Populært lige nu

Hvad nu, hvis Romeo og Julie ikke døde? Ny forestilling giver svaret

I den kommende uge har Københavns Shakespeare Kompagni verdenspremiere på en fortsættelse af William Shakespeares Romeo og Julie, der udspiller sig i en alternativ...
Annoncespot_imgspot_img

De Røde Heste og Claus Mandø fejrer jubilæum

I 1990 stiftede skuespiller Claus Mandø De Røde Heste, hvor han siden har produceret forestillinger. Ti år tidligere startede Mandø sin egen karriere som skuespiller.

Der er derfor dobbelt jubilæum i år for Claus Mandø og De Røde Heste.

Annonce

Fra gadeteater til turnéteater

Da Claus Mandøe i sin tid vendte hjem efter endt skuespilleruddannelse i USA, startede han sammen med Josefine Ottesen, som han havde gået på teaterskole med, Verdens Lilleste Cirkus Varieté Theater.

I begyndelsen var det gadeteater centreret om et par figurer, der var dels lige selvoptagede, dels lige usikre på deres egne evner som optrædende. De holdt generalprøve på Midtfyns Musikfestival, hvilket fyldte deres hat med mønter og skaffede dem en venlig og arbejdsom agent, som i de følgende år solgte deres forestillinger over det ganske land.

I 1990 og en lang række forestillinger og TV-udsendelser senere var Josefine blevet fuldtidsforfatter – og Claus stiftede De Røde Heste, hvor han siden har lavet sine forestillinger.

I dag rejser De Røde Heste over hele verden og spiller et sted mellem 120 – 150 forestillinger om året. Ind imellem er der også blevet tid til tætte samarbejder med mange andre teatre – i helt særlig grad med Gruppe 38 og Teater Refleksion.

Dukketeaterfestival/Jubilæumskavalkade

I anledning af Claus Mandøes 40 års jubilæum som skuespiller og De Røde Hestes 30 års jubilæum som teater, arrangeres en Dukketeaterfestival i samarbejde med Anemonen i København.

I løbet af 14 dage spiller De Røde Heste fire forskellige forestillinger:
PARADIS, Cirkus inHabitus, Ivalus første Sang og Den Sandfærdige Beretning om de 3 Små Grise

Dukketeaterfestivalen/Jubilæumskavalkaden finder sted 19. oktober – 1. november på Anemonen, Suhmsgade 4, 1125 København K.

Læs mere om de enkelte forestillinger her. Og find mere info om festivalen her.

Kilde: Pressemeddelelse

Seneste

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt under overskriften The Regenerative Power of Art. Med en dyster keynote af Mikkel Krause Frantzen...