Populært lige nu

Doktor Dans gjorde dansk ballet verdensberømt

Danmark har mistet sin legendariske balletformidler med det ikoniske skæg og den elegante humor. Erik Aschengreen døde få timer efter, at han havde været...

Ny model for kunstnerisk udvikling på Teater Momentum

Interview med Jeppe Sand

★★★★★☆ Supermagt – begavet, musikalsk satire i særklasse

DJØFstortion-darlingen, den uhyre produktive satiresekstet MAGT, er på banen med deres nye show Supermagt, der indeholder nye varianter på gruppens kendte formater. Denne gang...
Annoncespot_imgspot_img

Kasper Holten: “Jeg lavede mit eget operablad som teenager – det var en form for besættelse”

I denne udgave af ISCENEs podcast Instruktøren har ordet fortæller instruktør og teaterchef for Det Kongelige Teater, Kasper Holten, om sit syn på scenekunst, opera og arbejdet med forestillingen Amadeus.

Amadeus er i Kasper Holtens hænder en på én gang teaterklassisk og vild og vilter omgang, kraftigt krydret og muntert serveret, naturligvis spækket med påhit og prøvelser, som tilsammen udgør en farvefuld og energisk skæbnehistorie om kunst, jalousi og magtspil.” Sådan skrev ISCENEs anmelder, Klaus Rothstein, om forestillingen Amadeus på Det Kongelige Teater. Kom med bag om inspirationen og den kunstnerisk idé, når instruktøren selv fortæller.

Hør podcasten her:

Kasper Holten er autodidakt sceneinstruktør, forfatter og teaterchef for Det Kongelige Teater. Han startede som instruktørassistent på Det Kongelige Teater og debuterede som operainstruktør i 1993. Han blev udnævnt operachef for Det Kongelige Teaters opera i 2000 og åbnede Operaen i København i 2005. Han blev i 2011 chef for The Covent Garden Opera i London og i 2018 teaterchef for Det Kongelige Teater. 

Kasper Holten
Amadeus på Det Kgl. Teater Gl. Scene. Foto: Camilla Winther

Kasper Holten har i sine mere end 25 år som instruktør instrueret mere end 79 værker på teatret overalt i verden, herunder over 58 operaer, 10 skuespil og 5 musicals. Han instruerede i 2010 opera-spillefilmen Juan basseret på Mozarts Don Giovanni. Han har skrevet 2 bøger om opera og ledelse, Forførelsen fra 2013 og En lille bog om Opera sidste år i 2018. Han sidder i bestyrelsen for Dansk Danseteater, er medlem af Statens Museums for Kunsts advisory board og professor ved CBS. Kasper Holten er netop nu aktuel med forestillingen Amadeus på Det Kongelige Teaters Gamle Scene.

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt...

Hermed en opfordring til en fortsat fagstærk dialog om kritik

På ISCENE bringer vi omkring 300 anmeldelser om året....

Horsens Teaterfestival 2023 – alsidigt program med tiltro til de unge

I den forgangne weekend var gader, pladser og sale...
Annonce
Annonce

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt show, der ikke giver sig ud for at være noget som helst andet og som...