Populært lige nu

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...

HamletScenen søger produktionsansvarlig

Ansøgningsfrist: 28. april 2024.
Annoncespot_imgspot_img

Her er vinderne af Revyernes Revy 2018

Revyernes Revy 2018 satte søndag aften et flot punktum for revy-sæsonen med priser til dette års allerbedste præstationer. Læs her, hvem der løb med priserne. 

Trine Gadeberg løb med prisen Årets Revykunstner for sin rolle i Kerteminderevyen. Her brillerede hun blandt andet med revyens mest overraskende og flot fremførte indslag Det har jeg selv hørt om børns ofte grove sprog i det offentlige rum med pointer, der sad lige i skabet (fra ISCENEs anmeldelse af Kerteminderevyen 2018).

Både Nykøbing F. Revyen og Kerteminderevyen var nomineret til Årets Revy, men det blev den hyper-professionelle Cirkusrevy, der løb med sejren. Her viste Lisbeth Dahl og hele holdet i ét sikkert greb, hvad dansk revy kan, når den er allerbedst, nemlig indfange, indramme og give os overraskende vinkler på aktuel politik (fra ISCENEs anmeldelse af Cirkusrevyen).

Tekstforfatteren Ib Christoffersen blev tildelt prisen som Årets Revyforfatter for den moralske vise I næste uge, som han skrev til Rottefældens Kim Brandt. Sangen skildrer en mand, der har brugt et helt liv på at dyrke sin karriere i stedet for sin familie og revyteksten maner til eftertanke, imens den i sin grundform klart læner sig op af en lang, gammel revytradition: Den moralske vise (fra ISCENEs anmeldelse af Rottefælderevyen)

Mickey Pless fra Nykøbing F. Revyen blev kåret til Årets Revykomponist, og Merete Mærkedahl fik Årets Talentpris for sin debut i Hjørringrevyen med blandt andet det superflot fremførte Skillingsvise-indslag. Revyprisen gik til kostumie og skrædder Henrik Børgesen, der nåede at fejre sølvbryllup med Cirkusrevyen, inden han i år skiftede til Sønderborg Sommer Revy. Sidstnævnte pris går til en person, der har ydet noget ganske særligt i revysammenhæng.

Læs ISCENEs anmeldelse af Nykøbing F. Revyen

Årets Æreskunstner gik til revydirektør, tekstforfatter og skuespiller Leif Maibom, for hans mangeårige virke i Sønderborg Sommer Revy. Maibom har i sin evne til at vinkle en tekst ofte en fin sarkasme, gemt under et lag af uskyldighed (fra ISCENEs anmeldelse af Sønderborg Sommer Revy).

Seneste

SWOP festival: Danseglæde og fællesskaber, som knytter bånd 

Hvilken rolle spiller dansen i vores liv, og hvordan...

Scenekunstens Årsmøde 2024 sætter fokus på fremtidens scenekunst

Mandag den 3. juni afholdes Scenekunstens Årsmøde som en...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce

SWOP festival: Danseglæde og fællesskaber, som knytter bånd 

Hvilken rolle spiller dansen i vores liv, og hvordan skabes nye kollektive visioner og strømninger? Det er nogle af de tematikker, som tages op...

Scenekunstens Årsmøde 2024 sætter fokus på fremtidens scenekunst

Mandag den 3. juni afholdes Scenekunstens Årsmøde som en del af programmet for CPH Stage 2024. I år er temaet Scenekunstens fremtid og mødet...