Del

Teater Republique her netop lanceret to nye samarbejder: Teater Republique og VEGA vil udforske sammensmeltningen af lyd og litteratur på den danske musikscene, mens samarbejdet mellem Revolver og Heartland sætter et nyt talk-format i søen.

Det første af de to samarbejder kan allerede opleves i februar på Teater Republique, mens det nye talk-format vil være at finde på Heartland-festivalen denne sommer.

Crush String Collective på Teater Republique

Crush String Collective er et eksperimenterende strygerkollektiv, der gennem deres sammenlagte 150 års instrumenterfaring, non-hierarkiske struktur og homogene sammenspil, tager lytteren med ind i en pludselig forelskelse i strygeinstrumenternes sarte og levende klang. De har brudt med den klassiske musiks strenge rammer og leger med øjeblikkets magi. De udforsker strygerlydens mange aspekter. De skaber musik der strækker sig fra den storslåede klang af et strygeorkester til atmosfærer af små lyde af træ og strenge, som møder bue og hår.

Koncerten markerer desuden begyndelsen på det nye strategiske samarbejde mellem VEGA og Teater Republique, som vil udforske sammensmeltningen af lyd og litteratur på den danske musikscene, noget begge institutioner har stort fokus på som en del af deres naturlige talentudviklingsarbejde.

“VEGA havde fornøjelse af Crush String Collective ved arrangementet Digte & Lyd i oktober 2021. Vi oplevede en levende og helt unik performance, der samtidig på helt befriende vis rykkede grænserne for hvor musikken og samarbejdet på tværs af kunsten kan bevæge sig hen. Med vores nyetablerede samarbejde med Teater Republique vil vi fortsætte med at skabe helt særlige oplevelser hvor kunst, musik og litteratur går i spænd, udvider vores horisont og inspirerer til nye vilde ideer,” udtaler program- og udviklingschef i VEGA, Lene Vive Christiansen.

Crush String Collective kan opleves på Teater Republique den 20. februar 2022. Læs mere her.

lolita for altid how to kill a dog
Lolita for altid, How To Kill A Dog. Foto: Sara Galbiati

Performed Talks på Heartland

I år præsenterer Heartland i samarbejde med teatret Revolver et nyt talk-format: Performed Talks. Det nye tiltag består af brudstykker af tre udvalgte teaterstykker, som tidligere har været opført på de skrå brædder. Disse teaterbidder bliver en ny side af festivalens talk-program, som kræver samme intensitet og nærvær, som vi kender fra teatersalen, og lader festival og teater smelte sammen i at hylde kulturen.

“Revolver er beærede over at gæste Heartland med uddrag fra tre af vores forestillinger. Alle med super stærke performere i front, musikalske og sjove, og med et vigtigt budskab. Vi glæder os til at vise, hvad samtidsteatret kan, når det taler frit og åbent og med en klar ambition om at diskutere den verden, vi lever i, “ siger teaterchef og kunstnerisk leder for Revolver, Rikke Hedeager.

På årets Heartland-festival kan opleves uddrag af performancekoncerterne Brøgger med Jeanett Albeck og How to Kill a Dogs Lolita for altid. Desuden vil Christina Hagens forestilling Med mig selv i mine egne arme spille i en særlig Heartland-udgave.

Heartland finder sted 2. – 4. juni 2022. Se programmet for Performed Talks her.

Kilde: Østerbro Teater og Heartland