Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

Østre Gasværk Teater opfører Broadway-hittet Urinetown: The Musical

Urinetown: The Musical, der til urpremieren blev nomineret til hele 11 Tony-statuetter og vandt for både bedste manuskript og bedste musik, er en grotesk, tragisk og hysterisk sjov miljøkomedie fyldt med kærlighed, håb, død og absurditet. Til foråret 2024 kan musicalen opleves på Østre Gasværk Teater med navne som Kurt Ravn, Julie Steincke, Sicilia Gadborg Høegh, Maria Skuladottir og Mads Rømer Brolin-Tani på rollelisten.

Urinetown: The Musical er en original og tankevækkende musical, der fik premiere på Broadway i 2001, hvor den skilte sig ud fra de gængse musicals. Historien udspiller sig et sted i en nær fremtid, hvor en klimakatastrofe har skabt ekstrem tørke og knaphed på vandforsyninger. Som følge heraf skal borgerne betale for at få lov til at besørge på de offentlige toiletter. Gør man det andre steder, bliver man sendt til Urinetown, og det viser sig hurtigt at have alvorlige følger.

Udover klimaet er temaer som kapitalisme, populisme, bureaukrati og social uretfærdighed også i fokus. 

“Vi glæder os helt vildt til at spille Urinetown: The Musical på Østre Gasværk Teater. Det er én af de aller-skarpeste musicals, der findes – både én af de sjoveste og samtidig mest tankevækkende. Forestillingen har for længst bevist sit værd – og opsætningen i Fredericia blev da også nomineret til Årets Reumert. Den fortjener et endnu større publikum – og med Gasværkets unikke forudsætninger og dette fantastiske cast som udgangspunkt tør jeg godt garantere en musicaloplevelse i absolut særklasse,” udtaler Teaterchef Søren Møller udtaler.

Urinetown: The Musical vil være fyldt med referencer til både popkultur og andre musicals, som publikum kan muntre sig med at opdage, men som ikke har betydning for handlingen. Det er en musical for både musicalelskere og dem, der tror, at de hader musicals!

LÆS OGSÅ: ISCENEs anmeldelse af opsætningen i Fredericia

Kurt Ravn i bærende rolle

Kurt Ravn har en af de bærende roller i musicalen og glæder sig til opsætningen.

“Jeg glæder mig til at belyse nogle af vor tids helt store udfordringer i Urinetown. Selvom forestillingen tager livtag med alvorlige temaer, så bliver den fuld af humor, og det passer mig godt. Både humor og grin kan nemlig starte vigtige samtaler. Og så glæder jeg mig til at vende tilbage til Østre Gasværk Teater, som er et helt unikt teater, jeg har nydt at optræde på tidligere,” udtaler Kurt Ravn.

Det øvrige cast består af Julie Steincke, Mads Rømer Brolin-Tani, Maria Skuladottir, Sicilia Gadborg Høegh, Thor Vestergaard, Kim Ace Schjerlund, Max-Emil Nissen, Katrine Schmidt Nørgaard og Mads Æbeløe Nielsen.

Urinetown: The Musical er tidligere blevet opført i Danmark på Fredericia Teater, hvor den høstede 5- og 6-stjernede anmeldelser og blev nomineret til Årets Reumert. Til denne opsætning stod Kim Ace Schjerlund bag koreografien, dette vil han også gøre i Østre Gasværk Teaters kommende opsætning, hvor han også får sin debut som instruktør.

Urinetown: The Musical får premiere på Østre Gasværk Teater 22. marts 2024. Læs mere her.

Seneste

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Flere unge går i Det Kongelige Teater – interview med Kasper Holten

Den seneste årsrapport fra Det Kongelige Teater viser både...
Annonce
Annonce

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på de skrå brædder, hvor han ikke længere skal have de store danseroller i musicals. Det...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...