Del

Aveny-T trodser coronakrisen med åbningen af den nye intimscene House of T i det gamle Café Kellerdirk på Frederiksberg. Scenen vil de kommende måneder danne ramme om fire nye forestillinger.

House of T skal være en scene for det helt nye unge og uprøvede – for vækstlaget, lyder det i dag i en pressemeddelelse.

House of T

Tanken med House of T er, at det skal være stedet, hvor nyuddannede skuespillere kan debutere med egne projekter, hvor vækstlaget får chancen, og hvor teaterchefen er hensat til en viceværtsrolle.

I forrige uge modtog Aveny-Ts SKAM3 en Reumert-pris for årets bedste ungdomsforestilling. Desuden modtog dramatiker Sonja Ferdinand en af Reumerts talentpriser for sit manuskript til Aveny-Ts forestilling Klædt Af, om digitale krænkelser og deling af nøgenbilleder, ligesom skuespiller Lue Støvelbæk modtog en talentpris for sin rolle i netop SKAM3. Det er den bølge af succes, House of T vil ride videre på.

”Med åbningen af House of T skaber vi en platform til de unge skuespillere, som står midt i en coronakrise og en usikker virkelighed. Der er så meget talent blandt unge – og en kolossal lyst hos dem til at skrive, spille og iscenesætte – til at ville teatret. De får nu chancen på Aveny-T i House of T. Med åbning af House of T forstærker vi Aveny-T som teater af unge om unge og til unge, og at Aveny-T er en nationalscene for ungekulturen”, fortæller teaterchef, Jon Stephensen i pressemeddelelsen.

Om to år står Aveny-T´s nye væksthus til 27 millioner kroner klar med bl.a. studiepladser og en ny scene. Men House of T, der får 88 pladser, åbner allerede 15. oktober.

Læs mere om Aveny-T og de kommende forestilinger her.

Kilde: Pressemeddelelse