Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

★★★★☆☆ Amor Kærlighed Liebe Love – med kærligheden på glatbane

Bora Bora åbner deres 10 års jubilæumssæson med en urpremiere om kærlighed leveret af det tværæstetiske, queerfeministiske kunstnerkollektiv CuntsCollective. Deres dekonstruerede romcom Amor Kærlighed Liebe Love involverer lydkulisser og projektioner i en postmodernistisk sammensmeltning.

CuntsCollective tager fat på den vestlige kulturkreds’ idé om kærlighed til døden og har som mantra at gøre op med dens fastlåste former.  I forestillingen Amor Kærlighed Liebe Love udstilles parforholdets sårbarhed svøbt i distanceret selvironi og surrealisme med sit queer synspunkt på heteronorme værdier. 

Som publikum træder vi direkte ind i en åben blackboksscene. På scenen ser vi et fastfrosset øjebliksbillede af intenst samvær mellem Baby Pink siddende på et hvidt leje af blonder iført lyserød top, blomstrede underbukser og hvide laksandaler. Baby Blue ligger på maven i blå skjorte, lyserød vest og hvide satinshorts. Begge er indpakkede i plastikwrap.

Baby Pink stirrer selvsikkert på os gennem sine solbriller. En technovibrerende tone fremhæver et creepy og intimiderende status quo. De liveafspillede videoprojektioner bidrager med dybde til det sublime sceniske nærvær. 

Amor Kærlighed Liebe Love, CuntsCollective
Amor Kærlighed Liebe Love, CuntsCollective. Foto: Naia Burucoa

Er kærligheden målbar – infinit eller eternal? 

Kan kærligheden og graden af samhørighed og symbiose måles? Parret spørger sig selv igen og igen. Er den ”infinit” eller ”eternal”? De konkluderer selvtilfredst, at de nu er en enhed -”I waited so long to find true love”.

Baby Blue kravler kælent og miavende rundt, så vidt det er muligt for den snærende plastik og synger en italiensk kærlighedstirade. Betty Pink svarer på fransk og tysk. De taler kærlighedens mange sprog, men er samtidig fanget af den.  

Parret sætter sig ved et hvidt blondedraperet bord, hvor de indtager slimede, grønne ting i en højlydt smaskende udveksling af ligegyldigheder. Den grådige kærlighed har gjort blind. Parret synger en kærlighedsduet med barbiedukker som mikrofoner. Konfronteret med spørgsmål om kærlighed til døden, får Baby Blue en nedsmeltning, og Baby Pink ser med undren på sin symbiotiske partners indre kamp. Måske synes Baby Blue, at ideen om evig kærlighed er mere omklamrende end fuldendende.

Amor Kærlighed Liebe Love, CuntsCollective
Amor Kærlighed Liebe Love, CuntsCollective. Foto: Naia Burucoa

Kærlighedens bitre smag

Parret rammes af et drænende dødvande, hvor hver må konfrontere egne dæmoner med heling og parterapi. De indre dæmoner siver ud under den pastelfarvede idyl, der afløses af mørk scenografi. Den forreste projektion synes at medfortælle det indre liv med ansigter i opløsning, mens den bagerste henviser til samfundet med kroppe i frit fald. Naia Burocoas og Imre Mark Petkovs live visuals inviterer os dermed indenfor i de indre fortællinger, i skyggerne og i underbevidstheden.

Lydkunstner Zack Christ er placeret råt og synligt på siden af scenen som en magiker, der trækker i trådende og slår følelsesstrenge an ved at vildlede os gennem dette kaotiske drama, der veksler fra pop og R&B til lyduniverser og techno. De live improviserende udtryk fra både spillere på og foran scenen tilfører liv og vibrerende nærvær, der trækker publikum ind i et kaos af chokerede udbrud og latter.

Amor Kærlighed Liebe Love, CuntsCollective
Amor Kærlighed Liebe Love, CuntsCollective. Foto: Naia Burucoa

Bryllup som universalt svar?

CuntsCollective spørger, hvorvidt målet om at blive brud er svaret på alt eller blot en kliché? Iført rød jakke føres Baby Pink op ad kirkegulvet og synger en kærlighedstirade ”I love being loved by you”. Techno bliver til pop og baggrundsprojektionen leverer en grøn mark med blå himmel. 

Baby Blue famler med champagne og glas og glider stadig i grønt slim på gulvet – et levn fra sammenbruddet. Akavede og usikre forsøg på at leve op til forventninger og normer foreviges på de blitzende fotos. Parret får ikke lov til at tage afsted i solnedgangens skær, men vandrer mod en videoprojektion af nøgne kroppe, der kommer dalende ned fra himlen. It’s raining men and women, halleluja for de heteronomative kvælertag.

Daniel Paiva de Miranda og Tone Haldrup Lorenzen leverer humoristiske og troværdige menneskeskildringer med stort nærvær, der bæres hele vejen af holdets samlede kunstneriske indsats med koreografi, tekst, lyd og video. 

Seneste

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Flere unge går i Det Kongelige Teater – interview med Kasper Holten

Den seneste årsrapport fra Det Kongelige Teater viser både...
Annonce
Dorte Grannov Balslev
Dorte Grannov Balslev
Cand.mag. i musik- og dansevidenskab. Arbejder som selvstændig konsulent for blandt andet Det Kongelige Teater. Her har hun gennem 17 år blandt andet stået for dramaturgi på børneforestillinger, udarbejdelse af hjemmesidetekster til skoler og i samarbejde med Forlaget Alinea også skrevet og redigeret læremidler om scenekunst til skoler.
Annonce

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på de skrå brædder, hvor han ikke længere skal have de store danseroller i musicals. Det...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...