Populært lige nu

Sex på scenen med hjælp fra intimcoach

Interview med skuespiller Anne Plauborg

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...
Annoncespot_imgspot_img

Podcasten Den 4. væg nedlægger den skrevne anmeldelse

Fra 1. marts 2024 udkommer Den 4. væg ikke længere med skrevne anmeldelser på hjemmesiden. Fremadrettet udkommer den udelukkende som podcast.  

Den 4. væg blev grundlagt i 2016 af Line Kirsten Nikolajsen og Clara Lindstrøm Gleerup, der siden har udvidet med en større skare af anmeldere. De to har nu truffet beslutning om at nedlægge den frivillige redaktion.

Fremadrettet vil Den 4. væg igen blot udgøres af Line Kirsten Nikolajsen og Clara Lindstrøm Gleerup, der i podcastformat vil sætte fokus på scenekunst gennem samtaler og diskussion.

I en pressemeddelelse skriver de:

“Vi oplever, at den danske kulturkritik er i stor forandring på godt og ondt. Måden at tænke anmeldelser på må udvikle sig, og vi har alle dage gerne ville udfordre idéen om, hvordan man anmelder og debatterer scenekunst. Når vi lukker for vores skrevne anmeldelser, er det ikke ud fra en idé om, at den skriftlige anmeldelse er død. Slet ikke. Vi ser vores beslutning som et led i en sund udvikling, hvor andre anmeldelsesformer og nye generationer også får plads. Først og fremmest sker forandringen dog med udgangspunkt i ønsket om at give plads til samtalen om scenekunsten – den er stadig det vigtigste for os.  Den detaljerede og velargumenterede anmeldelse, der ikke dikterer eller fælder endelig dom, men i stedet inviterer til videre snak og debat hos dem, der lytter”.  

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og...

Er kulturjournalistikken blevet for doven?

På Fyn er de store kulturinstitutioner gået sammen med...

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og rum i en verden af mudder, vand, urjordiske norner, fallerede fiskere og entreprenante politikertyper. Den...