Populært lige nu

Hand to hand – europæisk samtidscirkus-projekt på PASSAGE Festival 2024

Hvordan kan samtidscirkus i offentlige rum bidrage til en bæredygtig udvikling af cirkusdisciplinerne – og samtidig skabe lokalt forankrede forbindelser på tværs af erhverv...

★★★★★☆ Et skærsommernats drøn – dekonstrueret woke-schwung galore

Et skærsommernats drøn på Teatret Slotsgaarden er et intelligent, stringent mashup af blankvers, shakespearesk seriøsitet, rablende farcetempo, balstyriske karakterer og samtidssatire, der svider, forløst...

Her er de nominerede til Revyernes Revy 2024

I dag kan Skuespillerforeningen af 1879 og Revyernes Revys jury løfte sløret for, hvem der er nomineret til den 46. udgave af Revyernes Revy...
Annoncespot_imgspot_img

Østre Gasværk Teater introducerer sit eget Musikteaterlandshold

I sine bestræbelser på at skabe det bedste og mest visionære musikteater, lancerer Østre Gasværk Teater sit eget Musikteaterlandshold, bestående af nogle landets bedste freelancemusikere.

I den ikoniske bygning på Østerbro har Østre Gasværk Teater som mission at udnytte det unikke rum og fusionere musik og teater på en nytænkende måde. Det har resulteret i lanceringen af teknologien TheatreMax® og medført forestillingen Another Brick In The Wall, Part 5, der har solgt mere end 90.000 billetter.

29 udvalgte musikere

Nu tager teatret endnu et skridt i sin mission. I dag lancerer teatret Musikteaterlandsholdet, som er en samling af 29 hybridkunstnere og musikere, der vil spille en uundværlig rolle i fremtidige teaterforestillinger på Østre Gasværk Teater. Med Musikteaterlandsholdet vil teatret på Østerbro være med til at samle viden og skabe udvikling og dermed bidrage til den danske musical- og musikteaterscene.

De 29 musikere er udvalgt af teaterchef Søren Møller. Gruppen af musikere har en bred aldersspredning og en rig erfaringsbaggrund inden for både musik- og teatermiljøet. Samtidig er der kønsmæssig ligevægt blandt de optagne. 

”Med 29 dygtige hybridkunstnere og musikere, der hver spiller på mellem 3-15 instrumenter og synger på et højt niveau, vil Musikteaterlandsholdet forstærke og hæve den unikke kunstneriske oplevelse, som Østre Gasværk Teater er kendt for. Musikteater, hvor musikken og musikerne er en integreret og central del af hver forestilling. Tilmed bidrager Musikteaterlandsholdet med performancefaring, kunstnerne ikke nødvendigvis opnår på konservatoriet, da der er tale om færdigheder, der ligger i grænselandet mellem konservatorierne og scenekunstskolen,” siger Søren Møller

Fælles kunstnerisk viden

Musikteaterlandsholdet skal gøre op med den ellers korte prøveperiode, der er på moderne teaterforestillinger. De skal arbejde på at etablere et fælles sprog mellem forestillingerne, hvilket betyder, at de går ind i hver prøveperiode med en fælles erfaring og kunstnerisk viden til brug i udviklingen af lydbilledet på Østre Gasværk Teater.

Musikteaterlandsholdet skal være en aktiv del af forestillingerne og forstærke Østre Gasværk Teaters kunstneriske udtryk. Publikum kan forvente at opleve forestillinger, hvor musikken og kunstnerne i endnu højere grad går hånd i hånd og løfter teateroplevelsen til nye højder.

I fremtidige forestillinger vil omkring otte af de 29 musikere blive udvalgt til den pågældende forestilling. I mellemtiden vil Musikteaterlandsholdet fortsætte med at forfine deres færdigheder, når de jævnligt mødes og øver. 

Vidtfavnende erfaringer

I første omgang har Østre Gasværk Teater ingen planer om at tilføje nye medlemmer til Musikteaterlandsholdet de kommende år. Dette sker med det formål at fastholde viden blandt deltagerne og skabe kontinuitet i deres kunstneriske vision.

