Del

Foreningen Danske Teaterjournalister, der er en sammenslutning af danske scenekunstanmeldere og skribenter, får ny formand.

Det bliver scenekunstmediet ISCENE.dks redaktør Rie Hammer, der overtager formandsposten efter Berlingskes teaterredaktør Jakob Steen Olsen.  

Foreningen Danske Teaterjournalister er en sammenslutning af professionelle anmeldere og skribenter, der bl.a. står bag den årlige prisuddeling af Danmarks ældste teaterpris, Teaterpokalen, der første gang blev uddelt i 1933 og tildeles en scenekunstner eller teaterinstitution for deres enestående præstation. Derudover uddeler foreningen instruktørprisen Teaterkatten samt Initiativprisen. Prisuddelingen afholdes hvert år i start december, og til alle priser følger en pengepræmie, der er finansieret af Kulturministeriet. 

Udover prisuddelingen arbejder foreningen på at styrke eksistensen af den fagkritiske formidling og kritik i det brede mediebillede. Rie Hammer udtaler:

”Jeg glæder mig meget til, sammen med foreningen, at sætte fokus på den fagkompetente journalistik og være med til at styrke synligheden og – forhåbentlig – forståelsen af, hvor vigtigt det er for kunsten og læserne, at der vedbliver med at eksistere en fagkritisk stemme i det store mediebillede. Jeg glæder mig derfor også til at være med til at videreføre de tiltag, som den tidligere formand Jakob Steen Olsen gennem flere år var med til at iværksætte, ikke mindst samarbejdet med paraplyorganisationen, Forenede Kritikere, der arbejder på at fremme og udvikle fagligt funderet formidling og kritik af kunst og kultur.”

FAKTA
Foreningen Danske Teaterjournalisters bestyrelse er:
Randi Petersen (teateranmelder, Teateravisen)
Lars Wallenberg (ballet- og teateranmelder, Børsen)
Morten Hede (teateranmelder, Jyllands Posten)
Vibeke Wern (danseanmelder, Berlingske)
Rie Hammer (redaktør og teateranmelder, Iscene.dk)

Danske Teaterjournalister blev oprettet 1933 og uddelte der første gang Teaterpokalen for sæsonens bedste præstation, som gik til Holger Gabrielsen. Fra 1957 blev prisen Teaterkatten uddelt og siden fulgte Initiativprisen. Prismodtagerne og de nominerede udpeges af foreningens medlemmer på en årlig generalforsamling.
Fotokreditering: Sophie Kalckar

LÆS OGSÅ: Se de nominerede til Teaterpokalen