Del

Cat Jam Rock
6 - 20 Sep 2018
Theater Vestvolden

Ny Virtual Reality-forestilling om vestegnens unge bruger VR, så publikum selv kan se verden gennem en ung piges blik. Med afsæt i den populære 70’er plade Kattejammer Rock har Teater Vestvolden lavet en ny teaterkoncert, hvor VR spiller en afgørende rolle i fortællingen. ISCENE mødte scenografen og manden bag VR-konceptet, Jakob la Cour, til en snak om teknologi, og hvordan den kan fange youtube-generationens opmærksomhed.

“De unge i dag – den såkaldte youtube-generation – er vant til det visuelle og interaktive. Men de har også en hektisk hverdag, hvor der sker rigtig meget omkring dem og på de skærme, de omgives af. Her er VR særlig, for man er omsluttet af mediet og placeret midt i historien og det kan være en måde at fastholde opmærksomheden på hos de unge.” siger Jakob la Cour, der allerede har fået positive reaktioner fra de unge, når de bruger VR-brillerne.

Kattejammer Rock

En 360 graders historie

Kattejammer Rock er en kombination af VR-sekvenser og traditionelt teater, med to skuespillere på scenen og publikum på tilskuerrækkerne, iført VR briller. Når publikum tager VR-brillerne på kræver det noget andet af dem. Jakob la Cour forklarer: “VR-brugeren er nødt til at bevæge sig og interagere med mediet, fordi historien er 360 grader, og der er indhold i alle retninger. Fx kan en person se noget udspille sig i den virtuelle verden, mens en anden, der kigger et andet sted hen, ser noget helt andet. Af det kan der opstå en social udveksling mellem de unge, fordi man ikke nødvendigvis ser den samme historie.”

Alt til forestillingens VR-oplevelse er optaget lokalt i Hvidovre, fortæller la Cour: “I en af vores visninger blev Anna fra 6.b fx overrasket over at se sin papfars hus i det virtuelle univers, men Teater Vestvolden er jo også et egnsteater og den lokale forankring, synes vi, var vigtig.”

Kom med ind i hovedet på karaktererne

Når publikum har VR-brillerne på er de inde i hovedpersonen Livas minder, hvor de præsenteres for episoder fra hendes liv – udfra hendes synsvinkel.
“Første gang du ser hovedpersonen Liva, ser du verden gennem hendes blik,” forklarer Jakob la Cour, og fortsætter: “VR åbner mange nye muligheder for dit publikum, fordi du kan placere dem lige der, hvor du vil og så kan de måske bedre sætte sig ind i, hvordan en bestemt situation føles for hovedpersonen.” Publikum præsenteres på et tidspunkt for et minde, hvor hovedpersonen Liva farer vild i skoven og skovens skygger langsomt bliver levende. “Her kommer man virkelig med ind i et barns fantasi,” fortæller Jakob la Cour.

Se klip fra teatersalen her:

'Kattejammer rock' is a newly created youth performance with music and virtual reality. Liva, a young girl with a missing mother and a wounded soul, is being searched by the older, mysterious boy Leo. Together, they gain access to a world of musical memories of vulnerability, strength and unity.

CO-EFFECT: Cecilie Greiber Alring, Max-Emil Nissen
INSTRUCTOR: Anders Lundorph
SCENOGRAPH: Jakob la Cour
VIRTUAL REALITY PRODUCTION: Studio la Cour

DRAMATICS: Simone Isabel Nørgaard
SANGENES TEXT AND MUSIC: Connie Skovart & Bo Schiøler
MUSIC ARCHITECTOR AND COMPONENT: Mathias Nielsen
IDE, CONCEPT AND PRODUCTION: Teater Vestvolden

The performance is from 12 years and up.
Read more about the performance here: www.teatervestvolden.dk/kattejammer-rock