Populært lige nu

Her er de otte nominerede skuespillere til Teaterflisen 2024

Nu kan hele landet igen være med til at afgøre, hvilken kendt skuespiller, der i år skal have sin bronzekarikatur støbt ned i en...

Bud på ny scenekunstreform: Seks indsatsområder skal bringe scenekunsten ind i fremtiden 

Dansk Teater fremlagde mandag deres forslag til en eventuelt kommende scenekunstreform, da Scenekunstens Årsmøde løb af stablen i Skuespilhuset under CPH STAGE.  Dansk Teater har...
Annoncespot_imgspot_img

Projektet ”Sammen om scenekunsten” modtager 2,4 millioner

Projektet Sammen om scenekunsten har modtaget 2.4 millioner fra A.P. Møller Fonden til at styrke kendskabet til scenekunsten i grundskolerne og på professionshøjskolerne. I projektet er ni professionelle teatre gået sammen om at give 6.400 lærerstuderende og 3.200 børn og unge i folkeskolen en teateroplevelse.

Målet med Sammen om scenekunsten er at give landets kommende lærere et forhold til teatret som kulturel dannelses- og undervisningsressource, så de i deres fremtidige arbejde kan styrke børn og unges forhold til kulturen samt skabe en varieret og spændende skoledag. 

”Gennem projektet Sammen om scenekunsten vil de kommende lærere kunne få yderligere perspektiver på arbejdet med kultur og scenekunst i skolen, og dermed blive endnu bedre rustet til at inkludere teaters muligheder i deres undervisning og tænke kreativt i brugen af dette. Det ser vi som værdiskabende for både os, de studerende og de mange børn og unge, de i fremtiden skal arbejde med,” udtaler Søren Smedegaard, Formand for Læreruddannelsens ledernetværk og Uddannelseschef for læreruddannelserne på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole. Han ser en stor vigtighed i at etablere lærernes forhold til kulturen allerede under uddannelsen. 

Teater på skoleskemaet over hele landet

Det er Parkteatret, der er initiativtager til og koordinator af projektet. Teaterleder ved Parkteatret, Karen Nielsen, er glad for, at A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har valgt at støtte projektet. Hun understreger, hvorfor netop børn og unge har gavn af mødet med teater:

”Det er et ambitiøst projekt, som vi er stolte over at kunne realisere, hvilket ikke ville have været muligt uden den økonomisk støtte, vi har fået. Jeg er en af de personer, der mener, at børn er de vigtigste mennesker i verden, da de er vores alles fremtid. Og dette projekt er en kæmpe mulighed for at benytte teatrets fineste egenskaber i undervisningen så børn og unge kan lære om og forstå sig selv – og ikke mindst deres omverden,” siger hun. 

De ni teatre er: Asterions Hus, Teater Baglandet, Bornholms Teater, Teater Jævn, Teatret OM, Parkteatret, Sjællands Teater – Fairplay, Team Teatret og ZeBU. Projektet løber hele 2023 og i starten af 2024.

Seneste

Midler til fejring af revyens 175 år 

Kulturministeriet meddeler i en pressemeddelelse i dag, at et...

Mungo Park søger tre skuespillere til ensemblet 

Ansøgningsfrist: 20. august 2024 kl. 20.00

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Midler til fejring af revyens 175 år 

Kulturministeriet meddeler i en pressemeddelelse i dag, at et...

Mungo Park søger tre skuespillere til ensemblet 

Ansøgningsfrist: 20. august 2024 kl. 20.00

Crossing the Line vil åbne for flere tværkunstneriske samarbejder

Interview med Jeremy M. Thomas-Bøgsted og Rasmus Rhode

Uigennemsigtighed og skævfordeling i støtte til egnsteatre

I kølvandet på uddelingen af ekstra midler til syv...
Annonce
Annonce

Midler til fejring af revyens 175 år 

Kulturministeriet meddeler i en pressemeddelelse i dag, at et bredt flertal i Folketinget har fordelt over 300 mio. kr. til kulturlivet fra de årlige...

Mungo Park søger tre skuespillere til ensemblet 

Ansøgningsfrist: 20. august 2024 kl. 20.00