Del

Sydhavn Teater har i november premiere på en scenisk version af Iván Repilas roman El Aliado. Nysgerrige kan dog allerede i denne uge få en smagsprøve på teksten i Sydhavns byrum. 

Sydhavn Teater har fået rettighederne til at dramatisere den progressive spanske forfatter Iván Repilas roman El Aliado, der får urpremiere i november i år på teatrets intimscene i P44 under titlen Feministen. 

Ny litterær stemme

”Da jeg læste romanen, var jeg hele tiden spændt ud mellem følelserne af provokation, fascination og forbavselse. Det var nærmest en fysisk oplevelse at læse Iván Repilas velkomponerede tekst, som er en virkelig kløgtig refleksion over en af tidens store kamppladser i samtiden, skrevet som en overraskende provokation, der hele tiden tipper i en ny retning. Det dramatiske potentiale, ligesom det vigtige bidrag til diskussionen omkring feminismen i dag stod meget klart frem”, fortæller teaterchef Mille Maria Dalsgaard. 

feministen sydhavn teater reading
Feministen, Sydhavn Teater. Foto: Mille Maria Dalsgaard

Iván Repila er endnu ikke oversat til dansk, så det bliver både en helt ny tekst og en ny litterær stemme, teatret præsenterer i Danmark. I første omgang formidles teksten som en 45 minutters teaser i et selvstændigt format, som teatret beskriver som en hit-and-run, rock ’n roll reading på et vognlad under åben himmel i Sydhavnen fra d. 22.4 – 28.4. Da forsamlingsforbuddet bliver hævet dagen før, d. 21.4, er det nu muligt at købe billet til de tidligere udsolgte forestillinger. 

LÆS OGSÅ: Luna Seconda opløser grænserne mellem virkelighed og fantasi

Mille Maria Dalsgaard har selv oversat og bearbejdet teksten og instruerer også den udendørs sceniske læsning, mens Nanna-Karina Schleimann skaber lyduniverset. Malik Grosos spiller den gennemgående jeg-fortæller, mens Marie Carmen Lindegaard tager sig af resten af det omfattende persongalleri. 

Læs mere på teatrets hjemmeside her

sydhavn teater logo

Artiklen er udgivet i et mediesamarbejde med Sydhavn Teater.