Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

Odense Sommerrevy – Nytænkning i en krisetid

Aldrig har Odense Sommerrevy været så presset og truet på sin eksistens, som da krisen ramte Danmark og landet blev lukket ned den 11. marts 2020″, skriver revydirektør Lars Arvad i denne kommentar.

Til mit store held havde jeg i januar 2020 ansat en yderst kompetent administrerende direktør i Odense Sommerrevy. Jeg var ved at køre træt i det store administrative arbejde, der er ved at drive en professionel revy. Så med ansættelsen af Jani Lykke Methmann kunne jeg igen koncentrere mig om det, jeg kan, og synes er sjovt.

Det skulle dog hurtigt vise sig, at det administrative arbejde tog en helt ny og langt mere omfattende drejning. Men fordi vi netop havde supplerende ressourcer, insisterede vi på at lave revy, selvom Corona-pandemien afstedkom, at vi måtte aflyse sommerens revy på Engen i Fruens Bøge. 

odense sommerrevy
Odense Sommerrevy 2018. Foto: Skovdal Nordic

Ingen Odense Sommerrevy, men en ”Revylution” så dagens lys.

Da det stod klart, at vi ikke kunne spille sommerrevy i Odense, måtte der tænkes alternativt. Vi havde allerede en langsigtet plan i Odense Sommerrevy om at sprede satire ud over hele året. Nu kunne vi så se en mulighed i at fremskynde dette tiltag.

Vi blev samtidig kontaktet af vores gode samarbejdspartner Anarkist, der gerne ville lave noget i deres lokaler – og gerne noget revy. Jeg fik samlet et skønt hold, bestående af Henrik Lykkegaard, Sara Gadborg, Morten Wedendahl og mig selv. Resultatet blev en eksperimenterende revy, Revylution.

Revyen spillede for fuld udblæsning i september og oktober med gode anmeldelser, afstand, masker og sprit. Det blev en stor succes! Vi kunne både høste anmelderroser og en masse erfaring i, hvordan det kan lade sig gøre at spille midt i en global pandemi. Vi udviklede derved også sofabilletter, hvor publikum kunne sidde hjemme i sofaen og se en live-streaming af forestillingen.

LÆS OGSÅ: Direktør for Revy Danmark: ”Man kan roligt sige, det var knald eller fald”

Revy på skoleskemaet

I dette mærkelige år 2020, lykkes det også Odense Sommerrevy at få et flot undervisningsforløb omkring revy gennemført, som et pilotprojekt på Mulernes Legatskole i Odense. Et forløb specieldesignet til gymnasieelever i danskundervisningen, som blev tilrettelagt af gymnasiet og Odense Sommerrevy i fællesskab.

Odense Sommerrevy 2018. Foto: Skovdal Nordic

En milepæl blev derved nået i bestræbelserne på at præsentere revygenren for de unge, men også for at give genren den plads, vi synes, den fortjener som satirisk og samfundsrevsende genre med over 170 år på bagen.

LÆS OGSÅ: Cirkusrevyen: Husk kulturlivet i genåbningsplanen. Vi famler i blinde!

Det er endnu for tidligt at konkludere, om vi kommer til at spille under restriktioner eller ej i 2021. Men én ting er sikkert, i Odense Sommerrevy ligger vi ikke på den lade side, og vil hele tiden udfordre genren og udfordre de mange muligheder, der er i at spille revy og spejle den tid og det samfund, vi lever i.

Med håbet om en fantastisk sæson 2021 for alle revyer i Danmark!

Læs mere om revyen her.

Seneste

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Flere unge går i Det Kongelige Teater – interview med Kasper Holten

Den seneste årsrapport fra Det Kongelige Teater viser både...
Annonce
Lars Arvad
Lars Arvad
Revydirektør, Odense Sommerrevy
Annonce

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på de skrå brædder, hvor han ikke længere skal have de store danseroller i musicals. Det...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...