Del

Somme tider kan man trænge til en pause fra virkeligheden og i stedet tilbringe nogle timer i en fiktiv verden fuld af musik, dans og sceneshow. Foråret byder på mange musicals over hele landet. ISCENE anbefaler her en håndfuld.

Ind i den magiske skov

Tag alle de bedste Brdr. Grimm eventyr, du kender, ryst dem godt sammen og krydr med et stort anlagt sceneshow, så har du opskriften på musicalen Into the Woods, der nu får repremiere i Glassalen i Tivoli med Stig Rossen i front som fortælleren.

musicals into the woods
Into the Woods. Foto: Huset Mydtskov

Peter Langdal står for iscenesættelsen af Stephen Sondheims musikalske værk. Fra første tone bliver slået an af det store live orkester, bliver vi ført igennem et eventyrligt univers, hvor alle de velkendte figurer væves ind og ud af hinandens historier og mødes på kryds og tværs.

Into the Woods spiller i Glassalen i Tivoli 18. marts – 23. april. Læs here her.

Tragedie i rockform

Murder Ballad er et trekantsdrama, en moderne kærlighedsfortælling om alt det, der gør kærligheden uimodståelig og livsfarlig. Hannah er en ambitiøs kvinde, der umiddelbart har alt, hun kan ønske sig, men alligevel lever med en frygt for at gå glip af livets muligheder. Hun er splittet mellem sin ”farlige” ekskæreste og sin trofaste mere almindelige ægtemand.

murder ballad fredericia musical teater
Plakatdesign til Murder Ballad, Fredericia Musicalteater

Med en titel som Murder Ballad er det ingen overraskelse, at dramaet ender i tragedie. Men hvem dør? Og hvem bliver morder? Mads M. Nielsen står for iscenesættelsen af Julia Jordans musical, mens musik og sangtekster er skrevet af indie rock kunstneren Juliana Nash.

Murder Ballad spiller Fredericia Musicalteater 25. marts – 3. april. Læs mere her.

Kærlighed og Beatles-musik

Mikkel Rønnow Musicals She Loves You er verdens første musical med Lennon og McCartneys udødelige sange. Jokum Rohde har sammen med Thom Southerland, der også står for iscenesættelsen, skrevet den helt nye forestilling.

she loves you musicals
Hovedcastet i She Loves You. Mikkel Rønnow Musicals. Foto: Nikolaj Lund

Historien handler om en moderne familie, hvor alle har deres egne udfordringer med kærligheden. I samspil med det velkendte musikalske Beatles-univers kan publikum opleve både den nye, unge kærligheds naivitet, den eksisterende kærlighed forandre sig og den livslange kærlighed blomstre på ny.

She Loves You spiller i Tivolis Koncertsal 25. marts – 24. april 2022 og i Musikhuset Aarhus 29. april – 21. maj 2022. Læs mere her.

Gangsterfortælling i 1930’ernes Chicago

På Aalborg Teater iscenesætter Mia Lipschitz musicalen Sugar, som mange nok kender fra filmen Some Like it Hot med Marilyn Monroe i hovedrollen som den betagende sangerinde Sugar Kane. På Aalborg Teater spiller Karla Rosendahl fra teatrets ensemble rollen som Sugar.

sugar musical aalborg teater musicals
Sugar, Aalborg Teater. Foto: Allan Toft

I 1930’ernes Chicago bliver de arbejdsløse jazzmusikere Jerry og Joe en dag vidner til et gangsteropgør. For at skjule sig, forklæder de sig som kvinder, ændrer deres navne til Daphne og Josephine og får job som musikere i et turnerende kvindeorkester, der slår deres folder sammen med Sugar Kane. Men en dag bliver de indhentet af fortiden og står ansigt til ansigt med gangsterne igen.

Sugar spiller på Aalborg Teater 4. maj – 4. juni 2022. Læs mere her.

Nazisme og natklubstemning

På Aarhus Teater kan publikum se frem til en fortælling, der finder sted i samme tidsperiode, blot midt i Berlin under nazismens fremgang i stedet for i Chicago. Cabaret, der instrueres af Niclas Bendixen, er en løssluppen og fandenivoldsk musical, som byder på et fornemt opbud af ørehængere som WillkommenCabaretMoney og If You Could See Her. 

cabaret musicals aarhus teater
Cabaret, Aarhus Teater. Foto: Per Arnesen

Cabaret er skrevet og komponeret af amerikanske Ebb og Kander, som også står bag musicalen Chicago. Et band placeret på scenen under ledelse af musiker Sascha Dupont og syv dansere får natklubben til at svede og svinge. Sally Bowles fortolkes af Aarhus Teaters Sofia Nolsøe, og kabaretens konferencier, Emcee, spilles af Simon Mathew.

Cabaret spiller på Aarhus Teater 5. maj – 11. juni 2022. Læs mere her.

Mod på endnu flere musicals?

Har du endnu ikke nået at se den anmelderroste musical Kinky Boots på Det Ny Teater, så kan den opleves frem til 1. maj. Læs mere her.