De udvalgte musikere og kunstnere kommer hver især med imponerende bagkataloger. Spillerne på Musikteaterlandsholdet har bl.a. spillet med eller produceret for: Lars H.U.G, Loveshop, Lucky Lo, Jonah Blacksmith, Peter Sommer, Malte Ebert, Christoffer, Ida Nielsen, Søren Huss, Marie Key, The William Blakes, Ida Gard, De Nattergale, DR Big Band, Al Agami, Rasmus Nøhr, MØ, Alex Vargas, Bobo Moreno, Tina Dickow, Nikolaj Bentzon, Hugo Rasmussen, GRO, Jeanett Albeck, Kira Skov osv.

Listen af forestillinger, som musikerne har medvirket i, er også lang og tæller bl.a. Another Brick in The Wall, Part 5, GASOLIN, I dit korte liv, Ellers Mange Tak, Hair, Les Miserables, Mamma Mia, Bonnie & Clyde, Teaterkoncert C.V. Jørgensen, A Clockwork Orange, Jesus Christ Superstar, Come Together, Lazarus osv.

Det nye Musikteaterlandshold

De 29 musikere, der i første omgang bliver en del af Musikteaterlandsholdet, er: 

Amanda Krogh Nielsen, Anders Regland Farstad, Anders Rothmann, Anne Kirstine Winkler, Carl Erik Rasmussen, Christian Peter Sekjær, Cipa Pape, Gustav Nyboe Hagner, Gustav Schriver, Helle Hansen, Jonathan Heegaard Jespersen, Julie Møller Christiansen, Karen Duelund Guastavino, Kristoffer Nybye, Lo Esrare, Mads Horsbøl, Marika Thinggard, Mette Hommel, Michala Østergaard Nielsen, Mikkel Schnettler, Ned Ferm, Peter John Warner, Rumle Sieling Langdal, Sara Flind Nielsen, Sofie Hedia Hejslet, Stephan Grabowski, Søren Bigum, Ulla Pihl, Valdemar Littauer Bendixen.

Seneste

Cirkusvognen 2024 – udendørs festival for børn og forældre

Børnekulturhuset Sokkelundlille sender igen i august Cirkusvognen ud på...

Roskilde 2024 Art & Activism – reportage fra festens aktivistiske potentiale

Roskilde Festival udvider år for år sit kunstprogram, Art...

★★★★★☆ Et skærsommernats drøn – dekonstrueret woke-schwung galore

Et skærsommernats drøn på Teatret Slotsgaarden er et intelligent,...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Cirkusvognen 2024 – udendørs festival for børn og forældre

Børnekulturhuset Sokkelundlille sender igen i august Cirkusvognen ud på...

Roskilde 2024 Art & Activism – reportage fra festens aktivistiske potentiale

Roskilde Festival udvider år for år sit kunstprogram, Art...

★★★★★☆ Et skærsommernats drøn – dekonstrueret woke-schwung galore

Et skærsommernats drøn på Teatret Slotsgaarden er et intelligent,...

Hand to hand – europæisk samtidscirkus-projekt på PASSAGE Festival 2024

Hvordan kan samtidscirkus i offentlige rum bidrage til en...

Ny forskning om scenekunstnere og arkiver

Hvordan skal scenekunsten bevares, hvis det skal give mening...
Annonce
Annonce

Cirkusvognen 2024 – udendørs festival for børn og forældre

Børnekulturhuset Sokkelundlille sender igen i august Cirkusvognen ud på tur på Bispebjerg i København med en blanding af nycirkus, værksteder, musik og Marionetteatret fra...

Roskilde 2024 Art & Activism – reportage fra festens aktivistiske potentiale

Roskilde Festival udvider år for år sit kunstprogram, Art & Activism. I år med fokus på bæredygtighed og kønsdiversitet under det overordnede tema Utopia....

★★★★★☆ Et skærsommernats drøn – dekonstrueret woke-schwung galore

Et skærsommernats drøn på Teatret Slotsgaarden er et intelligent, stringent mashup af blankvers, shakespearesk seriøsitet, rablende farcetempo, balstyriske karakterer og samtidssatire, der svider, forløst...