Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

Syv scenekunstneriske udviklingsforløb i Kulturhus Indre By

I dag starter de to første scenekunstneriske udviklingsforløb i samarbejdet ml. Udviklingsplatformen for Scenekunst, HAUT, Bikubenfonden og DIT:KBH. I alt syv forløb har fået plads i Kulturhuset Indre By. 

Udviklingsplatformen har inviteret HAUT til at kuratere de første tre kunstneriske udviklingsforløb, da HAUT over flere år har udviklet værktøjer og forfinet metoder for kunstnerisk udvikling. Med teatrets Pop Up Residency format, som udbydes i et samarbejde med Bikubenfonden, fortsætter HAUT deres udforskning af, hvordan residencies kan kvalificere kunstnerisk udviklingsarbejde. 

HAUT’s Pop Up Residency er kurateret af kunstnerisk leder Naja Lee Jensen ud fra en nysgerrighed omkring nye kunstneriske samarbejder, forskellighed og synergi. Udviklingsplatformens forløb er kurateret gennem ’Open Call – Tid i rum’.  Her har fokus for udvælgelsen været diversitet i proces og metode, en stærk kunstnerisk intention el.  vision, samt kunstneriske samarbejder på tværs af fagskel.

Der er et stort behov for adgang til prøvelokaler i København blandt den frie scenekunsts aktører. Formålet med de kunstneriske udviklingsforløb er netop at give frie scenekunstnere og kompagnier mulighed for at fordybe sig i den kunstneriske proces og udvikling.

HAUT – Pop Up Residency

Samarbejdet med Udviklingsplatformen giver HAUT mulighed for at have flere residency grupper i huset på samme tid, og på den måde skabe møder på tværs af kunstnermiljøer, der ikke under normale omstændigheder bevæger sig i hinandens kredse. Således er forårets Pop Up Residency et forsøg på at skabe et rum for krydsbestøvning for kunstnere fra forskellige grene i det frie felt. I løbet af residency forløbet vil kunstnergrupperne udover faglig sparring fra en selvvalgt kunstnerkollegaer også være hinandens feedbackpartnere i løbet af processen. 

De tre kunstnergrupper HAUT har kurateret til at være en del af Pop Up Residency forløbet er scenograf/billedkunstner Freya Sif Hestnes og skuespiller/iscenesætter Katrine Elise Leth Nielsens, som vil fordybe sig i ’Den anden’- en sceniske undersøgelse af kærlighedens besnærende tilstand. Kunstnerduoen OXUM: Meta Moksha & Sall Lam Toro vil i arbejdet med ‘Queering The Erotic: Languages of Svadisthana’ undersøge ideen om det erotiske selv som en sovende tilstand i kroppen, der kan vækkes til live og transformeres gennem lyd og bevægelse. I den kunstneriske undersøgelse ‘Officinale Tours’ udforsker koreograferne Ágnes Grélinger, Andreas Haglund, Lucie Piot og Lara Ostan Vejrup, hvordan forskellige plantearter kan påvirke den menneskelige krop og kultur.

Læs mere om HAUT her.

Tid i rum – til nordiske, tværæstetiske projekter

Gennem Open Call – Tid i rum har Udviklingsplatformen kurateret fire kunstneriske udviklingsforløb. Alle fire udviklingsforløb tager afsæt i kunstneriske samarbejder på tværs af de nordiske lande, fagskel og genre –  og arbejder med at udfordre praksis og metode. 

I projektet VI, DYRENE udforsker performancekunstner Camilla Graff Junior f.eks. hvordan man kan omdanne et stedspecifikt værk til et digitalt format. Koreograf Taneli Törmä og STUDIO TOTAL fra Finland undersøger med SURVIVORS, hvordan man kan arbejde med sprog som hovedelement i et koreografisk værk. Designduoen KASPERSOPHIE undersøger sammen med den norske kunstformidler Eik Leknesund Elnes, hvordan man kan arbejde med publikum i et tværæstetisk projekt ml. kostumehåndværk og performancekunst. Det skandinaviske teaterkollektiv Nordic Trash Collaboration arbejder også i krydsfeltet ml. et forestilling- og udstillingsformat. Deres kunstneriske udviklingsforløb har fokus på at videreudvikle teaterkollektivets første projekt, som omhandler nutidens altomfattede affald – kommunikationsoverload i de digitale medier. Alle kunstneriske undersøgelser får tilknyttet en faglig konsulent.

Læs mere om de fire scenekunstneriske udviklingsforløb her.

Som en opfølgning afholder Udviklingsplatformen og HAUT under CPH STAGE lørdag d. 5 juni kl. 16-17.30 eventen Samtale om kunstnerisk udvikling. Læs mere her.

Kilde: Pressemeddelelse

Seneste

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Flere unge går i Det Kongelige Teater – interview med Kasper Holten

Den seneste årsrapport fra Det Kongelige Teater viser både...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde torsdag aften premiere på Bone Whispers og Urbane Saints på Aveny-T. Syv forskellige dansere hvirvler,...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på de skrå brædder, hvor han ikke længere skal have de store danseroller i musicals. Det...