Populært lige nu

Doktor Dans gjorde dansk ballet verdensberømt

Danmark har mistet sin legendariske balletformidler med det ikoniske skæg og den elegante humor. Erik Aschengreen døde få timer efter, at han havde været...

Ny model for kunstnerisk udvikling på Teater Momentum

Interview med Jeppe Sand

★★★★★☆ Supermagt – begavet, musikalsk satire i særklasse

DJØFstortion-darlingen, den uhyre produktive satiresekstet MAGT, er på banen med deres nye show Supermagt, der indeholder nye varianter på gruppens kendte formater. Denne gang...
Annoncespot_imgspot_img

Horsens Teaterfestivals dramaturgiat: “Vi ønsker, at Kommuner og institutioner forholder sig nøgternt til de retningslinjer og regler, som er sat af regeringen”

I dag skulle vi alle have været sammen om at åbne Horsens Teaterfestival 2020. Men desværre blev det ikke sådan.

Som Dramaturgiat for Horsens Teaterfestival er vi utroligt frustrerede over den beslutning, som Horsens Kommune har følt sig nødsaget til at tage, om at aflyse festivalen to dage før den skulle starte. Beslutningen er en af mange aflysninger, der regner ned over det danske scenekunst- og kulturliv som følge af corona-krisen. 

Vi frygter at aflysningen kan skabe præcedens for lignende arrangementer fremover, for vi er langt fra ovre denne pandemi, og vi ønsker at der kommer klarere retningslinjer på dette område.

Frustrationen kommer, fordi vi som teatre følger alle de retningslinjer, der er udstukket af sundhedsmyndighederne og kulturministeriet. Vi har regler for, hvordan folk må ankomme, hvordan de kommer ind i salen, hvordan de må sidde, hvad de må gøre, og hvordan de kommer ud og hjem. Der skal gøres rent inden og efter, og der købes særligt udstyr, så afspritningen er god og effektiv.  Der skal kaldes flere folk på vagt for at sikre afstand og sikkerhed hele vejen rundt. Vi kontakter vores publikum inden, og giver dem retningslinjer for deres tur i teatret, så de er forberedte. Vi gør alt for at holde vores teatre åbne, selvom vores indtægter kommer til at blive væsentlig mindre i denne og måske næste sæson.

Man kan trygt gå i teatret!

Det skaber forvirring, når andre går ind og tolker på reglerne. Når skoler og institutioner skal tage ansvar for, at deres børn kommer trygt i teatret og vælger at aflyse, fordi de er bange for, at de ikke gør det rigtige. Når kommuner og arrangører bliver usikre og laver deres egen tolkning af retningslinjerne. Reglerne mudrer og der bliver meldt mange nye forsigtighedsprincipper ud i takt med at smittetallene stiger.

Derfor ønsker vi, at kommuner og institutioner forholder sig nøgternt til de retningslinjer og regler, som er sat af regeringen, og som teatrene følger til punkt og prikke, for dermed at afværge fremtidige aflysninger.

Kun på den måde kan vi sikre at kulturlivet stadig kan bestå, under omstændigheder der højst sandsynlig forbliver usikre et stykke tid endnu. 

Horsens Teaterfestivals Dramaturgiat
Gitta Malling , Kenneth Gall, Trine Wisbech, Gunilla Lind og Daniel Bevensee.

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt...

Hermed en opfordring til en fortsat fagstærk dialog om kritik

På ISCENE bringer vi omkring 300 anmeldelser om året....

Horsens Teaterfestival 2023 – alsidigt program med tiltro til de unge

I den forgangne weekend var gader, pladser og sale...
Annonce
Trine Wisbech
Trine Wisbech
Medlem af dramaturgiatet for Horsens Teaterfestival.
Annonce

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt show, der ikke giver sig ud for at være noget som helst andet og som...