Populært lige nu

Her er de otte nominerede skuespillere til Teaterflisen 2024

Nu kan hele landet igen være med til at afgøre, hvilken kendt skuespiller, der i år skal have sin bronzekarikatur støbt ned i en...

Bud på ny scenekunstreform: Seks indsatsområder skal bringe scenekunsten ind i fremtiden 

Dansk Teater fremlagde mandag deres forslag til en eventuelt kommende scenekunstreform, da Scenekunstens Årsmøde løb af stablen i Skuespilhuset under CPH STAGE.  Dansk Teater har...
Annoncespot_imgspot_img

Inhabitation Life: Sisters Hope inddrager publikum på nye måder

Sisters Hope er klar til at præsentere deres kommende performance og beboelsesværk Inhabitation Life, der vil blive manifesteret i det 5-årige performanceværk Sisters Hope Home i Hedehusene i udkanten af København.

Sisters Hope arbejder med en høj grad af publikumsdeltagelse, og er nu med Inhabitation Life i færd med at udfolde et nyt niveau i publikumsudviklingen, hvilket konceptualiseres gennem begrebet ’inhabitation.’ Dette begreb står helt centralt for de nuværende kunstneriske eksperimenter. Fra en traditionel opfattelse af publikum som ’tilskuere’ over et fokus på publikum som ’deltagere’ tager Sisters Hope hul på næste niveau af publikumsinddragelsen, hvor der arbejdes med publikum som ’beboere’ af de sanselige universer, der skabes.

Det deltagende publikum (som kaldes Inhabitants) vil opholde sig i manifestationen i minimum 24 timer ad gangen. Under opholdet vil deltagerne lave mad, spise, sove og leve tæt sammen med performerne i en potentiel fremtidig verden, hvor alt er baseret på poetiske og sanselige principper. Fra asken af de nuværende økologiske og økonomiske kriser er et nyt sanseligt samfund vokset frem – the Sensuous Society – og gennem ritualer og performative øvelser vil de deltagende inhabitants udforske dette poetiske parallelunivers sammen med Sisters Hope performere.

inhabitation Life  Sisters Home. Foto: I Diana Lindhardt
Sisters Home. Foto: I Diana Lindhardt

Kunst, økologi og bæredygtighed

Inhabitation-begrebet knytter sig også til Sisters Hopes kunstneriske forskning i forbindelsen mellem det sanselige og en dyb forståelse af altings forbundethed. Dette gøres med afsæt i Gry Worre Hallbergs (kunstnerisk leder af Sisters Hope), nylige PhD: “Sensuous Society – Carving the Path towards a Sustainable Future through Aesthetic Inhabitation stimulating Ecologic Connectedness”.

Her argumenteres det, at vi, for at bevæge os over i en mere bæredygtig fremtid, må stimulere en dyb forståelse og fornemmelse af altings forbundethed. Dette kan ske, når vi ikke bare besøger, men i stedet mere permanent bebor den sanselige og poetiske væren, hvilket netop sker i Sisters Hopes beboelsesværker.

Inhabitation Life afvikles 2. – 18. februar 2024 i Sisters Hope Home, der er placeret i Charlottekvarteret i Hedehusene. Læs mere her.

Om Sisters Hope 
Sisters Hope er en performancegruppe og -bevægelse med en grundlæggende intention om at skabe poetisk revolution og gøre det sanselige og poetiske tilgængeligt for så mange mennesker som muligt. Dette gør de med udgangspunkt i performancekunst, uddannelse, forskning og aktivisme. De bruger lyd, lys og scenografi, samt interaktiv performancekunst til at omdanne kulturinstitutioner og skoler til immersive, sanselige og poetiske paralleluniverser både i ind- og udland. De arbejder med dybe og omfattende performative koncepter, hvor de fremmaner visioner om et fremtidigt samfund, der sætter det sanselige og poetiske i centrum.

Seneste

Midler til fejring af revyens 175 år 

Kulturministeriet meddeler i en pressemeddelelse i dag, at et...

Mungo Park søger tre skuespillere til ensemblet 

Ansøgningsfrist: 20. august 2024 kl. 20.00

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Midler til fejring af revyens 175 år 

Kulturministeriet meddeler i en pressemeddelelse i dag, at et...

Mungo Park søger tre skuespillere til ensemblet 

Ansøgningsfrist: 20. august 2024 kl. 20.00

Crossing the Line vil åbne for flere tværkunstneriske samarbejder

Interview med Jeremy M. Thomas-Bøgsted og Rasmus Rhode

Uigennemsigtighed og skævfordeling i støtte til egnsteatre

I kølvandet på uddelingen af ekstra midler til syv...
Annonce
Annonce

Midler til fejring af revyens 175 år 

Kulturministeriet meddeler i en pressemeddelelse i dag, at et bredt flertal i Folketinget har fordelt over 300 mio. kr. til kulturlivet fra de årlige...

Mungo Park søger tre skuespillere til ensemblet 

Ansøgningsfrist: 20. august 2024 kl. 20.00