Populært lige nu

Sex på scenen med hjælp fra intimcoach

Interview med skuespiller Anne Plauborg

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...
Annoncespot_imgspot_img

Drop Dead Diva – ny performance undersøger kvinderollerne i klassiske operaværker

Hvorfor skal kvinden altid dø til sidst? Dét spørgsmål har været udgangspunktet for Kind of Operas nye opera-performance Drop Dead Diva, der er en krydsning mellem en podcast og en live opera. 

I Drop Dead Diva møder vi tre af operaens allerstørste kvindelige protagonister. Tre karakterer, hvis livshistorier alle ender samme sted: i døden. Hvem er disse kvinder? Og hvad er dødsarien for en  størrelse? Er det okay at leve sig ind i karaktererne og lade sig forløse, når man som publikum røres af smerten over deres dødsfald? Er de ofre for patriarkatet eller er de operaens ultimative matriarker? 

Med høretelefoner på under åben himmel bevæger publikum sig sammen med en operasangerinde gennem et univers, hvor lyden af hendes stemme blander sig med operaernes musikalske lydspor. 

Nødvendig undersøgelse

Drop Dead Diva er et udviklingsprojekt, som undersøger mulighederne for at bringe operaen ud af elfenbenstårnet gennem teknologien kendt fra Silent Disco. Målet er at slippe operasangerne fri på nye steder og lade dem undersøge operaens allermest påtrængende spørgsmål. 

”Det har føltes som en nødvendighed at skabe en performance, som tager fat i operaens kvinder. Man kan måske kalde det operaens akilleshæl – at de kvindelige hovedpersoner i klassikerne altid dør til sidst. Det  passer simpelthen ikke ind i vores moderne idé om kvinden som en heltinde, der både kan blæse og have mel i munden. Så hvad stiller vi op med Carmen, Violetta, Mimi, Isolde, Aida og alle de andre? For mig har  det været vigtigt at gå til emnet åbenhjertet uden på forhånd at have bestemt mig for, hvad der var rigtigt og forkert. I arbejdet med denne performance er min kærlighed til disse kvinder og deres tragiske skæbner kun vokset,” udtaler instruktør Selma Mongelard.

Med dette udviklingsprojekt tager Kind of Opera første skridt hen imod drømmen om at skabe operaoplevelser, hvor publikum oplever sangerne helt tæt på i helt nye omgivelser, uden at miste suset fra den store orkesterlyd.  

Om Kind of Opera

Kind Of Opera arbejder med nyskrevet opera samt med operaklassikerne med et ønske om at bearbejde materialet, så det stiller sig til rådighed for en ny generations verdens- og kunstsyn. Forestillingerne ender måske derfor i helt andre former og farver, end originalværkerne dikterer, selvom kernen forbliver den samme. 

Kind Of Opera skaber også ny opera og performancekoncerter – en hybrid mellem koncert, klassisk musik og scenekunst. Kind Of Opera er et operakompagni, der til daglig ledes af instruktør Selma Mongelard og producent Trine Heide.

Drop Dead Diva kan opleves under Grasp Festival på Søjlepladsen foran Hal 9 på Musicon i Roskilde flere gange dagligt 5. – 7. oktober 2022. Læs mere her.

Seneste

Aalborg Teater får ny ledelse

Aalborg Teater meddeler i dag, at to nye direktører...

★★★★★☆ Amager Revyen 2024 – smittende spilleglæde i stærkt tekstunivers

Amager Revyen 2024 bobler af gode tekster, der med...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Aalborg Teater får ny ledelse

Aalborg Teater meddeler i dag, at to nye direktører...

★★★★★☆ Amager Revyen 2024 – smittende spilleglæde i stærkt tekstunivers

Amager Revyen 2024 bobler af gode tekster, der med...

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og...
Annonce
Annonce

Aalborg Teater får ny ledelse

Aalborg Teater meddeler i dag, at to nye direktører er fundet og fastansat. Claus Nørgaard Poulsen, der har været midlertidig direktør siden februar, bliver...

★★★★★☆ Amager Revyen 2024 – smittende spilleglæde i stærkt tekstunivers

Amager Revyen 2024 bobler af gode tekster, der med afsæt i det lokale satiriserer svært underholdende over samtiden. Den lille storbyrevy i det mikroskopiske...