Populært lige nu

DANISH+ – kurateret showcase er en del af dansk scenekunsts eksportsucces

Den internationale, kuraterede showcase DANISH+ løber af stablen 6. - 8. maj. Her stimler indkøbere fra 16 forskellige nationer sammen i Aarhus for at...

De nominerede til Årets Reumert 2024 – få overblikket her

De nominerede til Årets Reumert 2024 er i dag blevet offentliggjort med et bredt felt af genrer og produktioner fra hele landet repræsenteret. Som...

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for, at sæson 25/26 bliver en sæson med fairness i højsædet med denne venlige påmindelse om...
Annoncespot_imgspot_img

Seks kunstnere indtager Vild Park under Performing Landscapes

Fra april til september 2023 indtager seks kunstnere Vild Park i Nykøbing F. som en del af Metropolis’ Performing Landscapes, der i 2023 indtager 10 landskaber rundt om i Danmark med iscenesættelser skabt på, med og til disse steder.

Rådhusparken i Nykøbing F. har siden 2021 været under reetablering som Vild Park af Guldborgsund Kommunes to huskunstnere Søren Lose og Thomas Seest. I det næste halve år besøges parken af et antal performative værker, der forholder sig til det stykke bynære natur, som Vild Park er. Og som i et videre arbejde med den rewilding-ide, parken bygger på, undersøger, reflekterer over og understøtter naturens egen performativitet.

Annonce

Søren Lose og Thomas Seest har arbejdet med temaerne bæredygtighed, samarbejde og utopi og skabt en park bygget på både kulturelle, biodiverse og permakulturelle principper, hvor forskellige samtidskunstformater er blevet formidlet specifikt til børn og unge – og de voksne omkring dem.

De to billedkunstnere får hen over de næste seks måneder, fra april til og med september 2023, selskab af fire andre kunstnere, der i forbindelse med Performing Landscapes vil folde parkens vilde og anarkistiske potentiale yderligere ud via både performative installationer, offentlige sammenkomster, der markerer periodens månefaser, og havehandlinger, der følger parkens sæsonkalender.

LÆS OGSÅ: Metropolis’ Performing Landscapes Laboratorium åbnede for væsentlige indsigter i kunstneriske potentialer

Nye produktioner skabt til Vild Park

“Vild Park og Performing Landscapes taler ind i flere af Guldborgsunds strategiske indsatser og politiske pejlemærker. I udvalget ønsker vi at udvikle flere kultur- og kunstprojekter med fokus på klima og bæredygtig udvikling, der involverer og engagerer alle borgere, ikke mindst vores børn og unge. Med Performing Landscapes udvikler vi, via en eksperimenterende og udfordrende kunst, lokale fællesskaber med fokus på naturindsigt, -respekt og handlekraft. Jeg glæder mig til herigennem at få nye og spændende perspektiver på bæredygtighed og sammenhængskraft,” siger Formand for Landdistrikter, Kultur og Fritids-udvalget, Ole K. Larsen.

Vild Park i Guldborgsund. Pr-foto
Vild Park i Guldborgsund. Pr-foto

Performing Landscapes er tredje etape af det 3-årige projekt Metropolis Landskab. I 2021 gennemførtes Walking Landscapes med 140 kunstnere, som skabte 140 vandringer, der følgende blev dokumenteret i 10 udstillinger. I 2022 gennemførtes så Talking Landscapes – en række iscenesatte samtaler i, om og med landskaber, som udfordrede vores måde at tale sammen på.

I Guldborgsund Kommune er de glade for at kunne fortsætte partnerskabet med nogle af de kunstnere, der tidligere har arbejdet med og i kommunens landskaber, og som nu vil skabe nye produktioner specifikt til Vild Park i form af bl.a. iscenesatte vandringer, sanselige installationer, performances, danse- og lydlandskaber.

LÆS OGSÅ: Talking Landscapes i kommunale bæredygtighedsstrategier

Seks månefaser, seks kunstnere

De 6 kunstnere tæller, ud over Søren Lose og Thomas Seest, danser og performer Stina Strange, billedkunstner Hartmut Stockter, koreograf og performancekunstner Annika B. Lewis og koreograf og performancekunstner Sarah Lee Armstrong. Hver kunstner overtager Vild Park i én månefase, fra fuldmåne til fuldmåne, og afslutter sin værtsperiode med et fuldmåne-event, hvor proces og værk præsenteres, hvor der tændes bål, og hvor publikum inviteres til at gå på opdagelse i og i dialog med Vild Park. Ved dette event gives stafetten også videre til den næste kunstner.

Kunstnerne vil undervejs forholde sig til, interagere med og inddrage materialer og elementer fra Vild Park. De vil desuden involvere forskellige borgergrupper i det kunstneriske og praktiske arbejde i parken. Der er i fri adgang til Vild Park, og alle opfordres til at lægge vejen forbi og følge processen i parken over det næste halve år. Performing Landscapes afsluttes med et fælles event den 29. september – på Kulturnatten i Nykøbing F. – hvor alle kunstnere deltager og skaber et fælles ritual.

LÆS OGSÅ: Den Umulige Samtale bringer mennesker sammen om naturen – hvis de vil

Den første kunstner i Vild Park er Stina Strange, der arbejder i parken fra lige efter påske til og med den 5. maj 2023. Stina vil arbejde med de usynlige forbindelser mellem mennesker og natur i Vild Park og undersøge, hvordan man via kunstneriske greb kan gøre disse forbindelser synlige. Naturens genfødsel og forårets spirende liv skaber nye passager, ruter og linjer i Vild Park, som Stina vil følge, for herved at afdække de mulighedsfelter, der nu åbenbarer sig, og for at indfange naturens tyste sprog og særlige energier.

Læs mere om Performing Landscapes her, og følg med i projektet på Facebook.

Kunstnere i Vild Park:

Stine Strange, 1. måne: 11. april – 5. maj
Søren Lose, 2. måne: 5. maj – 4. juni
Thomas Seest, 3. måne: 4. juni – 3. juli
Hartmut Stockter, 4. måne: 3. juli – 1. august
Annika B. Lewis, 5. måne: 1. – 31. august
Sarah Lee Armstrong, 6. måne: 31. august – 29. september

Seneste

Open call: Gæstespil til Teater FÅR302

Ansøgningsfrist: 17. maj 2024

Den Jyske Opera stiller skarpt på flygtningekriser gennem nyt samarbejde 

I forbindelse med den kommende iscenesættelse af tjekkiske Bohuslav...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Open call: Gæstespil til Teater FÅR302

Ansøgningsfrist: 17. maj 2024

Den Jyske Opera stiller skarpt på flygtningekriser gennem nyt samarbejde 

I forbindelse med den kommende iscenesættelse af tjekkiske Bohuslav...

DANISH+ – kurateret showcase er en del af dansk scenekunsts eksportsucces

Den internationale, kuraterede showcase DANISH+ løber af stablen 6....

Lucia Vinde Dirchsen: “Der er plads til jer – lige præcis som dem, I er”

I sidste uge offentliggjorde Årets Reumert-juryen, at der fremover...
Annonce
Annonce

Open call: Gæstespil til Teater FÅR302

Ansøgningsfrist: 17. maj 2024

Den Jyske Opera stiller skarpt på flygtningekriser gennem nyt samarbejde 

I forbindelse med den kommende iscenesættelse af tjekkiske Bohuslav Martinůs opera, The Greek Passion, indgår Den Jyske Opera et ekstraordinært samarbejde med Røde Kors og...