Del

I sæson 22/23 får en helt ny opera premiere på Den Fynske Opera med idé og libretto af kunstnerisk leder Ida Fogh Kiberg og musik af sangerinde og komponist Nanna Øland Fabricius (Oh Land) samt pianist og  komponist Adi Zukanovic.

Operaen er en co-produktion mellem Den Fynske Opera og Danmarks  Underholdningsorkester, som står for den musikalske ledelse og indstudering af musikken med operaens 12 medvirkende musikere. 

Moderne opera på en ny måde 

I værket skal melodien være i centrum, og klassisk og rytmisk skal være i dialog ved skiftevis at forføre melodien på hver sin måde. Den tendens ses ofte i filmens verden, hvor Bond-temaet fx er blevet spillet på alt fra fløjte til akkordeon. Nu er det operaens tur.

At få rytmiske musikere til at komponere en opera giver rig  mulighed for at skabe et unikt fusionsværk, som udfordrer og gentænker genren.  

”Vi er meget begejstrede over dette nyskabende samarbejde, som byder på et stjernespækket hold hele vejen  rundt. Personligt er det også en milepæl for mig, da det er min første libretto, der nu ser dagens lys.  Handlingen afslører vi ikke endnu, men vi kan løfte sløret for, at det bliver en højaktuel opera, som både er  relevant for et ældre og et yngre publikum, der ellers tit kan være opdelt,” udtaler kunstnerisk leder, Ida Fogh Kiberg.

Læs mere om Den Fynske Opera her.

Kilde: Pressemeddelelse, Den Fynske Opera 

Denne nyhed er en del af ISCENEs fokus på Opera med unge stemmer, der er støttet af Augustinusfonden.