Populært lige nu

DANISH+ – kurateret showcase er en del af dansk scenekunsts eksportsucces

Den internationale, kuraterede showcase DANISH+ løber af stablen 6. - 8. maj. Her stimler indkøbere fra 16 forskellige nationer sammen i Aarhus for at...

De nominerede til Årets Reumert 2024 – få overblikket her

De nominerede til Årets Reumert 2024 er i dag blevet offentliggjort med et bredt felt af genrer og produktioner fra hele landet repræsenteret. Som...

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for, at sæson 25/26 bliver en sæson med fairness i højsædet med denne venlige påmindelse om...
Annoncespot_imgspot_img

Debatarrangement: Kritik til debat

Hvem har retten til at mene hvad? Og hvem har ansvaret for samtalen om scenekunst i det offentlige rum? Vær med til en debat om den aktuelle scenekunstkritik, når ISCENE åbner samtalen i samspil med branche, kulturredaktører og politikere.

Debatdag om den fagprofessionelle anmeldelse og kritik. Arrangementet er gratis og åbent for alle. Tilmelding ikke nødvendig. 

Annonce

ISCENE sætter fokus på anmeldelser og kritik under temaet Kritik til debat. Det foregår torsdag d. 18. januar kl. 16.00 – 18.30 på AVENY-T på Frederiksberg, hvor to paneler debatterer spørgsmålene: 

  • Hvem må mene hvad, om hvem og hvorfor?
  • Hvad skal anmeldelsen i dag? Og hvem har ansvar for den professionelle formidling?

Dagens program

Første del: Det kritiske blik – Hvem må mene hvad, om hvem og hvorfor?
Moderator og meddebattør: Anne Liisberg, kritikredaktør ISCENE

Debattører: 

  • Nikolaj Bøgh, konservativ politiker og rådmand på Frederiksberg
  • Marie Topp, danser og koreograf
  • Sandra Yi Sencindiver, skuespiller og kunstnerisk leder af danskdansk
  • Stina Strange Thue, kunstnerisk producent og danseformidler

Anden del: Hvad skal anmeldelsen i dag? Og hvem har ansvar for den professionelle formidling?Moderator og meddebattør: Rie Hammer, chefredaktør ISCENE

Debattører:

  • Kasper Holten, teaterchef for Det Kongelige Teater
  • Mette Davidsen-Nielsen, kulturredaktør på Politiken

Hvorfor denne debat?

Den fagprofessionelle scenekunstkritik er truet i det danske medielandskab. De landsdækkende medier har for længst afskediget deres fastansatte teateranmeldere og skåret betragteligt ned i mængden af anmeldelser fra landets teatre. Der findes ikke fagprofessionel scenekunstkritik på hverken DR eller TV2, og størstedelen af de landsdækkende medier centraliserer i stigende grad deres scenekunstindhold om landets største byer og dermed landets største scener.

ISCENE mener, at den fagprofessionelle kritik er et afgørende bindeled mellem bruger, kunstner, institutioner og samfund. En formidling, der – udover at forholde sig til det aktuelle værk – også binder bro på tværs af kulturer, religioner og samfundslag ved at pege på kunstneriske udviklingsmuligheder og aktuelle samfundspotentialer.

Vi mener, det er afgørende, at der findes fagprofessionelle skribenter med bred faglig viden om, hvad der rører sig, men også med blik for de enkelte scenekunstgenrers æstetiske egenskaber og kunstens forandringspotentiale som en kvalificerende stemme i samfundsdebatten. 

Om ISCENE

ISCENE er et landsdækkende, webbaseret nyhedsmedie om scenekunsten. Med faglig dybde, legende engagement og nyhedsjournalistisk vinkling er det vores ambition at give kant og synlighed til scenekunsten i hele Danmark. Vores mål er at bringe scenekunsten tættere på brugerne og give inspiration til at opsøge scenekunsten.

På ISCENE bringer vi årligt mere end 200 anmeldelser af scenekunst fra hele landet. Vi bringer kommentarer fra branchens aktører og debatterer på egen platform. Vi bringes ofte til citat og deltager i debatter hos landets andre medieaktører, som fx Berlingske, Kulturen på P1, Kulturmonitor, TV2, P4 etc. 

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Open call: Gæstespil til Teater FÅR302

Ansøgningsfrist: 17. maj 2024

Den Jyske Opera stiller skarpt på flygtningekriser gennem nyt samarbejde 

I forbindelse med den kommende iscenesættelse af tjekkiske Bohuslav...

DANISH+ – kurateret showcase er en del af dansk scenekunsts eksportsucces

Den internationale, kuraterede showcase DANISH+ løber af stablen 6....
Annonce
Annonce