Del

Den nye fælles branche- og arbejdsgiverforening Dansk Teater henter direktør fra tænketank. Det bliver den tidligere sekretariats- og kommunikationschef i den juridiske tænketank Justitia, Louise Stenstrup.

Den 13. juni 2018 blev begyndelsen på en ny, fælles og stærkere branche- og arbejdsgiverforening for de danske scenekunstproducenter. Det skete med fusionen af Teatrenes Interesseorganisation (TIO) og Danske Teatres Fællesorganisation (DTF) i den nye og fælles forening Dansk Teater.

”Kunst og særligt scenekunsten spiller en helt afgørende rolle for udviklingen af vores samfund og den demokratiske dannelse,” siger Louise. ”For mig er teatrets rolle for demokratiet lige så fundamental og grundlæggende som vores grundlovssikrede rettigheder. Og derfor er jeg også både beæret og ydmyg over at skulle påtage mig rollen som direktør for Dansk Teater og i samarbejde med bestyrelse, medlemmer og sekretariatet være med til at få indstillet de eksterne projektørlamper endnu skarpere på den værdi, teatret skaber for samfundet og os som mennesker. Som ny direktør hentet uden for branchen vil jeg bruge min første tid på at lære og lytte til de mange forskelligartede behov, ønsker og udfordringer, både landets teatre og vores samarbejdspartnere oplever”.

Samtidig med dannelsen af Dansk Teater valgte medlemmerne også en ny bestyrelse, som sammen med direktøren skal tegne den fælles linje for foreningen. Ny bestyrelsesformand Jakob Højgård Jørgensen, teaterleder på Teater Nordkraft, siger om fusionen:

”Den historiske samling af teaterbranchen i Dansk Teater lover godt for scenekunstens fremtidige placering i samfundet. Og jeg er stolt af, at vi nu kan stå sammen om en forening, der skal sikre os større gennemslagskraft i en stadig mere kompleks politisk og mediemæssig virkelighed. Med Louise Stenstrup får Dansk Teater en engageret direktør med stærke kommunikative kompetencer og stor politisk forståelse. Jeg glæder mig til i samarbejde med hende og bestyrelsen at føre vores visioner om en stærkere scenekunst ud i livet”.

Louise Stenstrup tiltræder som direktør den 1. august 2018.

Kilde: Pressemeddelelse

Louise har lang erfaring inden for det politiske miljø fra både ministerier og tænketankene Cepos og Justitia. Louise kommer fra en stilling som kommunikations- og sekretariatschef i den juridiske tænketank Justitia, som hun også var med til at starte op.