Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

Horsens Teaterfestivals dramaturgiat: “Vi ønsker, at Kommuner og institutioner forholder sig nøgternt til de retningslinjer og regler, som er sat af regeringen”

I dag skulle vi alle have været sammen om at åbne Horsens Teaterfestival 2020. Men desværre blev det ikke sådan.

Som Dramaturgiat for Horsens Teaterfestival er vi utroligt frustrerede over den beslutning, som Horsens Kommune har følt sig nødsaget til at tage, om at aflyse festivalen to dage før den skulle starte. Beslutningen er en af mange aflysninger, der regner ned over det danske scenekunst- og kulturliv som følge af corona-krisen. 

Vi frygter at aflysningen kan skabe præcedens for lignende arrangementer fremover, for vi er langt fra ovre denne pandemi, og vi ønsker at der kommer klarere retningslinjer på dette område.

Frustrationen kommer, fordi vi som teatre følger alle de retningslinjer, der er udstukket af sundhedsmyndighederne og kulturministeriet. Vi har regler for, hvordan folk må ankomme, hvordan de kommer ind i salen, hvordan de må sidde, hvad de må gøre, og hvordan de kommer ud og hjem. Der skal gøres rent inden og efter, og der købes særligt udstyr, så afspritningen er god og effektiv.  Der skal kaldes flere folk på vagt for at sikre afstand og sikkerhed hele vejen rundt. Vi kontakter vores publikum inden, og giver dem retningslinjer for deres tur i teatret, så de er forberedte. Vi gør alt for at holde vores teatre åbne, selvom vores indtægter kommer til at blive væsentlig mindre i denne og måske næste sæson.

Man kan trygt gå i teatret!

Det skaber forvirring, når andre går ind og tolker på reglerne. Når skoler og institutioner skal tage ansvar for, at deres børn kommer trygt i teatret og vælger at aflyse, fordi de er bange for, at de ikke gør det rigtige. Når kommuner og arrangører bliver usikre og laver deres egen tolkning af retningslinjerne. Reglerne mudrer og der bliver meldt mange nye forsigtighedsprincipper ud i takt med at smittetallene stiger.

Derfor ønsker vi, at kommuner og institutioner forholder sig nøgternt til de retningslinjer og regler, som er sat af regeringen, og som teatrene følger til punkt og prikke, for dermed at afværge fremtidige aflysninger.

Kun på den måde kan vi sikre at kulturlivet stadig kan bestå, under omstændigheder der højst sandsynlig forbliver usikre et stykke tid endnu. 

Horsens Teaterfestivals Dramaturgiat
Gitta Malling , Kenneth Gall, Trine Wisbech, Gunilla Lind og Daniel Bevensee.

Seneste

C!CAF 2024 – et udsnit af samtidscirkus netop nu

Tredje version af Copenhagen Circus Arts Festival (C!CAF) er...

Ny leder for Udviklingsplatformen for Scenekunst

Udviklingsplatformen for Scenekunsts nuværende administrative leder, Anne Dalby, skifter...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

C!CAF 2024 – et udsnit af samtidscirkus netop nu

Tredje version af Copenhagen Circus Arts Festival (C!CAF) er...

Ny leder for Udviklingsplatformen for Scenekunst

Udviklingsplatformen for Scenekunsts nuværende administrative leder, Anne Dalby, skifter...

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...
Annonce
Trine Wisbech
Trine Wisbech
Medlem af dramaturgiatet for Horsens Teaterfestival.
Annonce

C!CAF 2024 – et udsnit af samtidscirkus netop nu

Tredje version af Copenhagen Circus Arts Festival (C!CAF) er netop løbet af stablen med forestillinger i Den Grå Hal og aktivitetsprogram med workshops, oplæg...

Ny leder for Udviklingsplatformen for Scenekunst

Udviklingsplatformen for Scenekunsts nuværende administrative leder, Anne Dalby, skifter rolle til daglig leder, og bestyrelsen vælger at oprette to nye stillinger til at booste...