Populært lige nu

Hvad nu, hvis Romeo og Julie ikke døde? Ny forestilling giver svaret

I den kommende uge har Københavns Shakespeare Kompagni verdenspremiere på en fortsættelse af William Shakespeares Romeo og Julie, der udspiller sig i en alternativ...
Annoncespot_imgspot_img

Copenhagen Opera Festival har tre nykomponerede værker på programmet

I dag åbner Copenhagen Opera festival med et alsidigt program. Fra operakoncerter til protest-opera om boligspekulation og gentrificering. På programmet er også flere nykomponerede operaværker for både børn, unge og voksne.

Copenhagen Opera Festival er i gang. I det følgende giver ISCENE dig lidt inspiration til de nye kompositioner, du kan opleve på festivalen.

Annonce

Bestseller roman som opera

Jakob Ejersbos roman Nordkraft er forvandlet til en opera, der går nye veje for at indfange den heftige atmosfære i historien om narkomaner, desperate mennesker og skæve eksistenser.

nordkraft opera
Nordkraft. Grafik: Søren Meisner

Nordkraft er komponeret af den unge, komponist Signe Lykke., der oprindeligt kommer fra den rytmiske musik. Nordkraft er hendes første opera, ligesom instruktør Anja Behrens er en af de nye stemmer inden for opera. 

Nordkraft kan opleves på Takkelloftet 25. – 28. august. Den 26. august er der forud for forestillingen artisttalk i foyeren. Læs mere her

LYT OGSÅ TIL: ISCENEs podcast om Nordkraft

Hyldest til queer-fællesskaber

DRYPPENDE STOF – Sapfos Fragmenter er en opera-hyldest til det feminine, til kærlighed og til queer-fællesskaber. Forestillingen dykker ned i begærets, jalousiens og kærlighedens væsen. 

DRYPPENDE STOF – Sapfos Fragmenter er skabt af komponist Matilde Böcher og koreograf og billedkunstner Jules Fischer, som begge er emerging stars, der arbejder i krydsfeltet mellem billedkunst, musik og dans og med temaer som forandring og queer-identitet. 

Dryppende stof. Foto: Ólafur Gestsson
Dryppende stof. Foto: Ólafur Gestsson

Forestillingen er baseret på forfatter Mette Moestrups gendigtning af oldtidens mest kendte kvindelige digter, queer-ikonet Sapfo fra Lesbos. 

DRYPPENDE STOF – Sapfos Fragmenter spiller på Glyptoteket 19. – 28. august. Læs mere her.

Mini-operaer for de mindste

H.C. Andersen Operaeventyr er en familieforestilling med tre nyskrevne og eventyrlige mini-operaer baseret på nogle af H.C Andersens eventyr: Toppen og Bolden, Historien om en moder og Det er ganske vist.

H.C. Andersen Opera-eventyr. Illustration: Malaika Friedrich-Patoine
H.C. Andersen Opera-eventyr. Illustration: Malaika Friedrich-Patoine

Alle tre mini-operaer er komponeret af jazzens stjernepianist Thomas Clausen, designet af fransk-canadiske Malaika Friedrich-Patoine og instrueret af det unge talent Johanne Holten.

H.C. Andersen Operaeventyr vises på festivalscenen på Den Røde Plads 22. august og på BLOX 28. august. Læs mere her.

Se hele programmet for Copenhagen Opera festival her.

Denne artikel er en del af ISCENEs fokus på Opera med unge stemmer, der er støttet af Augustinusfonden.

Seneste

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Rie Hammer
Rie Hammer
Rie Hammer, chefredaktør ISCENE. Tidligere ansvarshavende redaktør på teatermagasinet Teater1. Fra 2001-2006 anmelder og skribent på gratisavisen Urban og har sideløbende skrevet stykker for børn og unge. Rie Hammer er formand for Foreningen Danske Teaterjournalister, formand for Forenede Kritikere samt juryformand for Årets Reumert.
Annonce

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt under overskriften The Regenerative Power of Art. Med en dyster keynote af Mikkel Krause Frantzen...