Populært lige nu

Hand to hand – europæisk samtidscirkus-projekt på PASSAGE Festival 2024

Hvordan kan samtidscirkus i offentlige rum bidrage til en bæredygtig udvikling af cirkusdisciplinerne – og samtidig skabe lokalt forankrede forbindelser på tværs af erhverv...

★★★★★☆ Et skærsommernats drøn – dekonstrueret woke-schwung galore

Et skærsommernats drøn på Teatret Slotsgaarden er et intelligent, stringent mashup af blankvers, shakespearesk seriøsitet, rablende farcetempo, balstyriske karakterer og samtidssatire, der svider, forløst...

Her er de nominerede til Revyernes Revy 2024

I dag kan Skuespillerforeningen af 1879 og Revyernes Revys jury løfte sløret for, hvem der er nomineret til den 46. udgave af Revyernes Revy...
Annoncespot_imgspot_img

★★★★☆☆ Skattesagen som bidsk samfundssatire

Skattesagens Helte, er politisk satire med bid, der med enkle midler viser skrøbeligheden i vores demokratiske kerne.

Skattesagens Helte en benhård musikalsk satire, om Skattesagen – eller mangel på samme – som en flok embedsmænd fik spundet over ægteparret Helle Thorning Smith og Stephen Kinnochs skattemæssige tilhørsforhold i Danmark. Da der ikke rigtig var nogen sag at komme efter, forlød der rygter om, at Kinnoch var bøsse, før sagen udviklede sig til en ren politisk thriller om muligt magtmisbrug, lækager af fortrolige dokumenter og topembedsmænd, der førte Ombudsmanden bag lyset.

Skattekommissionen brugte tre år på at komme til bunds i sagen, uden at det førte til domme for de implicerede personer, som i dag fortsat sidder på vægtige poster som både minister og kommunaldirektør.
Nu har det lille produktionsselskab Off Off produktion taget sagen op, som første del af trilogien Glemmebogen, om politiske ”møgsager”.

Foto: Anders Hjerming

På scenen står tre skuespillere og to musikkere som spinder en rød tråd i den nærmest uendelige mængde af data. Der er mange faktuelle oplysninger, og tempoet er højt, så man skal holde ørerne stive for at få det hele med. Men skuespillerne mestrer med perfektion de mange karakterskift og faktuelle ord. Forestillingens høje tempo, spiddende satire og musikalske drive gør det til en fryd at fordybe sig i sagen og leve sig ind i forestillingen, der formmæssigt læner sig op ad klassisk teatersport, hvor skuespillerne på skift iklæder sig parykker og kostumer inden de træder i karakter. ”Jeg vil være daværende skatteminister Troels Lund Poulsen” brøler Andreas Jebro, og vækker med sin sceniske urkraft begejstring i salen. Og ”jeg er departementschef Peter Loft”, lyder det fra Ina-Miriam Rosenbaum, mens hun målrettet skrider over gulvet for holde et af de fem møder ”der aldrig blev holdt.” For ifølge skatteforvaltningslovens paragraf 14, foreskrives det, ”at en skatteminister ikke må blande sig i konkrete sager”, og om møderne blev afholdt forblev hemmeligt, for forbuddet mod selvinkriminering siger, ”at de implicerede ikke behøver udtale sig”.

Vi helt nede i kernen af den danske lovgivning og de mange urimeligheder, der synes af klæbe til sagen. Det er fermt, sjovt og underholdende lagt frem og Skattesagens Helte træder med overbevisende styrke i karakter som en politisk aktør, der kan give samfundsdebatten et nyt sted at begynde.

Seneste

Nomineringer til Cirkusprisen 2024

Cirkusprisen uddeles i år d. 16. august og prisjuryen...

Cirkusvognen 2024 – udendørs festival for børn og forældre

Børnekulturhuset Sokkelundlille sender igen i august Cirkusvognen ud på...

Roskilde 2024 Art & Activism – reportage fra festens aktivistiske potentiale

Roskilde Festival udvider år for år sit kunstprogram, Art...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Nomineringer til Cirkusprisen 2024

Cirkusprisen uddeles i år d. 16. august og prisjuryen...

Cirkusvognen 2024 – udendørs festival for børn og forældre

Børnekulturhuset Sokkelundlille sender igen i august Cirkusvognen ud på...

Roskilde 2024 Art & Activism – reportage fra festens aktivistiske potentiale

Roskilde Festival udvider år for år sit kunstprogram, Art...

★★★★★☆ Et skærsommernats drøn – dekonstrueret woke-schwung galore

Et skærsommernats drøn på Teatret Slotsgaarden er et intelligent,...

Hand to hand – europæisk samtidscirkus-projekt på PASSAGE Festival 2024

Hvordan kan samtidscirkus i offentlige rum bidrage til en...
Annonce
Rie Hammer
Rie Hammer
Rie Hammer, chefredaktør ISCENE. Tidligere ansvarshavende redaktør på teatermagasinet Teater1. Fra 2001-2006 anmelder og skribent på gratisavisen Urban og har sideløbende skrevet stykker for børn og unge. Rie Hammer er formand for Foreningen Danske Teaterjournalister, formand for Forenede Kritikere samt juryformand for Årets Reumert.
Annonce

Nomineringer til Cirkusprisen 2024

Cirkusprisen uddeles i år d. 16. august og prisjuryen melder nu ud, hvem der er nomineret til priserne for årets bedste nummer og årets...

Cirkusvognen 2024 – udendørs festival for børn og forældre

Børnekulturhuset Sokkelundlille sender igen i august Cirkusvognen ud på tur på Bispebjerg i København med en blanding af nycirkus, værksteder, musik og Marionetteatret fra...

Roskilde 2024 Art & Activism – reportage fra festens aktivistiske potentiale

Roskilde Festival udvider år for år sit kunstprogram, Art & Activism. I år med fokus på bæredygtighed og kønsdiversitet under det overordnede tema Utopia....