at støtte aktiviteter på Frederiksberg, som engagerer, fornyer og understøtter byens udvikling. Fonden blev etableret i 1990 efter at Frederiksberg Sparekasse blev solgt.

Fonden støtter mange forskellige ansøgninger inden for fire filantropiske retninger: Opvækst, Livskraft, Oplevelser og Medborgerskab. Fonden uddeler op til 12 millioner kroner årligt. Fonden hædrer hvert år lokale initiativer og personer med Frederiksbergprisen og Frederiksbergfondens Hæderspris.

Frederiksbergfondens anden pris, Hæderspris og 50.000 kroner gik til Jette Halling, initiativtager og formand for Mødrehjælpen lokalforening på Frederiksberg.

Seneste

★★★★★☆ Rottefælden 2024 – musikalsk pletskud

Rottefælden 2024 emmer af overskud og originale greb på...

Mindeord for teaterdirektør Lars Sennels

Da Lars Sennels sidste år forlod sit job som...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★★☆ Rottefælden 2024 – musikalsk pletskud

Rottefælden 2024 emmer af overskud og originale greb på...

Mindeord for teaterdirektør Lars Sennels

Da Lars Sennels sidste år forlod sit job som...

Skal vi nedlægge Statens Kunstfond og lade politikerne uddele kunststøtte?

Kommentar fra Jakob Tekla Jørgensen
Annonce
Annonce

★★★★★☆ Rottefælden 2024 – musikalsk pletskud

Rottefælden 2024 emmer af overskud og originale greb på samtidens temaer. Det bobler med gode tekster i en veloplagt iscenesættelse, hvor musikaliteten stråler ud...

Mindeord for teaterdirektør Lars Sennels

Da Lars Sennels sidste år forlod sit job som teaterdirektør ved Vendsyssel Teater i Hjørring, var det for at flytte til København til sin...