Populært lige nu

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024

Dramatikken findes

Holdet på Dramatikkens Hus har sendt denne replik til debatten om dansk dramatik kontra dansk litteratur, som blev rejst på ISCENE tilbage i september...
Annoncespot_imgspot_img

Østre Gasværk Teater opfører Broadway-hittet Urinetown: The Musical

Urinetown: The Musical, der til urpremieren blev nomineret til hele 11 Tony-statuetter og vandt for både bedste manuskript og bedste musik, er en grotesk, tragisk og hysterisk sjov miljøkomedie fyldt med kærlighed, håb, død og absurditet. Til foråret 2024 kan musicalen opleves på Østre Gasværk Teater med navne som Kurt Ravn, Julie Steincke, Sicilia Gadborg Høegh, Maria Skuladottir og Mads Rømer Brolin-Tani på rollelisten.

Urinetown: The Musical er en original og tankevækkende musical, der fik premiere på Broadway i 2001, hvor den skilte sig ud fra de gængse musicals. Historien udspiller sig et sted i en nær fremtid, hvor en klimakatastrofe har skabt ekstrem tørke og knaphed på vandforsyninger. Som følge heraf skal borgerne betale for at få lov til at besørge på de offentlige toiletter. Gør man det andre steder, bliver man sendt til Urinetown, og det viser sig hurtigt at have alvorlige følger.

Udover klimaet er temaer som kapitalisme, populisme, bureaukrati og social uretfærdighed også i fokus. 

“Vi glæder os helt vildt til at spille Urinetown: The Musical på Østre Gasværk Teater. Det er én af de aller-skarpeste musicals, der findes – både én af de sjoveste og samtidig mest tankevækkende. Forestillingen har for længst bevist sit værd – og opsætningen i Fredericia blev da også nomineret til Årets Reumert. Den fortjener et endnu større publikum – og med Gasværkets unikke forudsætninger og dette fantastiske cast som udgangspunkt tør jeg godt garantere en musicaloplevelse i absolut særklasse,” udtaler Teaterchef Søren Møller udtaler.

Urinetown: The Musical vil være fyldt med referencer til både popkultur og andre musicals, som publikum kan muntre sig med at opdage, men som ikke har betydning for handlingen. Det er en musical for både musicalelskere og dem, der tror, at de hader musicals!

LÆS OGSÅ: ISCENEs anmeldelse af opsætningen i Fredericia

Kurt Ravn i bærende rolle

Kurt Ravn har en af de bærende roller i musicalen og glæder sig til opsætningen.

“Jeg glæder mig til at belyse nogle af vor tids helt store udfordringer i Urinetown. Selvom forestillingen tager livtag med alvorlige temaer, så bliver den fuld af humor, og det passer mig godt. Både humor og grin kan nemlig starte vigtige samtaler. Og så glæder jeg mig til at vende tilbage til Østre Gasværk Teater, som er et helt unikt teater, jeg har nydt at optræde på tidligere,” udtaler Kurt Ravn.

Det øvrige cast består af Julie Steincke, Mads Rømer Brolin-Tani, Maria Skuladottir, Sicilia Gadborg Høegh, Thor Vestergaard, Kim Ace Schjerlund, Max-Emil Nissen, Katrine Schmidt Nørgaard og Mads Æbeløe Nielsen.

Urinetown: The Musical er tidligere blevet opført i Danmark på Fredericia Teater, hvor den høstede 5- og 6-stjernede anmeldelser og blev nomineret til Årets Reumert. Til denne opsætning stod Kim Ace Schjerlund bag koreografien, dette vil han også gøre i Østre Gasværk Teaters kommende opsætning, hvor han også får sin debut som instruktør.

Urinetown: The Musical får premiere på Østre Gasværk Teater 22. marts 2024. Læs mere her.

Seneste

Bora Bora Residency Centre modtager stor bevilling fra Augustinus Fonden

Augustinus Fonden har netop støttet Bora Bora Residency Centres...

51 tværæstetiske projekter får støtte fra Statens Kunstfond

Statens Kunstfond har netop uddelt 13,7 millioner kroner til...

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som...

Nyhedsbrev

Annoncespot_imgspot_img

Udforsk videre

Bora Bora Residency Centre modtager stor bevilling fra Augustinus Fonden

Augustinus Fonden har netop støttet Bora Bora Residency Centres...

51 tværæstetiske projekter får støtte fra Statens Kunstfond

Statens Kunstfond har netop uddelt 13,7 millioner kroner til...

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som...

Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform 

"Lad os slå fast én gang for alle: Samtidscirkus...

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024
Annonce
Annonce

Bora Bora Residency Centre modtager stor bevilling fra Augustinus Fonden

Augustinus Fonden har netop støttet Bora Bora Residency Centres program for udvikling af dans og koreografi med en bevilling på 1 mio. kr. til...

51 tværæstetiske projekter får støtte fra Statens Kunstfond

Statens Kunstfond har netop uddelt 13,7 millioner kroner til at gennemføre tværæstetiske forestillinger og andre aktiviteter i krydsfeltet mellem musik og scenekunst. Blandt de projekter,...

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som havde premiere i 2019. Tivolis Balletteater og balletbørn fejer blidt og yndefuldt over scenen med...