Del

Det bliver instruktør og dramatiker Leiv Arne Kjøllmoen, der fra 1. januar 2022 afløser Simon Vagn Jensen som leder på Odsherred Teater.

Leiv Arne Kjøllmoen, der er uddannet sceneinstruktør fra Statens Teaterskole i 2009, indtager fra 1. januar 2022 pladsen som leder på Odsherred Teater.

“Jeg glæder mig til at være en aktiv del af kulturlivet i Odsherred og Kalundborg og til at dele det fantastiske nye teaterhus med alle som bor her og alle som gæster os. Jeg har en stor kærlighed til Odsherred Teater og teatrets åbne og imødekommende tilgang til borgerne og scenekunsten. Det vil jeg gerne bygge videre på. Jeg har troen på, at vi skal placere teatret som en vigtig del af samfundsdebatten både lokalt og nationalt og ser frem til at møde publikum, gamle som nye, både til vores forestillinger og til alle mulige andre aktiviteter på huset,” udtaler Leiv Arne Kjøllmoen.

LÆS OGSÅ: Selvmord i scenekunsten – etik og moral: Hvad er scenekunstens ansvar over for publikum?

Erfaren instruktør og dramatiker

”Odsherred kan med Leiv Arne se frem til en teaterleder, der med  teaterkendskab og erfaring har store kunstneriske visioner for Odsherred  Teater. Han har blik for Odsherreds særkende og vil fortsat have fokus på  borgerinddragende teater,” lyder det fra Gitte Hededam, der er  bestyrelsesformand for Odsherred Teater.

Leiv Arne Kjøllmoen er lige nu husinstruktør på Teatret Fair Play i Holbæk, og har markeret sig som såvel dramatiker og instruktør – især med forestillinger rettet mod unge.

Som dramatiker står han blandt andet bag Teatret Fair Plays anmelderroste I skovens dybe stille ro (2019) og i samarbejde med Henriette Vedel bag dramatiseringen af Jesper Wung-Sungs roman Ud med Knud på samme teater (2020) – en forestilling, han også selv instruerede. Som instruktør kan desuden nævnes Det går ned fra Teater Apropos og Teaterhuset Filuren (2018), og blandt de nyeste Teatergrads Aktivisterne, der fik premieren i januar udskudt til 2022.

KIlde: Pressemeddelelse