Populært lige nu

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024

Dramatikken findes

Holdet på Dramatikkens Hus har sendt denne replik til debatten om dansk dramatik kontra dansk litteratur, som blev rejst på ISCENE tilbage i september...
Annoncespot_imgspot_img

Kasper Holten bliver ny chef for Det Kongelige Teater

Så fik Det Kongelige Teater en ny teaterchef. Det bliver den 45-årige Kasper Holten der starter 1. september. 

Kasper Holten har i ordets bogstaveligste forstand på forhånd kunst og teaterblod i årene og har siden sin debut i 1993 iscenesat mere end 70 operaer, dramaer, musicals og operetter på operahuse og teatre i Danmark, i det øvrige Europa og rundt omkring i hele verden fra Rusland, Kina og Australien til Argentina.

Kasper Holten var operachef på Det Kongelige Teater fra 2000 til 2011 under indkøringen af det dengang nye operahus. Han skiftede derefter til Royal Opera House Covent Garden som operachef i 2011 og forlod stillingen sidste år for at vende hjem til Danmark og til en ny tilværelse som meget travl freelance iscenesætter.

Det kom ikke til at vare så længe med freelance-tilværelsen og flyrejser rundt til alverdens scener. Han efterfølger den 1. september Morten Hesseldahl som ny teaterchef. Hesseldahl fratræder med udgangen af denne måned for at blive direktør på Gyldendal.

Det Kongelige Teaters bestyrelsesformand Lisbeth Knudsen siger om valget af Kasper Holten:

”Vi er rigtigt glade for, at Det Kongelige Teater får en meget stærk, faglig profil og en stærk personlighed som ny leder. Han skal sætte teatrets betydning og relevans ind i en meget anden virkelighed end den, der var gældende, da han selv var en af de tre kunstneriske chefer på teatret i nullerne. At drive teater i det 21. århundrede og på de økonomiske præmisser, vi har nu, kræver en helt anden tilgang. Men det er en opgave vi har fuld tiltro til, at Kasper Holten kan navigere i og løfte til fulde.

Kasper Holten skal sammen med bestyrelsen, den øvrige ledelse og medarbejderne arbejde med en målsætning om at øge opmærksomheden og interessen for Det Kongelige Teaters mange kunstneriske tilbud. Vi skal blive relevante for flere. Der skal arbejdes med at udvikle kvaliteten og den originale kant, fascinationen og den ekstraordinære scenekunst, som kun Det Kongelige Teater kan tilbyde. Samtidig er der en stor opgave med at fortsætte den kundefokusering, den udvikling af billetsalget og den modernisering og effektivisering af arbejdsprocesser og systemer, som allerede er i gang.”

Kasper Holten siger om jobbet:

“Jeg elsker Det Kgl. Teater, og jeg har elsket det, teatret står for, og beskæftiget mig med alle dets kunstarter på forskellig vis, i størstedelen af mit liv. Jeg kan ikke forestille mig noget mere spændende eller vigtigt job end at få lov til at stå i spidsen for denne fantastiske institution og dens mange vidunderlige medarbejdere.

Vores tid byder på mange udfordringer for alle store, kulturbærende institutioner i samfundet. Et ændret kulturforbrug og medielandskab, demokratiseringen af kunsten og den offentlige samtale, og ændrede økonomiske forudsætninger er alt sammen ting, der sætter de store institutioner under pres og til debat. Men kunsten skal ikke være bange for forandringer – vi lever af dem.

Vi må forsøge at vende udfordringer til muligheder, vi skal påvirke og endog skabe vores egen fremtid. Det er svært, men vi skal være et generøst, modigt, involverende teater, der sammen tænker intenst over vores retning i alt, hvad vi gør: At vise hvor relevant – mere relevant end nogensinde? – vores kunst kan være for hele Danmark.

Det Kgl. Teater skal turde se fremtiden i øjnene – på trods af alle udfordringer – og møde verden med selvværd: I en tid, hvor alt bliver globalt og digitalt, og hvor vi forbruger kultur on demand og hver for sig, bliver der mere behov end nogensinde før for at mødes med andre mennesker, slukke vores mobiltelefoner og opleve levende kunst engagere os, kræve vores opmærksomhed og rive os med.”

Kilde: Pressemeddelelse

Seneste

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som...

Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform 

"Lad os slå fast én gang for alle: Samtidscirkus...

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024

Nyhedsbrev

Annoncespot_imgspot_img

Udforsk videre

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som...

Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform 

"Lad os slå fast én gang for alle: Samtidscirkus...

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024

Ina-Miriam Rosenbaum modtager Teaterpokalen 2023

Foreningen Danske Teaterjournalister har i går kåret årets modtagere...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som havde premiere i 2019. Tivolis Balletteater og balletbørn fejer blidt og yndefuldt over scenen med...

Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform 

"Lad os slå fast én gang for alle: Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform," skriver lektor ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab på Københavns...

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024