Del

Revyernes Revy 2018 satte søndag aften et flot punktum for revy-sæsonen med priser til dette års allerbedste præstationer. Læs her, hvem der løb med priserne. 

Trine Gadeberg løb med prisen Årets Revykunstner for sin rolle i Kerteminderevyen. Her brillerede hun blandt andet med revyens mest overraskende og flot fremførte indslag Det har jeg selv hørt om børns ofte grove sprog i det offentlige rum med pointer, der sad lige i skabet (fra ISCENEs anmeldelse af Kerteminderevyen 2018).

Både Nykøbing F. Revyen og Kerteminderevyen var nomineret til Årets Revy, men det blev den hyper-professionelle Cirkusrevy, der løb med sejren. Her viste Lisbeth Dahl og hele holdet i ét sikkert greb, hvad dansk revy kan, når den er allerbedst, nemlig indfange, indramme og give os overraskende vinkler på aktuel politik (fra ISCENEs anmeldelse af Cirkusrevyen).

Tekstforfatteren Ib Christoffersen blev tildelt prisen som Årets Revyforfatter for den moralske vise I næste uge, som han skrev til Rottefældens Kim Brandt. Sangen skildrer en mand, der har brugt et helt liv på at dyrke sin karriere i stedet for sin familie og revyteksten maner til eftertanke, imens den i sin grundform klart læner sig op af en lang, gammel revytradition: Den moralske vise (fra ISCENEs anmeldelse af Rottefælderevyen)

Mickey Pless fra Nykøbing F. Revyen blev kåret til Årets Revykomponist, og Merete Mærkedahl fik Årets Talentpris for sin debut i Hjørringrevyen med blandt andet det superflot fremførte Skillingsvise-indslag. Revyprisen gik til kostumie og skrædder Henrik Børgesen, der nåede at fejre sølvbryllup med Cirkusrevyen, inden han i år skiftede til Sønderborg Sommer Revy. Sidstnævnte pris går til en person, der har ydet noget ganske særligt i revysammenhæng.

Læs ISCENEs anmeldelse af Nykøbing F. Revyen

Årets Æreskunstner gik til revydirektør, tekstforfatter og skuespiller Leif Maibom, for hans mangeårige virke i Sønderborg Sommer Revy. Maibom har i sin evne til at vinkle en tekst ofte en fin sarkasme, gemt under et lag af uskyldighed (fra ISCENEs anmeldelse af Sønderborg Sommer Revy).

Med Revyernes Revy-priser følger 20.000 kr. og 10.000 kr. til talentpris-modtageren.
Showet blev arrangeret af Skuespillerforeningen af 1879, og indtægterne fra billetsalget går til humanitært arbejde.
Karen Lise Mynster var konferencier ved Revyernes Revy, mens priserne blev uddelt af juryen, der har udvalgt vinderne. I juryen sidder Anne Middelboe, Michael Søby, Lars C.W. Wallenberg og Henrik Lyding, der døde for få uger siden.

Revyernes Revy er den første af årets to revy-prisfester. Søndag 26. august kommer turen til Revygalla 2018, der foregår i TV2 Charlie-regi.