Populært lige nu

Annoncespot_imgspot_img

Inhabitation Life: Sisters Hope inddrager publikum på nye måder

Sisters Hope er klar til at præsentere deres kommende performance og beboelsesværk Inhabitation Life, der vil blive manifesteret i det 5-årige performanceværk Sisters Hope Home i Hedehusene i udkanten af København.

Sisters Hope arbejder med en høj grad af publikumsdeltagelse, og er nu med Inhabitation Life i færd med at udfolde et nyt niveau i publikumsudviklingen, hvilket konceptualiseres gennem begrebet ’inhabitation.’ Dette begreb står helt centralt for de nuværende kunstneriske eksperimenter. Fra en traditionel opfattelse af publikum som ’tilskuere’ over et fokus på publikum som ’deltagere’ tager Sisters Hope hul på næste niveau af publikumsinddragelsen, hvor der arbejdes med publikum som ’beboere’ af de sanselige universer, der skabes.

Det deltagende publikum (som kaldes Inhabitants) vil opholde sig i manifestationen i minimum 24 timer ad gangen. Under opholdet vil deltagerne lave mad, spise, sove og leve tæt sammen med performerne i en potentiel fremtidig verden, hvor alt er baseret på poetiske og sanselige principper. Fra asken af de nuværende økologiske og økonomiske kriser er et nyt sanseligt samfund vokset frem – the Sensuous Society – og gennem ritualer og performative øvelser vil de deltagende inhabitants udforske dette poetiske parallelunivers sammen med Sisters Hope performere.

inhabitation Life  Sisters Home. Foto: I Diana Lindhardt
Sisters Home. Foto: I Diana Lindhardt

Kunst, økologi og bæredygtighed

Inhabitation-begrebet knytter sig også til Sisters Hopes kunstneriske forskning i forbindelsen mellem det sanselige og en dyb forståelse af altings forbundethed. Dette gøres med afsæt i Gry Worre Hallbergs (kunstnerisk leder af Sisters Hope), nylige PhD: “Sensuous Society – Carving the Path towards a Sustainable Future through Aesthetic Inhabitation stimulating Ecologic Connectedness”.

Her argumenteres det, at vi, for at bevæge os over i en mere bæredygtig fremtid, må stimulere en dyb forståelse og fornemmelse af altings forbundethed. Dette kan ske, når vi ikke bare besøger, men i stedet mere permanent bebor den sanselige og poetiske væren, hvilket netop sker i Sisters Hopes beboelsesværker.

Inhabitation Life afvikles 2. – 18. februar 2024 i Sisters Hope Home, der er placeret i Charlottekvarteret i Hedehusene. Læs mere her.

Om Sisters Hope 
Sisters Hope er en performancegruppe og -bevægelse med en grundlæggende intention om at skabe poetisk revolution og gøre det sanselige og poetiske tilgængeligt for så mange mennesker som muligt. Dette gør de med udgangspunkt i performancekunst, uddannelse, forskning og aktivisme. De bruger lyd, lys og scenografi, samt interaktiv performancekunst til at omdanne kulturinstitutioner og skoler til immersive, sanselige og poetiske paralleluniverser både i ind- og udland. De arbejder med dybe og omfattende performative koncepter, hvor de fremmaner visioner om et fremtidigt samfund, der sætter det sanselige og poetiske i centrum.

Seneste

★★★☆☆☆ Hamlets stjerne – Shakespeare og astrologien i rodet whodunnit-historie

Hamletscenens leder Lars Romann Engel præsenterer atter en selvskreven...

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende...

Operachef Philipp Kochheim modtager H.C. Andersen Prisen 2024

Philipp Kochheim, der frem til 1. maj er operachef...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★☆☆☆ Hamlets stjerne – Shakespeare og astrologien i rodet whodunnit-historie

Hamletscenens leder Lars Romann Engel præsenterer atter en selvskreven...

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende...

Operachef Philipp Kochheim modtager H.C. Andersen Prisen 2024

Philipp Kochheim, der frem til 1. maj er operachef...

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i...
Annonce

★★★☆☆☆ Hamlets stjerne – Shakespeare og astrologien i rodet whodunnit-historie

Hamletscenens leder Lars Romann Engel præsenterer atter en selvskreven forestilling, der gentænker Shakespeares værk i en mere nutidig kontekst med referencer til danmarkhistoriske lokaliteter....

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende støtte som lille storbyteater i København. Teatrets to ledere, Pelle Nordhøj Kann og Christine Worre...

Operachef Philipp Kochheim modtager H.C. Andersen Prisen 2024

Philipp Kochheim, der frem til 1. maj er operachef for Den Jyske Opera, modtager H.C. Andersen Prisen 2024 for sit arbejde med H.C. Andersens...