Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

★★★★☆☆ Skattesagen som bidsk samfundssatire

Skattesagens Helte, er politisk satire med bid, der med enkle midler viser skrøbeligheden i vores demokratiske kerne.

Skattesagens Helte en benhård musikalsk satire, om Skattesagen – eller mangel på samme – som en flok embedsmænd fik spundet over ægteparret Helle Thorning Smith og Stephen Kinnochs skattemæssige tilhørsforhold i Danmark. Da der ikke rigtig var nogen sag at komme efter, forlød der rygter om, at Kinnoch var bøsse, før sagen udviklede sig til en ren politisk thriller om muligt magtmisbrug, lækager af fortrolige dokumenter og topembedsmænd, der førte Ombudsmanden bag lyset.

Skattekommissionen brugte tre år på at komme til bunds i sagen, uden at det førte til domme for de implicerede personer, som i dag fortsat sidder på vægtige poster som både minister og kommunaldirektør.
Nu har det lille produktionsselskab Off Off produktion taget sagen op, som første del af trilogien Glemmebogen, om politiske ”møgsager”.

Foto: Anders Hjerming

På scenen står tre skuespillere og to musikkere som spinder en rød tråd i den nærmest uendelige mængde af data. Der er mange faktuelle oplysninger, og tempoet er højt, så man skal holde ørerne stive for at få det hele med. Men skuespillerne mestrer med perfektion de mange karakterskift og faktuelle ord. Forestillingens høje tempo, spiddende satire og musikalske drive gør det til en fryd at fordybe sig i sagen og leve sig ind i forestillingen, der formmæssigt læner sig op ad klassisk teatersport, hvor skuespillerne på skift iklæder sig parykker og kostumer inden de træder i karakter. ”Jeg vil være daværende skatteminister Troels Lund Poulsen” brøler Andreas Jebro, og vækker med sin sceniske urkraft begejstring i salen. Og ”jeg er departementschef Peter Loft”, lyder det fra Ina-Miriam Rosenbaum, mens hun målrettet skrider over gulvet for holde et af de fem møder ”der aldrig blev holdt.” For ifølge skatteforvaltningslovens paragraf 14, foreskrives det, ”at en skatteminister ikke må blande sig i konkrete sager”, og om møderne blev afholdt forblev hemmeligt, for forbuddet mod selvinkriminering siger, ”at de implicerede ikke behøver udtale sig”.

Vi helt nede i kernen af den danske lovgivning og de mange urimeligheder, der synes af klæbe til sagen. Det er fermt, sjovt og underholdende lagt frem og Skattesagens Helte træder med overbevisende styrke i karakter som en politisk aktør, der kan give samfundsdebatten et nyt sted at begynde.

Seneste

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Flere unge går i Det Kongelige Teater – interview med Kasper Holten

Den seneste årsrapport fra Det Kongelige Teater viser både...
Annonce
Rie Hammer
Rie Hammer
Rie Hammer, chefredaktør ISCENE. Tidligere ansvarshavende redaktør på teatermagasinet Teater1. Fra 2001-2006 anmelder og skribent på gratisavisen Urban og har sideløbende skrevet stykker for børn og unge. Rie Hammer er formand for Foreningen Danske Teaterjournalister, formand for Forenede Kritikere samt juryformand for Årets Reumert.
Annonce

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde torsdag aften premiere på Bone Whispers og Urbane Saints på Aveny-T. Syv forskellige dansere hvirvler,...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på de skrå brædder, hvor han ikke længere skal have de store danseroller i musicals. Det...