Populært lige nu

DANISH+ – kurateret showcase er en del af dansk scenekunsts eksportsucces

Den internationale, kuraterede showcase DANISH+ løber af stablen 6. - 8. maj. Her stimler indkøbere fra 16 forskellige nationer sammen i Aarhus for at...

De nominerede til Årets Reumert 2024 – få overblikket her

De nominerede til Årets Reumert 2024 er i dag blevet offentliggjort med et bredt felt af genrer og produktioner fra hele landet repræsenteret. Som...

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for, at sæson 25/26 bliver en sæson med fairness i højsædet med denne venlige påmindelse om...
Annoncespot_imgspot_img

Projektet ”Sammen om scenekunsten” modtager 2,4 millioner

Projektet Sammen om scenekunsten har modtaget 2.4 millioner fra A.P. Møller Fonden til at styrke kendskabet til scenekunsten i grundskolerne og på professionshøjskolerne. I projektet er ni professionelle teatre gået sammen om at give 6.400 lærerstuderende og 3.200 børn og unge i folkeskolen en teateroplevelse.

Målet med Sammen om scenekunsten er at give landets kommende lærere et forhold til teatret som kulturel dannelses- og undervisningsressource, så de i deres fremtidige arbejde kan styrke børn og unges forhold til kulturen samt skabe en varieret og spændende skoledag. 

Annonce

”Gennem projektet Sammen om scenekunsten vil de kommende lærere kunne få yderligere perspektiver på arbejdet med kultur og scenekunst i skolen, og dermed blive endnu bedre rustet til at inkludere teaters muligheder i deres undervisning og tænke kreativt i brugen af dette. Det ser vi som værdiskabende for både os, de studerende og de mange børn og unge, de i fremtiden skal arbejde med,” udtaler Søren Smedegaard, Formand for Læreruddannelsens ledernetværk og Uddannelseschef for læreruddannelserne på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole. Han ser en stor vigtighed i at etablere lærernes forhold til kulturen allerede under uddannelsen. 

Teater på skoleskemaet over hele landet

Det er Parkteatret, der er initiativtager til og koordinator af projektet. Teaterleder ved Parkteatret, Karen Nielsen, er glad for, at A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har valgt at støtte projektet. Hun understreger, hvorfor netop børn og unge har gavn af mødet med teater:

”Det er et ambitiøst projekt, som vi er stolte over at kunne realisere, hvilket ikke ville have været muligt uden den økonomisk støtte, vi har fået. Jeg er en af de personer, der mener, at børn er de vigtigste mennesker i verden, da de er vores alles fremtid. Og dette projekt er en kæmpe mulighed for at benytte teatrets fineste egenskaber i undervisningen så børn og unge kan lære om og forstå sig selv – og ikke mindst deres omverden,” siger hun. 

De ni teatre er: Asterions Hus, Teater Baglandet, Bornholms Teater, Teater Jævn, Teatret OM, Parkteatret, Sjællands Teater – Fairplay, Team Teatret og ZeBU. Projektet løber hele 2023 og i starten af 2024.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Open call: Gæstespil til Teater FÅR302

Ansøgningsfrist: 17. maj 2024

Den Jyske Opera stiller skarpt på flygtningekriser gennem nyt samarbejde 

I forbindelse med den kommende iscenesættelse af tjekkiske Bohuslav...

DANISH+ – kurateret showcase er en del af dansk scenekunsts eksportsucces

Den internationale, kuraterede showcase DANISH+ løber af stablen 6....
Annonce
Annonce