Populært lige nu

★☆☆☆☆☆ Tivolirevyen 2023 – ideforladt og pinligt selvsmagende

Tivoli genopliver atter havens revytradition. Det skulle de nok have undladt. Der er meget langt mellem snapsene i Tivolirevyen 2023, der mest består af...

København Danser vil redde verden med scenekunst

Duoen Ulrik Birkkjær og Thomas Mieth står bag det succesfulde initiativ, festivalen København Danser. Formålet er at udvælge de bedste internationale dansekompagnier og åbne...

Afgangsreading: Nye dramatikere med sædekomedie og fantasydramatik

Dicte C. Houmøllers Udstop mor når hun dør og Nana Anine Jørgensens Fluxin drops viser spændvidden i de nye, debuterende dramatikere fra Den Danske Scenekunstskole....
Annoncespot_imgspot_img

Programmet for ILT Festival 2023 har mennesket i centrum

Fra den 14. – 18. juni 2023 indtager ILT Festival 2023 Aarhus. Den internationale scenekunstfestival præsenterer for ottende gang scenekunst fra hele verden. Bag festivalen står Aarhus Teater, Teatret Svalegangen og Teatret Gruppe 38, der nu offentliggør fem forestillinger, som på hver sin måde stiller skarpt på, hvordan vi mennesker er i verden.

Arrangørerne bag ILT Festival 2023 er Aarhus Teater, Teatret Svalegangen og Teatret Gruppe 38, der i samarbejde med andre lokale institutioner som Bora-Bora, Teater Katapult, Teater Refleksion, Musikhuset Aarhus, Åbne Scene på Godsbanen og Teaterhuset Filuren præsenterer en blanding af fysisk teater, installationer, klassisk drama, dans, dukketeater, musik- og teaterkoncerter og udendørs gadeforestillinger. 

03:08:38 – State of Emergency, HappinessFuck Me, I am from Reykjavik og Origin of a tale. Fem titler på fem forestillinger, der som en del af ILT Festival 2023 fylder byens rum og scener med fokus på både mytiske fortællinger, tragiske hændelser og menneskelige oplevelser.

ilt festival 2023
03.08.38. States of Emergency. Foto: Transiteatret-Bergen

Terror – minut for minut

Teatret Svalegangen danner ramme for 03:08:38 States of EmergencyEn rekonstruktion af eftermiddagen den 22. juli 2011. Minut for minut ser vi, hvad der skete under terrorangrebet i Oslo og på Utøya, mens vi lytter til autentiske radioudsendelser og lydoptagelser fra den dag, angrebene fandt sted. 

Transiteatret-Bergen står bag forestillingen, der i 2020 vandt Heddaprisen for Særlig Kunstnerisk Indsats til Tore Vagn Lid og for bedste Audiovisuelle Design, ligesom den samme år vandt Osloprisen for Årets Scenekunst.

ilt festival 2023
Fuck Me. Foto: Asta Diego

Hævn over den ødelagte krop

Danseforestillingen Fuck Me præsenteres i et samarbejde med HAU i Berlin og CPH Stage på ILT Festivalens initiativ. Under ILT Festival 2023 spiller Fuck Me på Aarhus Teater, og udstiller her den hævn en dansers ødelagte krop søger.

Bag Fuck Me er den argentinske kunstner, og tidligere danser, Marina Otero. Med danseforestillingen som en fiktiv slagmark, stiller hun spørgsmålet: hvad gør vi den dag, vores krop ikke kan mere, og udfordrer vores måde at være i verden på?

ilt festival 2023
Happiness. Foto: Willem Popelier

Kunstig lykke og mødet med det nye

En af tidens mest omdebatterede kunstnere, den anerkendte hollandske kunstner Dries Verhoeven, har skabt installationen Happiness. En lille betonbygning i det offentlige rum under ILT Festival 2023, der betjent af en menneskelig robot, undersøger den ​​kunstige lykke, der i stigende grad er tilgængelig for os i form af medicin, smertestillende og antidepressive, og som vi bruger til at justere vores følelsesmæssige virkelighed.

Baseret på en række samtaler med mennesker i Aarhus, både indfødte og nytilkomne, om hvad det vil sige for dem at høre til, har kunstneren Sonia Hughes skabt I am from Reykjavik, der er lige dele skulptur, protest og ceremoni. Forskellige steder i byens rum, bygger hun en midlertidig bolig for at finde ud af, hvad vi egentlig kræver af hinanden i mødet med det nye. Hvad kræver en by og en befolkning af dem, der kommer til?

ilt festival 2023
I am from Reykjavik. Foto: Solomon Hughes

Fokus på grænser

Fabler er gennem tiden blevet overført mellem mennesker. Fra generation til generation. Fra område til område. De minder os om, at der var en gang, hvor grænser ikke var defineret, som de er i dag. Det eneste, der måske stadig let kan krydse de her grænser, er vores tanker og vores historier. På scenen former to performere skulpturer af ler, der sammen med gestik og stof skaber en poetisk og sanselig oplevelse for både børn og voksne.

Læs mere om de fem forestillinger under ILT Festival 2023 her.

Seneste

Aline Storm bliver ny administrativ leder på Blaagaard Teater

Den 7. august 2023 tiltræder Aline Storm som ny...

★★★★★☆ The Chosen Haram – svimlende svæv i chemsexens univers

Skotske Sadiq Ali besøger Sort/Hvid med den både poetiske...

Ny brancheforening for forestillingsledere, regissører og rekvisitører

Den 14. juni 2023 har Forenede Forestillingsledere, Regissører og...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Aline Storm bliver ny administrativ leder på Blaagaard Teater

Den 7. august 2023 tiltræder Aline Storm som ny...

★★★★★☆ The Chosen Haram – svimlende svæv i chemsexens univers

Skotske Sadiq Ali besøger Sort/Hvid med den både poetiske...

Ny brancheforening for forestillingsledere, regissører og rekvisitører

Den 14. juni 2023 har Forenede Forestillingsledere, Regissører og...

★★★★☆☆ Revyen i Helsingør 2023 – underholdende leg med genren

Revyen i Helsingør 2023 går i år til værks...

★★★★☆☆ One for the Sea – tankevækkende lydvandring om og ved havet

The Ocean Race, der er verdens hårdeste kapsejlads, gør...
Annonce
Annonce

Aline Storm bliver ny administrativ leder på Blaagaard Teater

Den 7. august 2023 tiltræder Aline Storm som ny administrativ leder af Blaagaard Teater på Nørrebro. Aline Storm har mere end 15 års erfaring i...

★★★★★☆ The Chosen Haram – svimlende svæv i chemsexens univers

Skotske Sadiq Ali besøger Sort/Hvid med den både poetiske og dystre queer-cirkusforestilling The Chosen Haram under CPH Stage. Det er en enkel historie, der...

Ny brancheforening for forestillingsledere, regissører og rekvisitører

Den 14. juni 2023 har Forenede Forestillingsledere, Regissører og Rekvisitører (FFRR) første generalforsamling. Den nye forening vil blandt andet sætte fokus på bæredygtig ledelse...