Populært lige nu

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...

HamletScenen søger produktionsansvarlig

Ansøgningsfrist: 28. april 2024.
Annoncespot_imgspot_img

Betty Nansen Teatret modtager Frederiksbergprisen 2022

Frederiksbergprisen tildeles et lokalt initiativ eller organisation, der har formået at udvikle en idé eller et initiativ til at blive en betydningsfuld del af livet på Frederiksberg. I går modtog Betty Nansen Teatret Frederiksbergprisen 2022 og de medfølgende 100.000 kroner.  

Det er i år 26. gang, at Frederiksbergfonden uddeler Frederiksbergpriserne til to prismodtagere, som bestyrelsen ønsker at hædre for en ekstraordinær indsats, og for at have udmærket sig som et kraftfuldt, lokalt omdrejningspunkt til gavn og glæde for mange mennesker. 

Kultur er vigtigt

Teater og kultur er vigtigt i lokalområdet og på Frederiksberg, som bestyrelsesmedlem Mads Lebech pointerede i motivationstalen til prismodtagerne: 

”For et par år siden undersøgte Frederiksbergfonden, hvad byens borgeres opfattelse var af kulturen på Frederiksberg. Hvad betyder kulturen egentlig, og er kulturen i det hele taget relevant lokalt? Svaret var ikke til at tage fejl af: 5 ud af 6 Frederiksbergborgere sagde, at kulturen var vigtig eller endda meget vigtig dér, hvor man bor.” 

frederiksbergprisen frederiksbergfonden betty nansen teatret
Årets prismodtagere, ledelse og repræsentanter fra Frederiksbergfonden. Foto: Lars Schmidt

Stolt, lokalt teater

Betty Nansen Teatret er om noget lokalt på Frederiksberg og bestyrelsens begrundelsen for Betty Nansen Teatret lød bl.a.: 

“Betty Nansen Teatret har formået at udvikle ny dramatik, iscenesættelse, instruktion og nyuddannede skuespillere til at blive fremtidens teaterstjerner. Dette er i år anerkendt med Reumert-prisen Årets Forestilling for opsætningen af Stolthed og Fordom. Endelig er det bestyrelsens opfattelse, at teatret aktivt indgår i byens netværk og samtaler om scenekunstens forhold og gør sit yderste for også at inkludere nye og yngre teatergængere.”

”Vi er utrolig stolte af at modtage Frederiksbergprisen – det er en meget fin anerkendelse af teatrets mangeårige indsats og vildt skønt at få en lokal pris, for vi er enormt glade for at ligge på Frederiksberg og være en del af det lokalmiljø, der findes her. Vi har i høj grad mærket, at der står et lokalmiljø klar, hvis man gerne vil det,” sagde Eva Præstiin, teaterdirektør og producent på Betty Nansen Teatret. 

Prisuddelingen blev afholdt på Allegade 7, hvor Riddersalens kabaretscene bød ind med numre fra forestillingen Jolly Weltschmerz. 

Fakta

Frederiksbergfonden er en velgørende, erhvervsdrivende fond, som har til formål at støtte aktiviteter på Frederiksberg, som engagerer, fornyer og understøtter byens udvikling. Fonden blev etableret i 1990 efter at Frederiksberg Sparekasse blev solgt.

Fonden støtter mange forskellige ansøgninger inden for fire filantropiske retninger: Opvækst, Livskraft, Oplevelser og Medborgerskab. Fonden uddeler op til 12 millioner kroner årligt. Fonden hædrer hvert år lokale initiativer og personer med Frederiksbergprisen og Frederiksbergfondens Hæderspris.

Frederiksbergfondens anden pris, Hæderspris og 50.000 kroner gik til Jette Halling, initiativtager og formand for Mødrehjælpen lokalforening på Frederiksberg.

Seneste

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere...

KLAP – teaterfestival for små og store i Esbjerg

Den første udgave af teaterfestivalen under navnet KLAP er...

Managing Discomfort – flot varieret festival over to måneder

Performancefestivalen med det foruroligende navn Managing Discomfort er netop...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere...

KLAP – teaterfestival for små og store i Esbjerg

Den første udgave af teaterfestivalen under navnet KLAP er...

Managing Discomfort – flot varieret festival over to måneder

Performancefestivalen med det foruroligende navn Managing Discomfort er netop...

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for,...

SWOP festival: Danseglæde og fællesskaber, som knytter bånd 

Hvilken rolle spiller dansen i vores liv, og hvordan...
Annonce
Annonce

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere være priskategorier, som peger på køn i Årets Reumert-show. I stedet indføres to nye kategorier,...

KLAP – teaterfestival for små og store i Esbjerg

Den første udgave af teaterfestivalen under navnet KLAP er blevet afviklet i Esbjerg i løbet af den forgangne uge med masser af oplevelser for...

Managing Discomfort – flot varieret festival over to måneder

Performancefestivalen med det foruroligende navn Managing Discomfort er netop afsluttet efter lidt over to måneder med to forestillinger om ugen. Festivalen, der er arrangeret...