Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

Her er vinderne af Revyernes Revy 2018

Revyernes Revy 2018 satte søndag aften et flot punktum for revy-sæsonen med priser til dette års allerbedste præstationer. Læs her, hvem der løb med priserne. 

Trine Gadeberg løb med prisen Årets Revykunstner for sin rolle i Kerteminderevyen. Her brillerede hun blandt andet med revyens mest overraskende og flot fremførte indslag Det har jeg selv hørt om børns ofte grove sprog i det offentlige rum med pointer, der sad lige i skabet (fra ISCENEs anmeldelse af Kerteminderevyen 2018).

Både Nykøbing F. Revyen og Kerteminderevyen var nomineret til Årets Revy, men det blev den hyper-professionelle Cirkusrevy, der løb med sejren. Her viste Lisbeth Dahl og hele holdet i ét sikkert greb, hvad dansk revy kan, når den er allerbedst, nemlig indfange, indramme og give os overraskende vinkler på aktuel politik (fra ISCENEs anmeldelse af Cirkusrevyen).

Tekstforfatteren Ib Christoffersen blev tildelt prisen som Årets Revyforfatter for den moralske vise I næste uge, som han skrev til Rottefældens Kim Brandt. Sangen skildrer en mand, der har brugt et helt liv på at dyrke sin karriere i stedet for sin familie og revyteksten maner til eftertanke, imens den i sin grundform klart læner sig op af en lang, gammel revytradition: Den moralske vise (fra ISCENEs anmeldelse af Rottefælderevyen)

Mickey Pless fra Nykøbing F. Revyen blev kåret til Årets Revykomponist, og Merete Mærkedahl fik Årets Talentpris for sin debut i Hjørringrevyen med blandt andet det superflot fremførte Skillingsvise-indslag. Revyprisen gik til kostumie og skrædder Henrik Børgesen, der nåede at fejre sølvbryllup med Cirkusrevyen, inden han i år skiftede til Sønderborg Sommer Revy. Sidstnævnte pris går til en person, der har ydet noget ganske særligt i revysammenhæng.

Læs ISCENEs anmeldelse af Nykøbing F. Revyen

Årets Æreskunstner gik til revydirektør, tekstforfatter og skuespiller Leif Maibom, for hans mangeårige virke i Sønderborg Sommer Revy. Maibom har i sin evne til at vinkle en tekst ofte en fin sarkasme, gemt under et lag af uskyldighed (fra ISCENEs anmeldelse af Sønderborg Sommer Revy).

Seneste

C!CAF 2024 – et udsnit af samtidscirkus netop nu

Tredje version af Copenhagen Circus Arts Festival (C!CAF) er...

Ny leder for Udviklingsplatformen for Scenekunst

Udviklingsplatformen for Scenekunsts nuværende administrative leder, Anne Dalby, skifter...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

C!CAF 2024 – et udsnit af samtidscirkus netop nu

Tredje version af Copenhagen Circus Arts Festival (C!CAF) er...

Ny leder for Udviklingsplatformen for Scenekunst

Udviklingsplatformen for Scenekunsts nuværende administrative leder, Anne Dalby, skifter...

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...
Annonce
Annonce

C!CAF 2024 – et udsnit af samtidscirkus netop nu

Tredje version af Copenhagen Circus Arts Festival (C!CAF) er netop løbet af stablen med forestillinger i Den Grå Hal og aktivitetsprogram med workshops, oplæg...

Ny leder for Udviklingsplatformen for Scenekunst

Udviklingsplatformen for Scenekunsts nuværende administrative leder, Anne Dalby, skifter rolle til daglig leder, og bestyrelsen vælger at oprette to nye stillinger til at booste...