Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

Nyt projekt kortlægger diversitet og repræsentation i dansk scenekunst

Hvem spiller hvad på de danske scener? Hvilken aldersgruppe ser vi mest? Hvilket køn? Og hvordan ser det ud med repræsentationen af køn og seksualitet i de bærende roller på landets scener og i Det Frie Felt inden for voksenteater?

Med midler fra Dansk Skuespillerforbund kortlægger ISCENE, hvordan diversitet og repræsentation ser ud på de danske scener inden for voksenteater. Der findes pt. ingen data og kortlægning i forhold til diversitet og repræsentation af køn, alder og etnicitet blandt skuespillere og de karakterer, som vi ser i det danske scenekunstlandskab.

På ISCENE er vi nysgerrige og glæder os til at kortlægge de eksisterende forhold, og forhåbentligt være med til at pege på konkrete udviklingspotentialer, der kan fungere som inspiration til et samlet scenekunstlandskab. Kortlægningen og den efterfølgende analyse og rapportering fokuserer på skuespillere i voksenteatret i Danmark netop nu.

Køn, alder, etnicitet og geografi

Analyse og kortlægning laves af Rie Hammer, chefredaktør på ISCENE, i samarbejde med Søren Mikael Rasmussen fra konsulentfirmaet RasmussenNordic, mens data indhentes af analysefirmaet Thulstrup Research.

Kortlægningen omfatter flere typer emnefelter om køn, alder, etnicitet og teatrets geografiske placering og dataindsamlingen kommer selvfølgelig til at ske i fuld overensstemmelse med gældende GDPR-regler og godkendelse fra datatilsynet. Teaterledere i hele landet modtager et skema, så kortlægningens resultat fremkommer på baggrund af de data, der indsamles herfra.

Undersøgelsen løber i perioden 1. maj – 1. juni 2022 og omfatter dansk scenekunst fra landets egnsteatre, §5-teatre, landsdelsscener, Det Kongelige Teater, små storbyteatre, de frie/private musicalproducenter samt Det Frie Felt, hvor der er lavet et repræsentativt snit på baggrund af de grupper, som er støttet med midler fra Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg i den pågældende periode.

dansk skuespillerforbund

“Diversitet i dansk scenekunst” er et landsdækkende projekt, der kortlægger og analyserer repræsentation og diversitet i danske produktioner af teater for voksne. Projektet realiseres af ISCENE.dk og konsulentvirksomheden RasmussenNordic med midler fra Dansk Skuespillerforbund.

Seneste

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Flere unge går i Det Kongelige Teater – interview med Kasper Holten

Den seneste årsrapport fra Det Kongelige Teater viser både...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde torsdag aften premiere på Bone Whispers og Urbane Saints på Aveny-T. Syv forskellige dansere hvirvler,...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på de skrå brædder, hvor han ikke længere skal have de store danseroller i musicals. Det...