Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

Art in a Day er 24 timer med performancekunst i København

De seks københavnske kunsthaller er klar med det fulde program til første udgave af Art in a Day, 24-timer med performancekunst spredt ud over København. I løbet af hele døgnet den 24. juni, fra 00.01 til 23.59, vil byen og de seks kunsthaller være vært for over fjorten kunstneriske performances af danske og internationale kunstnere som VALIE EXPORT, Peaches, Wu Tsang, Esben Weile Kjær, Maja Malou Lyse og Martin Creed.

De seks kunsthaller; Copenhagen Contemporary, Den Frie Udstillingsbygning, Kunstforeningen GL STRAND, Kunsthal Charlottenborg, Nikolaj Kunsthal og O – Overgaden har netop offentliggjort det samlede program for første udgave af Art in a Day.

Blandt de nye navne tilføjet til programmet er danske kunstnere som Maja Malou Lyse og Esben Weile Kjær, Sophie Dupont, KasperSophie, Jules Fischer og Jacob Kirkegaard, mens de internationale kunstnere tæller navne som legendariske VALIE EXPORT, Peaches, Baby Dee og Martin Creed. De nye navne tilslutter sig de allerede offentliggjorte kunstnere Tosh Basco, Arvida Byström, Monster Chetwynd og Henrik Vibskov.

Kickstart

Programmet kickstartes den 23. juni med to markante performances. Først præsenterer Turner-prisvinder Martin Creed sin overvældende performance All the Bells foran Kunstforeningen GL STRAND kl. 11.22. Her skaber kunstneren sammen med københavnske kirker og folkeskoler et kakofonisk lydværk af klokker, børneskrål og byens lydbillede.

Lige efter midnat, klokken 00.01, fyrer den internationalt anerkendte musiker og billedkunstner Peaches op under programmet med en stærk musisk performance på Den Frie.

Om morgenen den 24. juni marcherer en garde igennem Københavns gader iført kostumer af billedkunstner og designer Henrik Vibskov. Paraden forbinder de forskellige performances, der finder sted i løbet af dagen, og ledsager publikum fra det ene sted til det næste.

Udvalgte steder i byen

Art in a Day spreder sig til særligt udvalgte steder i København fra byens gader og kanaler til Magasin du Nord og Nomas have. De seks kunsthaller bliver således stop på en urban rute, hvor de enkelte performances forholder sig til et givent sted og tidspunkt på dagen. Således skabes muligheden for at opleve performancekunst gennem et unikt format, der forvandler byen til en scene for performancekunsten. Centralt er forestillingen om ‘sociale sammenkomster’ og kollektiv deltagelse:

”Livet leves mere og mere på digitale platforme, og det er derfor mere end nogensinde relevant, at vi mødes fysisk og oplever ting i fællesskab. Med Art in a Day ønsker vi at skabe fællesskabsorienterende performanceoplevelser i hele København, som kan inspirere og sætte samtaler i gang,” udtaler Simon Friese fra Creator Projects, der har kurateret årets program i tæt samarbejde med de seks kunsthaller.

Folkefest med kunsten som samlingspunkt

Med udgangspunkt i programmets værker viser Art in a Day kunstnernes engagement i tidens nøglespørgsmål og reflekterer over temaer som kønsfluiditet, seksuel orientering, poesi, magtstrukturer og kapitalismekritik.

Det ambitiøse program ligger i forlængelse af kunsthallernes profiler og historie, der sammen med byens og døgnets rytme udgør det konceptuelle grundlag for Art in a Day. Visionen er at skabe en folkefest med kunsten som det naturlige samlingspunkt:

”Når performancekunsten bliver taget ud af de velkendte institutionelle rammer og udfordrer tid og sted, vil mange flere få glæde af den. Art in a Day er drevet af ønsket om at nå ud til et større publikum gennem et styrket samarbejde mellem Københavns seks kunsthaller og dermed sætte et positivt permanent præg på Københavns kunst- og kulturliv,” udtaler Helene Nyborg Bay, der er direktør på Nikolaj Kunsthal.

De forskellige performances koreograferes som en alternativ ‘byvandring’, der fører fra Den Frie Udstillingsbygning på Østerbro over indre by til Kunsthal Charlottenborg, Nikolaj Kunsthal og Kunstforeningen Gl. Strand, til O-Overgaden på Christianshavn for til sidst at ende ved Copenhagen Contemporary på Refshaleøen, hvor Art in a Day afsluttes med et brag med den officielle efterfest.

Se det fulde program her.

Kilde: Pressemeddelelse

Seneste

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Flere unge går i Det Kongelige Teater – interview med Kasper Holten

Den seneste årsrapport fra Det Kongelige Teater viser både...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde torsdag aften premiere på Bone Whispers og Urbane Saints på Aveny-T. Syv forskellige dansere hvirvler,...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på de skrå brædder, hvor han ikke længere skal have de store danseroller i musicals. Det...